Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

kalami/us: ''Σύννεφα'' στο Αιγαίο, διαλυμένη-αδύναμη η Ομογένεια ΗΠΑ


Οι δυνάμεις εκείνες, που αργά και μεθοδικά προετοίμασαν την ''τακτοποίηση'' ζητημάτων στο Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο (Κύπρος κλπ), γιά να ''ηρεμήσει'' η Τουρκία, φρόντισαν γιά να μην υπάρχει και αντίδραση από τον Ελληνισμό Αμερικής.

Βάζοντας ανίκανους και άχρηστους σε ομογενειακές Οργανώσεις, ώστε αυτές να νεκρωθούν και προωθώντας ως αρχιεπίσκοπο έναν άνθρωπο της Τουρκίας, που την δεδομένη στιγμή θα αδιαφορήσει.

Επίσης, ''φύτεψαν'' έναν γραφικό δήθεν ''λομπίστα'' από Σικάγο, με την βοήθεια εξαγοράσιμων ΜΜΕ Αθήνας, που τον χρησιμοποιούν, ως ''παντογνώστη'' και δήθεν ''μοναδικό'' εκπρόσωπο ''ελληνισμού ΗΠΑ''. Γιά τα γελοία ΜΜΕ Αθήνας (παγκόσμια κατάταξη ''πάτος'', δηλ. θέση 107) ολόκληρος Ελληνισμός Αμερικής, έχει μόνο τον γραφικό (κυπριακής καταγωγής) Ζεμενίδη, να ομιλεί ως ''παντογνώστης''.

Και γιά να μην έχουμε αυταπάτες και αλληλοκοροϊδευόμαστε: Οι Υπηρεσίες ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα ότι οι ελληνικές ομογενειακές Οργανώσεις, είναι ουσιαστικά ''νεκρές''.

Αλλά και η Τουρκία έκανε καλή δουλειά, βάζοντας τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, πριν δύο χρόνια, να δημιουργήσει ''εμφύλιο'' στην ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, με την χρήση ''ημέτερων'' ακροδεξιών ''καλαμαράδων''. Και τα κατάφερε, να νεκρώσει την Οργάνωση.

Κατά συνέπεια, σε μιά ''κρίση'' Ελλάδας-Τουρκίας ή σε παραχωρήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντίδραση (ουσιαστική και όχι τυπική με ανακοινώσεις στα... ελληνικά ΜΜΕ) από την ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ, δεν θα υπάρξει.

Με απόλυτα δεδομένον και ''ημέτερο'' τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκη, οι ΗΠΑ, που προγραμματίζουν σε βάθος δεκαετίας (από κοντά και Ευρ. 'Ενωση, που φρόντισε να έχει την Ελλάδα αδύναμη υπό οικονομική υποτέλεια), θα προωθήσουν την πολιτική τους, που θα είναι εις βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

'Ηδη στο ΝΑΤΟ -χωρίς ελληνική αντίδραση- η Κύπρος καταργείται ως Δημοκρατία-κράτος και θα αναφέρεται με... συντεταγμένες, όπως απαιτεί η Τουρκία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει ήδη πείσει ότι ελάχιστα την ενδιαφέρει η Κύπρος.

Φυσικά, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις και από τα μικρά και αδύναμα τώρα, τα δουλοπρεπή κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο και το γεγονός -γιά πρώτη φορά- στην διπλή πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία, να μην υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά σε εθνικά θέματα, από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. . . .

Η κακιά παράδοση της Ελλάδας με τις ''δεδομένες'' κυβερνήσεις της δουλοπρέπειας, είχε ως αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία να δοθούν εκτάσεις ελληνικής επικράτειας στις ένοπλες δυνάμεις Αμερικής, χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα.

Και γιά τις υποτελείς αυτές παραχωρήσεις, έχουν τεράστια ευθυνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που πίστεψαν ότι δίνοντας θα έχουν την ''εύνοια'' της Ουάσιγκτον, πιστοποιώντας έτσι πόσο φτηνοί και ανόητοι είναι.

Δεν γνωρίζουμε πως θα σερβιριστεί σε ωραία συσκευασία η ελληνική παραχώρηση σε Αιγαίο και Κύπρο. Γνωρίζουμε όμως ότι ο πρόθυμος Μητσοτάκης, θα συμβάλει, νομίζοντας ότι θα είναι πάντα αρεστός στην Ουάσιγκτον. Αγνοώντας την δημοφιλή πρακτική των ΗΠΑ γιά την...''στυμμένη λεμονόκουπα'', σε ότι αφορά χρησιμοποιούμενους ''ημέτερους''.

Σημ.: 'Οταν ο Αλ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, έκανε παραχωρήσες πολλές στις ΗΠΑ, νομίζοντας -ο αφελής- ότι θα είναι αρεστός, το ''ΚΑΛΑΜΙ'' είχε προβλέψει τα περί ''στυμμένης λεμονόκουπας'' (που πετάγεται, μετά την χρήση της, στα σκουπίδια), μετά τις παραχωρήσεις χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα (βάσεις) και τακτοποίηση ονόματος ''Μακεδονία'' (Συμφωνία Πρεσπών), όπως βασικά οι ΗΠΑ ήθελαν.

( Γ. Λυκ. - 3 Ιουλίου '23 )

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.