Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες!



Δύο φίλοι βγάζουν selfie έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
 


Επισκεφθείτε το κέντρο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, το μέρος όπου λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν ολόκληρη την ΕΕ.

Επισκεφθείτε το Parlamentarium


Το Parlamentarium στις Βρυξέλλες είναι το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κέντρο επισκεπτών της Ευρώπης. Φιλοξενεί έναν κινηματογράφο όπου μπορείτε να έχετε θέα 360° της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανακαλύψτε πώς λειτουργεί το Κοινοβούλιο, πώς θεσπίζονται νόμοι και γιατί η ευρωπαϊκή πολιτική έχει σημασία. Ένας διαδραστικός χάρτης ορόφων οδηγεί τους επισκέπτες σε μια εικονική περιήγηση σε όλη την ΕΕ, με περισσότερες από 100 ιστορίες που υπογραμμίζουν την ποικιλομορφία του μπλοκ.


Το Parlamentarium είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα και η είσοδος είναι δωρεάν. Είναι πλήρως προσβάσιμο για επισκέπτες με αναπηρία.


Κάντε κράτηση για μια επίσκεψη στο Parlamentarium.


Κάντε μια περιήγηση στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας:

Θέλουν περισσότερα? Στο The House of European History μια μόνιμη έκθεση ξεναγεί τους επισκέπτες στην ευρωπαϊκή ιστορία, από την προέλευση και την εξέλιξη της Ευρώπης, μέχρι την κάθοδο στον πόλεμο και την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Τα εργαστήρια και οι εκπαιδευτικοί πόροι επιτρέπουν στους μαθητές να ασχοληθούν με την ευρωπαϊκή ιστορία και οι πρακτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις επιτρέπουν στις οικογένειες να εξερευνήσουν μαζί την ευρωπαϊκή ιστορία.


Ανακαλύψτε την αίθουσα της ολομέλειας στις Βρυξέλλες


Εκτός από τις συνόδους ολομέλειας στο Στρασβούργο, το Κοινοβούλιο πραγματοποιεί μερικές φορές συνόδους ολομέλειας στις Βρυξέλλες. Επισκεφτείτε το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί το Κοινοβούλιο.


Οι επισκέψεις είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμες σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πλήρως προσβάσιμο για επισκέπτες με αναπηρία.

Κάντε κράτηση για μια επίσκεψη στην αίθουσα της ολομέλειας στις Βρυξέλλες

Ρίξτε μια ματιά στο Info Hub

Επισκεφτείτε τον τελευταίο χώρο επισκεπτών του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες - το Info Hub - και ενημερωθείτε για τα τελευταία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακαλύψτε επίκαιρες εκθέσεις, κάντε κάποια έρευνα, συναντήστε άλλους ανθρώπους ή πείτε τη γνώμη σας για την ΕΕ στη γωνία της φωνής των πολιτών. Θα υπάρχουν εκδηλώσεις από ομιλίες έως προβολές ταινιών, οπότε φροντίστε να ελέγξετε το πρόγραμμα.

εξερευνητής της ευρωπαϊκής συνοικίας


Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις Βρυξέλλες, το Κοινοβούλιο διαθέτει τρεις εφαρμογές για κινητά που μπορείτε να δοκιμάσετε, οι οποίες σας καθοδηγούν στην ευρωπαϊκή συνοικία με τον δικό σας ρυθμό. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια και τα κουίζ, υπάρχει ένα μόνο για εσάς.


Κήπος του Πολίτη

Αφού τα έχετε κάνει όλα αυτά, γιατί να μην χαλαρώσετε στην πράσινη όαση του Citizen's Garden δίπλα στο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου μπορεί να έχετε την τύχη να σας κεράσουν μια συναυλία.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο


Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Οι επισκέψεις σας μεταφέρουν μέσα στο εκπληκτικό κτήριο Louise Weiss στη δημόσια γκαλερί της αίθουσας της ολομέλειας όπου διεξάγονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις και ιστορικές ψηφοφορίες και στο διαδραστικό Simone Veil Parlamentarium.


Επισκεφθείτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο


Αλλού στην Ευρώπη


Μάθετε τα πάντα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κοντά σας στο Europa Experience:


Και αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε αυτοπροσώπως, μπορείτε πάντα να συμμετέχετε στη διασκέδαση μέσω του ψηφιακού ταξιδιού του Κοινοβουλίου .

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.