Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη πρωτοπορεί: συμπλήρωσε τις καταχρηστικές διώξεις, με παρακολουθήσεις δημοσιογράφων. Μέρος αυτής της Ελλάδας ο πρώην δικαστικός και νυν βουλευτής της ΝΔ, περνάει στην Ιστορία ως «Μπάμπης, ο SLAPP»!

    

Η δίκη κατέληξε σε θρίαμβο του μηνυθέντος και πανωλεθρία του μηνυτή!

Θα περνούσε ως κοινή υπόθεση, αν ο μηνυθείς δεν ήταν δημοσιογράφος και εκδότης και ο μηνυτής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και εν ενέργεια βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε ομόφωνα τον Κώστα Βαξεβάνη από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η υπόθεση αφορά δημοσίευμα στο «Documento» που απέδιδε στον Αθανασίου απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, νομοθετήσεις που ευνόησαν εγκληματίες του λευκού κολάρου και μαρτυρία για μίζα με σκοπό την απελευθέρωση κρατούμενου..

Ο Βαξεβάνης-ως ο πιο στοχοποιημένος δημοσιογράφος της οικογένειας Μητσοτάκη-δικαιώθηκε.

Ο Αθανασίου βγήκε κουρεμένος: τώρα πρέπει να εξηγήσει τη Δικαιοσύνη πώς βρέθηκαν στα χέρια του απόρρητα έγγραφα.

Όλα μαζί συνθέτουν θρίαμβο της Δημοσιογραφίας, χωρίς τη… δημοσιογραφία: τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αγνόησαν την απόφαση και τα επαγγελματικά όργανα κλάδου τη δίκη.

Την τιμή της ενημέρωσης, διέσωσε η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Πετρουλάκη με την αγόρευση της υπέρ της «ελευθερίας του Τύπου, ως προϋπόθεση για τη Δημοκρατία».

-«Τα δημόσια πρόσωπα, οφείλουν να είναι ανοιχτά σε δημοσιογραφική κριτική για τον δημόσιο βίο τους». Ακόμη και όταν είναι άδικη ή επιθετική κριτική, με ακραίο λόγο.

Συνιστά στοιχείο αναπηρίας του συστήματος ενημέρωσης ότι η δίκη δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Προφανώς ,γιατί τελικά στο «εδώλιο» βρέθηκε πολιτικός του κόμματος που έχει μετατρέψει τις καταμηνύσεις σκοπιμότητας εναντίον δημοσιογράφων σε βιομηχανία μέσο εκφοβισμού.

Με την αθωωτική απόφαση ο Χαράλαμπος Αθανάσιου - Μπάμπης για τους φίλους – και η ΝΔ κηρυχθήκαν ένοχοι για προσφυγή σε αυτό που διεθνώς πλέον ονομάζεται SLAPP - «Strategic Lawsuit Against Public Participation »

Είναι η αβάσιμη και καταχρηστική μήνυση ή αγωγή, κατά δημοσιογράφων, για να τους φιμώσουν.

Πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε κοινοτική Οδηγία για το anti-SLAPP, ως δίχτυ προστασίας τους από κυβερνήσεις και οικονομικά συμφέροντα.

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη πρωτοπορεί: συμπλήρωσε τις καταχρηστικές διώξεις, με παρακολουθήσεις δημοσιογράφων.

Μέρος αυτής της Ελλάδας ο πρώην δικαστικός και νυν βουλευτής της ΝΔ , περνάει στην Ιστορία ως «Μπάμπης, ο SLAPP».

https://www.ieidiseis.gr/fotoskiaseis/209131/xaralampos-athanasiou-slapp

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.