Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

LIVE οι εξελίξεις από τη Γάζα | 24/10/2023


11:50
 Σύμφωνα με ενημέρωση του γενικού διευθυντή των νοσοκομείων προς το Al Jazeera, σήμερα το πρωί:

  • 25 ασθενοφόρα είναι εκτός λειτουργίας λόγω αεροπορικών χτυπημάτων
  • Οκτώ από τα 24 νοσοκομεία στη Γάζα είναι εκτός λειτουργίας λόγω αεροπορικών χτυπημάτων ή έλλειψης καυσίμων και ιατρικού υλικού
  • Οι διασωστικές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν σε όσους βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια των κτιρίων που έχουν καταστραφεί από ισραηλινές επιθέσεις
  • Το νοσοκομείο Χαμάντ, ένα από τα κύρια νοσοκομεία της Γάζας, είναι εκτός λειτουργίας έπειτα από τη στοχοποίηση του από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις.

11:20 Στη Δυτική Όχθη, η ισραηλινή ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων Yesh Din έχει καταγράψει περισσότερα από 100 περιστατικά επιθέσεων παράνομων εποίκων σε τουλάχιστον 62 πόλεις και χωριά Παλαιστινίων μεταξύ 7 και 22 Οκτωβρίου, συχνά υπό τη συνοδεία στρατιωτών.

Τουλάχιστον 6 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά εποίκων στη Δυτική Όχθη, ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον άλλους 96. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Yesh Din, κανένας από τους εποίκους που εμπλέκονται σε αυτά τα περιστατικά δεν έχει διερευνηθεί, κρατηθεί ή συλληφθεί. . . .

Όπως τονίζει η οργάνωση, δεν πρόκειται για αποτυχία της επιβολής του νόμου, αλλά για πολιτική της Κυβέρνησης του Ισραήλ, που στηρίζει ποικιλοτρόπως τη βία των εποίκων στη Δυτική Όχθη. 

Χθες, άλλωστε, κυκλοφόρησαν ευρέως φωτογραφίες και βίντεο του υπουργού Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, να μοιράζει όπλα σε εποίκους.


11:15 Μερικοί από τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών την περασμένη νύχτα, που οδήγησαν σε δολοφονίες περισσότερων από 100 Παλαιστινίων:

Βόρεια Γάζα: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή βομβάρδισε τα σπίτια των οικογενειών Al-Kariri και Abu Safiya.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή βομβάρδισε τα σπίτια των οικογενειών Farhat, Dababesh, Al-Fasih, Al-Ustad και Bakr.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή βομβάρδισε κατοικημένα διαμερίσματα στους Πύργους Αιχμαλώτων, δυτικά του στρατοπέδου Nuseirat.

Khan Yunis: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή βομβάρδισε τα σπίτια των οικογενειών των Al-Ghalban, Al-Ghamri, Etim, Sharab και ένα βενζινάδικο.

Ράφα: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή βομβάρδισε τα σπίτια των οικογενειών Al-Maghari, Qishta, Musabah και Al-Zaben.


11:00 Σκηνές από την καταστροφή στην αγορά του προσφυγικού καταυλισμού Nuseirat στην κεντρική Γάζα, που βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ στις 21 Οκτωβρίου.


10:40 Εν μέσω μεγάλων προβλημάτων στη λειτουργία του ίντερνετ στη Γάζα, πηγές του INFO-WAR μας μεταφέρουν σκληρές σκηνές από νοσοκομείο της Γάζας, με τραυματισμένες γυναίκες και παιδιά. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τις 23 Οκτωβρίου, πιθανότατα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. ΠΡΟΣΟΧΗ, πρόκειται για σκληρές εικόνες, τις οποίες καλύπτουμε. Εάν επιλέξετε να τις δείτε κάντε κλικ για να ανοίξουν σε νέα καρτέλα


10:20 Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γάζας συνεχίζει να είναι τραγική, με εκατοντάδες τραυματίες και ελλείψεις σε βασικά ιατροφαρμακευτικά υλικά.

Ο Γκασάν Αμπού Σίτα, πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, ανάρτησε πριν από λίγη ώρα την περιγραφή μίας τραγικής στιγμής: «Παρηγορούσα τη 13χρονη Χάλα καθώς ξυπνούσε από την αναισθησία. Είπα “θα είναι καλά, η εγχείριση τελείωσε”. Μου είπε “ποτέ δεν θα είναι καλά. Σκότωσαν τη μαμά και τον μπαμπά μου”.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμπού Σίτα στη δημοσιογράφο του CNN Κριστιάν Αμανπούρ: «Έχουμε πλέον έναν όρο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα που ονομάζεται “τραυματισμένο παιδί χωρίς επιζώντες συγγενείς”», σημειώνει χαρακτηριστικά.


10:00 Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκότωσαν τουλάχιστον 140 Παλαιστίνιους στη Γάζα, μεταδίδει το Al Jazeera, με δεκάδες να έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις λίγο πριν τα ξημερώματα στα νότια του αποκλεισμένου θύλακα, στην Καν Γιουνίς και τη Ράφα.

Συνολικά περισσότερα από 2.000 παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους 5.087 καταγεγραμμένους νεκρούς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ πιστεύεται ότι περισσότεροι από 1.500 βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από ερείπια βομβαρδισμένων κατοικιών. 

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως ακόμα έξι υπάλληλοί της σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών στελεχών του ΟΗΕ σε 35.

https://info-war.gr/live-oi-exelixeis-apo-ti-gaza-24-10-2023/#google_vignette

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.