Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Νίκος Μπογιόπουλος: Ο Γεωργιάδης, τα Τέμπη και η "οργή των νεκρών - "Έχασε την κόρη της στα Τέμπη και ισοπεδώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη

 
 
Μαρία Καρυστιανού για Άδωνι Γεωργιάδη: 
Η ζωή για αυτόν στοιχίζει όσο ένα εισιτήριο (vid) 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος, «Τέμπη 2023», σχολιάζει την κυνική δήλωση του υπουργού 

Έντονη κριτική άσκησε στον Άδωνι Γεωργιάδη η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της, την 20χρονη Μάρθη, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος, «Τέμπη 2023» μας παραχώρησε μία συνέντευξη, μετά τα όσα ανέφερε ο Υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τα σχόλια περιττεύουν.

Η κ. Καρυστιανού δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν θα περίμενε κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτόν τον άνθρωπο και ότι η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ο Άδωνις Γεωργιάδης «έκανε τους Έλληνες ζητιάνους και να σκέφτονται αν θα έχουν να φάνε και χρήματα για να πληρώσουν τη ΔΕΗ», όμως, «δε σημαίνει ότι ξεχάσαν να είναι άνθρωποι». Η κ. Καρυστιανού δήλωσε, τέλος, τα εξής: 

«Ντρέπομαι που ο κύριος Γεωργιάδης είναι Έλληνας. Ντρέπομαι πραγματικά. Δεν ξέρω. Και είναι και πατέρας. Τι να πω». 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση: 

– Μαρία πριν από μερικές ώρες, ένας Υπουργός δήλωσε ότι κανένας Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη. Εσύ πώς ένιωσες διαβάζοντας για αυτήν την δήλωση;

– Αυτός ο Υπουργός νομίζω είναι και ο ίδιος Υπουργός που βγήκε και ενώ ακόμα είχαμε την αγωνία αν θα βρούμε τίποτα να θάψουμε απ’το παιδί μας, βγήκε και δήλωνε πολύ χαλαρά και άνετε ότι «ναι καλά κάναμε και σας λέγαμε ότι τα τραίνα ήταν ασφαλή γιατί έπρεπε να κόβετε εισιτήρια». 

Άρα ουσιαστικά η ζωή ενός παιδιού στοιχίζει όσο ένα εισιτήριο για τον κύριο Γεωργιάδη. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα περίμενα κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτόν τον άνθρωπο. 

Το ότι επειδή σύγκρινε το θέμα των Τεμπών με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα θα πρέπει βέβαια να έχει στο μυαλό του ότι όλα τα προβλήματα που ανέφερε και τα Τέμπη αφορούν την κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπεί. 

Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί έκανε τους Έλληνες ζητιάνους και να σκέφτονται αν θα έχουν να φάνε και χρήματα για να πληρώσουν τη ΔΕΗ και να ζήσουν. 

Και αν θα έχουν χρήματα να πάνε στο ιδιωτικό νοσοκομείο, έτσι όπως το έχουν φτιάξει, δε σημαίνει ότι ξεχάσαν να είναι άνθρωποι. 

Επομένως, όχι σαν μάνα που ακούω μια τέτοια δήλωση επειδή κάηκε το παιδί μου σε ένα τραίνο που συγκρούστηκε μετωπικά, αλλά σαν άνθρωπος θα πω ότι αυτή η δήλωση πραγματικά με προβληματίζει και σε ιατρικό επίπεδο. 

Γιατί έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα ανθρώπινα και τα ηθικά δεδομένα, γιατί μπορεί να κάνουμε τρελές σκέψεις ο καθένας στο μυαλό του, αλλά αυτό που βγαίνει τελικά από τον λαιμό μας σαν φωνή προς τα έξω δείχνει και τι είμαστε από μέσα. 

Εγώ προσωπικά ίσως και ο σύλλογος κινηθεί και νομικά για αυτή τη δήλωση του κυρίου Γεωργιάδη.

– Σε πεισμώνει για να συνεχίσετε με μεγαλύτερη δύναμη να διεκδικείτε δικαιοσύνη;

– Πραγματικά ο κύριος Γεωργιάδης μοιάζει με μία μύγα που τριγυρίζει γύρω μου αυτή τη στιγμή. Και τόσο πολύ με ενοχλεί. Απλά θεωρώ αχαρακτήριστη τη δήλωση και σε ανθρώπινο επίπεδο και για αυτό και το κάνω. Δεν με πεισμώνει, έχω πεισμώσει πολύ πιο μπροστά και νομίζω ότι το πείσμα και ο θυμός και η αγανάκτηση πραγματικά δεν μπορούν να πάνε πιο πάνω. Είμαστε στο κόκκινο από την πρώτη μέρα και συνεχίζουμε να κινούμαστε στα όρια του κόκκινου και του έντονου κόκκινου 

– Ο κόσμος που μας βλέπει αυτήν την στιγμή είδε αυτή τη δήλωση και εξοργίστηκε. Άνθρωποι που δεν είχαν κοντινούς τους στο τραίνο. Τι κάλεσμα θα ήθελες να απευθύνεις σε αυτόν τον κόσμο;

– Αυτή η δήλωση θα εξόργιζε τον οποιονδήποτε άνθρωπο. Εγώ αν πήγαινα στη Σουηδία έλεγα ότι έγινε αυτό το γεγονός και ότι έβγαινε ένας Υπουργός και έκανε αυτή τη δήλωση, θα ήταν ντροπή. 

Ντρέπομαι που ο κύριος Γεωργιάδης είναι Έλληνας. Ντρέπομαι πραγματικά. Δεν ξέρω. Και είναι και πατέρας. Τι να πω.
– Ευχαριστώ.

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.