Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Στο έλεος της διαφθοράς η Ελλάδα – Αντιμετωπίζει κρίση του κράτους δικαίου


Έκθεση κόλαφος για την Ελλάδα από τη «Διεθνή Διαφάνεια» - Η πτώση στον Δείκτη Διαφάνειας, τα Τέμπη, οι υποκλοπές και η χειραγώγηση του Τύπου 

Κόλαφο αποτελεί για την Ελλάδα η πιο πρόσφατη έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας» («Transparency International») όσον αφορά τον Δείκτη Διαφάνειας της κάθε χώρας. Η Ελλάδα έπεσε κάτω από τη βάση του Δείκτη, καταλαμβάνοντας την 24η θέση μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πτώση τριών βαθμών (49 βαθμοί το 2023, από 52 βαθμούς το 2022 και 59η θέση συνολικά για το 2023 από 51η θέση το 2022), η Ελλάδα, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, «αντιμετωπίζει κρίση του κράτους δικαίου που αντιστρέφει τη θετική πορεία της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία».

Στην κατάταξη η χώρα μας συγκεντρώνει τους ίδιους βαθμούς με τη Ναμίμπια και βρίσκεται κάτω από τη Μαλαισία. Η Πολωνία (54) βρίσκεται αρκετά ψηλότερα από την Ελλάδα και η Ουγγαρία (42) χαμηλότερα.  . . .

 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.