Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Homo Sapiens: Η εκθαμβωτική άνοδος του είδους μας - The Rise of Man - Ο Homo Sapiens επινοεί πολιτισμούς


Πριν από 300.000 χρόνια, εμφανίζεται ένα νέο είδος ανθρώπου.
Θα είναι ο πιο άμεσος πρόγονός μας.
Ξεκινά να εξερευνήσει τη γη και τις θάλασσες.
Προσαρμόζεται σε κάθε κλίμα, βρίσκει τρόπους να επιβιώσει, τιθασεύει τις γύρω δυνάμεις, ωθεί τον εαυτό του στα άκρα.
Επινοεί την τέχνη, το κυνήγι, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη συγγραφή ακόμη και την ιατρική. Η φαντασία του τον μεταφέρει στον κόσμο του αόρατου. Ποια είναι η αληθινή του ιστορία, πώς ακριβώς κατέκτησε τον πλανήτη, πώς έθεσε τα θεμέλια της ύπαρξής μας; Έρχεται ο Homo sapiens, θα αλλάξει πρόσωπο της γης. Σκηνοθεσία: Jacques Malaterre

The Rise of Man - Ο Homo Sapiens επινοεί πολιτισμούς


Πριν από δώδεκα χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος φτάνει σε μια αποφασιστική καμπή στην ιστορία του. Αναδύεται από την προϊστορία και θέτει τα θεμέλια των πρώτων πολιτισμών. Το THE RISE OF MAN σχετίζεται με την εκπληκτική εξέλιξη της κοινωνίας, από το πρώτο χωριό στο πρώτο χωριό από την πρώτη πόλη, από τη νομαδική συμπεριφορά έως τον εκλεπτυσμένο αστικό τρόπο ζωής. Σκηνοθεσία: Jacques Malaterre:0:00 Πριν από δώδεκα χιλιάδες χρόνια, ο άνθρωπος εγκαταστάθηκε στα πρώτα χωριά, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής στην ανθρώπινη ιστορία. 11:55 Μια νομαδική ομάδα συναντά κατοίκους του χωριού και αντιμετωπίζει την επιλογή ανάμεσα στην καθιστική ζωή και τον νομαδικό τρόπο ζωής τους. 23:02 Μια ιστορία αγάπης σε ένα προϊστορικό χωριό μετατρέπεται σε κόντρα μεταξύ δύο οικογενειών, διχάζοντας την κοινότητα. 33:49 Η ανακάλυψη τεχνικών άρδευσης και καλλιέργειας οδηγεί σε ευημερία και δύναμη σε ένα χωριό. 43:54 Μια μυστηριώδης ασθένεια εξαπλώνεται σε μια πόλη, οδηγώντας στην άνοδο ενός νέου αρχηγού και στην εξορία των μολυσμένων. 52:36 Ο Ουρού ανεβαίνει στην εξουσία και γίνεται δεσποτικός αρχηγός, οδηγώντας σε δυσαρέσκεια στην πόλη. 1:02:07 Το βίντεο εξερευνά την άνοδο των πόλεων και τη συγκέντρωση δύναμης στους αρχαίους πολιτισμούς. 1:12:42 Η γραφή και η δύναμη της γνώσης. 
1:23:25 Ο Sarki καταδικάζεται σε θάνατο, αλλά σώζεται από νομάδες και γίνεται κύριος των συμβόλων, συμβάλλοντας στη διάδοση της γνώσης και του γραπτού λόγου.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.