Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δικαίωση Νικόλα Φαραντούρη! Τρόμος στο Μαξίμου! Ο Μητσοτάκης αλλάζει νόμο για να γλιτώσει από την Ευρωπαία Εισαγγελέα!

Ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας να επέμβει σε πολιτικά πρόσωπα για υποθέσεις διαφθοράς.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, ερευνά δύο οικονομικές υποθέσεις  στην Ελλάδα, η μια είναι η σύμβαση 717 που αφορά το έγκλημα στα Τέμπη την περίοδο που ήταν Υπουργός Μεταφορών ο Κώστας Καραμανλής και η άλλη αφορά το τρόπο χορήγησης 2,72 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης την περίοδο που ήταν Υπουργός Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

netakias.com

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πριν από ακριβώς ένα μήνα, είχε ξεσηκωθεί τεράστια πολιτική θύελλα, όταν ο Νικόλας Φαραντούρης, έκανε την δήλωση «αποκάλυψη», ότι πρώτον η Ευρωπαία Εισαγγελέας βρίσκει εμπόδια από την Ελληνική Κυβέρνηση κατά την έρευνά της για τα Τέμπη (σύμβαση 717) και το ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, πολιτικές εξελίξεις, τέτοιες που μπορεί να ρίξουν και την Ελληνική Κυβέρνηση! 

Η πολιτική αντίδραση τότε, από το Μαξίμου, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει η κυβέρνηση, τόσο που κάποιοι ζητούσαν και την παραίτηση του Νικόλα Φαραντούρη, γιατί είπε το αυτονόητο! Ότι δηλαδή, αν αποκαλυφθεί κάποιο έγκλημα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, γιατί όχι και από την Ελληνική Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές!

Η δήλωση Φαραντούρη που τρόμαξε το Μαξίμου:

Και δεύτερο καμπανάκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Politico

Στις 11 Απριλίου, μετά τον θόρυβο που ξεκίνησε από τη δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη, ήρθε και νέα δυσάρεστη αποκάλυψη από το Politico και για νέο φάκελο που είναι στα χέρια της Ευρωπαίας Εισαγγελέα Λάουρας Κοβέσι.

Οι ευρωπαϊκές εισαγγελικές αρχές και η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνούν καταγγελίες για απάτη που συνδέονται με τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκαν κονδύλια της ΕΕ ύψους 2,72 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μόλις 10 εταιρείες στην Ελλάδα, αποκαλύπτει το POLITICO.

  • Τα πρώτα 2,72 δις € δάνεια μηδενικού επιτοκίου χορηγήθηκαν σε μόλις 178 δανειακές συμβάσεις με μέσο όρο χρηματοδότησης τα 15 εκ €.
  • Στις 40 εταιρείες με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ο μέσος όρος δανειακής σύμβασης είναι πάνω από 65 εκ €.

Δείτε την παρέμβαση του Νικόλα Φαραντούρη για την έρευνα: 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την έρευνα για πιθανή απάτη επιβεβαίωσε το Γραφείο του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, ενώ η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε ήδη ελέγχους στα γραφεία τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε πέντε εταιρείες πληροφορικής και σε δύο εταιρείες συμβούλων.

Τι έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Αλλάζει το νόμο!

Μπλόκο στο έργο του Ευρωπαίου Εισαγγελέα στη χώρα μας επιχειρεί να βάλει με «φυτευτή» διάταξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο με τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας (άρθρο 39). 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διάταξη η οποία τροποποιεί τη διαδικασία με την οποία ενεργεί ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας, όταν προκύπτουν κατά την έρευνα πλημμελήματα που διώκονται αυτοτελώς.

Όλα αυτά την ώρα που η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, η οποία ασχολείται διεξοδικά με τη σύμβαση 717 και το έγκλημα των Τεμπών και το τρόπο χορήγησης των 2,72 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης!

Ειδικότερα, καταργούνται εδάφια στην παράγραφο 2 του άρθρου 16Β του ν. 4786/2021 κι έτσι η απολογία των κατηγορουμένων γι’ αυτού του είδους τα πλημμελήματα δεν θα γίνεται πλέον στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα αλλά στον ανακριτή, όπως γίνεται και για τα κακουργήματα και τα συναφή πλημμελήματα.

Την ίδια στιγμή, στην αιτιολογική έκθεση, αναφέρεται ότι η κατάργηση των εδαφίων κρίθηκε αναγκαία γιατί εισήγαγαν «έναν τρόπο παραπομπής των πλημμελημάτων αρμοδιότητας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διώκονται αυτοτελώς, ο οποίος δεν προβλέπεται ούτε από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου, της 12ης Οκτωβρίου 2017». Αλλά και γιατί η εφαρμογή αυτών των εδαφίων στην πράξη αναμένεται «να προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης».

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι αυτό το άρθρο στο νομοσχέδιο κλειδώθηκε στη δημόσια διαβούλευση, ώστε να μην μπορεί να σχολιαστεί, όχι φυσικά μόνο από πολίτες αλλά και από νομικούς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η παράβαση καθήκοντος υπουργού είναι πλημμέλημα που διώκεται αυτοτελώς!

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.