Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Βουλή:Χαμός με Άδωνι και Πολάκη


Στην επίμαχη τροπολογία, η οποία κατατέθηκε την τελευταία στιγμή χωρίς καμιά διαβούλευση και η οποία δίνει την δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να ασκούν έργο εντός του ΕΣΥ, αφιέρωσε τη σημερινή του ομιλία ο Π. Πολάκης.

Κύρια σημεία της ομιλίας:Προηγουμένως είχαμε ένα απερίγραπτο σόου από τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τόλμησε να συγκρίνει την “ντροπολογία” που ολοκληρώνει τη διάλυση του ΕΣΥ, βάζοντας ιδιώτες γιατρούς, να εξετάζουν, να νοσηλεύουν και να χειρουργούν εντός ΕΣΥ, με αυτό που έκανα εγώ και για το οποίο είμαι υπερήφανος.

Ήμουν ο πρώτος Υπουργός Υγείας ο οποίος τόλμησε να τα βάλει με μια τοπική επιστημονική μαφία, η οποία κρατούσε έξι μήνες το καινούργιο Νοσοκομείο της Ζακύνθου κλειστό, για να καλύψει ιατρικά λάθη.

Χειρουργώντας στο νοσοκομείο ως Υπουργός Υγείας, μαζί με άλλους συναδέλφους, απέδειξα ότι το νοσοκομείο είναι ασφαλές, πήρα την πολιτική ευθύνη και έτσι άνοιξε το νοσοκομείο. Και τολμά σήμερα ο “αδιευκρίνιστος”, να συγκρίνει αυτή την πράξη, που φυσικά έκανα αφιλοκερδώς, με την δυνατότητα που δίνει στην παρέα Πατούλη, Ελευθερίου, Εξαδάκτυλου, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα τους που δεν είχε βρει ανταπόκριση, να ασκούν έργο εντός ΕΣΥ. Θυμάστε κύριοι συνάδελφοι τον Γεωργιάδη να ουρλιάζει εδώ στη Βουλή ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσει με 60.000.000€ το ΕΣΥ προκειμένου να γίνουν δωρεάν απογευματινά χειρουργεία;

Αποδείξαμε ότι έλεγε ψέματα. Δεν είχε καταθέσει τότε καν το αίτημα, το οποίο κατατέθηκε 3 μέρες πριν κάνουμε την αποκάλυψη, στις 23 Μαρτίου και μας έλεγε ότι θα ξεκινήσουν τα δωρεάν χειρουργεία μετά το Πάσχα.

Δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα από το ΤΑ και βέβαια δεν έχει τους πόρους στο ΠΔΕ για να το υλοποιήσει (70.000.000€ υπάρχουν στο σύνολο). Δυο εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, θα πάρουν 350.000.000€ από το ΤΑ, για να εισάγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Γερμανία, χωρίς καμία παραγόμενη υπεραξία για τον τόπο μας και χωρίς καμία θέση εργασίας στον τόπο μας.

Παίρνουμε τα λεφτά και τα δίνουμε στους Γερμανούς, στηρίζοντας την απασχόληση εκεί. Πόσα νομίζεται ότι πηγαίνουν στο πρόγραμμα για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των Νοσοκομείων, για όλη την Ελλάδα;

Μόλις 317.000.000€. Δηλαδή, 350.000.000€ σε δυο εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και 317.000.000€ για όλο το ΕΣΥ. Εμείς, μέσα στα μνημόνια, καταργώντας το πεντάευρο και καλύπτοντας τους ανασφάλιστους, μπορέσαμε και υλοποιήσαμε πρόγραμμα 220.000.000 €, αναβάθμισης εξοπλισμού και υποδομών των νοσοκομείων. Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι ενισχύετε το ΕΣΥ; Να είστε σίγουροι ότι όλα όσα έχετε κάνει στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος συνολικά, θα καταργηθούν.
Δεν έχετε πια το 41% και αυτό θα φανεί σύντομα στις εκλογές. Έχετε αρχίσει να παίρνετε την κατηφόρα και η αλαζονεία σας έχει πιάσει κόκκινο. Για αυτό και πολύ σύντομα θα υπάρξει η καταδίκη σας.

Βουλή:Χαμός με Άδωνι και Πολάκη

  --

Η απάντηση του Π. Πολάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη επί προσωπικού

  --

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης επί προσωπικού στον Παύλο Πολάκη 29.04.2024

  --


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.