Είχε διαφύγει στο εξωτερικό το 2005 και από το 2012 είχε αποφυλακιστεί από τις Βρετανικές φυλακές με βραχιολάκι - Δείτε την τελευταία συνέντευξή της στη «Ζούγκλα»
Στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, οδηγείται συνοδεία αστυνομικής δύναμης η Αντωνία Ηλία, προκειμένου να εκτίσει την επιβληθείσα από το 2005 ποινή της, για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, όταν και καταδικάστηκε για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος η οποία φυγοδικούσε από το 2005 στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Μεγάλη Βρετανία, έχοντας αποφυλακιστεί από το 2012 με ειδικό βραχιολάκι, αφού οδηγήθηκε νωρίτερα το πρωί στο Εφετείο και στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, αποφασίστηκε η μεταγωγή της στις γυναικείες φυλακές, προκειμένου να εκτίσει την τιμωρία της.
Η Αντωνία Ηλία, έφθασε αργά χθες το βράδυ στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς της Ιντερπόλ, με αεροσκάφος από τη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Από το αεροδρόμιο μετήχθη με τη συνοδεία και αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ στο Μεταγωγών, όπου και διανυκτέρευσε.
Η πρώην ανακρίτρια, οδηγήθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί στη διεύθυνση . . . εγκληματολογικών ερευνών για τη λήψη αποτυπωμάτων και στη συνέχεια στο Εφετείο. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεταγωγή της στον εισαγγελέα εκδόσεων των ποινών και ακολούθως οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, τον εισαγγελέα Εφετών, Γεώργιο Βλάχο.
Η Αντωνία Ηλία που εκδόθηκε χθες (4/4) στην Ελλάδα μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών, που διατήρησε την πρωτόδικη απόφαση, για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ωστόσο από το 2005 διέφυγε στο εξωτερικό και στη συνέχεια συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές. Φυλακίστηκε τον Μάιο του 2011 στη Μεγάλη Βρετανία και αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με περιοριστικούς όρους, φορώντας βραχιολάκι. Η απόφαση περί έκδοσής της στην Ελλάδα πάρθηκε από δικαστήριο στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να καθυστερεί την επιστροφή της στη χώρα μας, ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις βρετανικές αρχές.
Η δίωξη της Αντωνίας Ηλία ξεκίνησε από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα.
Συγκεκριμένα, με βούλευμα 2.500 σελίδων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (2707/2007) παραπέμφθηκαν στο εδώλιο 21 άτομα (οκτώ δικαστές, οκτώ δικηγόροι, ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ένας στρατιωτικός γιατρός και δύο δικαστικοί υπάλληλοι) ως μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος.
Κεντρικά πρόσωπα ήταν, με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε, η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο άλλοτε εισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος, αλλά και οι δικηγόροι Σάκης Κεχαγιόγλου, Γιώργος Νικολακόπουλος και Νίκος Εμμανουηλίδης.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου αποτελούσαν τους πρωταγωνιστές του όλου κυκλώματος. Οι τότε εμπλεκόμενοι δικηγόροι τέθηκαν εκτός του ποινικού κάδρου. Στη συνέχεια, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, αθωώθηκε αμετάκλητα.
Σύμφωνα με το βούλευμα, καταλογιζόντουσαν στα τότε εμπλεκόμενα πρόσωπα προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις, αντικαταστάσεις δικαστών και επίσπευση της εκδίκασης συγκεκριμένων υποθέσεων και τους αποδόθηκε σωρεία αξιόποινων πράξεων όπως είναι απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης και συμμορία.
Το όλο βάρος των τότε ποινικών ερευνών για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος είχε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μετέπειτα εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Γεώργιος Σανιδάς.
Μετά τη τροπή που έλαβε η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, τον Ιούλιο του 2008, η πρώην Πρωτοδίκης, επικαλούμενη λόγους υγείας αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για το εξωτερικό, με κατεύθυνση, το Παρίσι.
Όπως είχε δηλώσει η Αντωνία Ηλία στην Ελλάδα απειλείται η ζωή της και είχε επισημάνει ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη ως προς το πρόσωπό της και ότι σε βάρος της υπάρχει σκευωρία.
Σε βάρος της Ηλία είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για μη υποβολή δηλώσεως του «πόθεν έσχες» και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, με αναστολή. Όμως, μετά την καταδίκη της έγινε άρση του μέτρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Την ίδια χρονική στιγμή με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η Αντωνία Ηλία απολύθηκε οριστικά από το δικαστικό σώμα.
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.