Σάββατο 4 Μαΐου 2024

50 απίστευτα γεγονότα για το ΒΑΤΙΚΑΝΟ, τη χώρα που κρύβει πολλά! - Μυστικά που το Βατικανό δεν θέλει να γνωρίζετε!

 

Το Βατικανό είναι ένας μικρός κυρίαρχος κράτος που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Ρώμης, Ιταλία.
Αποτελεί το κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας και την κατοικία του Πάπα, του ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας και του κράτους του Βατικανού. Μοναδικό από πολλές απόψεις, με αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και πολιτιστική κληρονομιά που αντικατοπτρίζουν την πίστη, την τέχνη και την ιστορία της Δυτικής πολιτισμικής παράδοσης. Η επισκεψιμότητα του Βατικανού, που περιλαμβάνει την πανέμορφη Πινακοθήκη, τα Μουσεία του Βατικανού και την εντυπωσιακή Πέτρινη Βασιλική, το καθιστά έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς παγκοσμίως. . . .


Μυστικά που το Βατικανό δεν θέλει να γνωρίζετε!
Το Βατικανό μπορεί να έχει λιγότερους από 1.000 πολίτες και να εκτείνεται σε μόλις 110 στρέμματα, αλλά διαθέτει επίσης έναν προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και μια απίστευτα περίπλοκη ιστορία.

Για να καταλάβετε πώς λειτουργούν όλα αυτά, πρέπει να αναλύσετε αιώνες θρησκευτικών κειμένων.

Το Βατικανό φημίζεται για τον απίστευτο πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και τα μνημεία του, καθώς και για την έδρα του παπισμού.

Είναι επίσης ένα κέντρο διαμάχης και έχει το μερίδιο του σε σκοτεινά μυστικά. Ακολουθεί μια πιο λεπτομερής ματιά σε μερικά από τα μυστικά σχετικά με το Βατικανό.
Ο επικεφαλής εξορκιστής του Βατικανού πραγματοποίησε 100.000+ εξορκισμούς Αν και ο εξορκισμός πιστεύεται ότι είναι μια πρακτική που βλέπουμε μόνο σε ταινίες τρόμου και είναι ο Μεσαίωνας, η πρακτική συνεχίζει να είναι ζωντανή στην Καθολική Εκκλησία.

Ο πατέρας Γκαμπριέλε Αμόρθ είναι ένας εκλιπών ιερέας και διετέλεσε ο επικεφαλής εξορκιστής του Βατικανού.

Υπηρέτησε για 60 χρόνια και πιστεύεται ότι έχει πραγματοποιήσει περίπου 160.000 εξορκισμούς.

Το τελετουργικό του εξορκισμού, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στον αείμνηστο αρχιεξορκιστή.

Έχει εκτελεστεί από διάφορους Πάπες κατά τη διάρκεια των ετών. Το 2018, το BBC ανέφερε ότι το Βατικανό υποδέχθηκε 250 ιερείς από όλο τον κόσμο σε ένα ετήσιο σεμινάριο.
Το Βατικανό βοήθησε ναζιστές εγκληματίες πολέμου να διαφύγουν από τις συμμαχικές δυνάμεις
Μετά τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στη Γερμανία για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο εκτός Ευρώπης.

Χιλιάδες Ναζί κατάφεραν να διαφύγουν σε χώρες της Νότιας Αμερικής, συγκεκριμένα στην Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία.

Ο ερευνητής του Χάρβαρντ Τζέραλντ Στάιναχερ έγραψε ένα βιβλίο που δείχνει ταξιδιωτικά έγγραφα που δείχνουν ότι το Βατικανό βοήθησε τους Ναζί να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες.

Ο Στάιναχερ υποστηρίζει ότι αυτό έγινε με την ελπίδα αναβίωσης του ευρωπαϊκού χριστιανισμού και τον φόβο για την αυξανόμενη επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης. Το Βατικανό, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Το Βατικανό κέρδισε χρήματα από το Ολοκαύτωμα
Εκτός από τη βοήθεια στη διαφυγή χιλιάδων Ναζί από την Ευρώπη, το Βατικανό συμμετείχε επίσης στη βοήθεια για τη λαθραία διακίνηση λεηλατημένων από τους Ναζί έργων τέχνης.

Ο Τζέραλντ Πόσνερ, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, λέει ότι ο Μπερναρντίνο Νογκάρα, ο οικονομικός σύμβουλος του Βατικανού πιστεύεται ότι ήταν ένας από τους κατασκόπους των Ναζί.

Πιστεύεται ότι καθιέρωσε ένα τρομακτικό σχέδιο που επέτρεψε στο Βατικανό να επενδύσει χρήματα σε ιταλικές ασφαλιστικές εταιρείες που διατηρούσαν τα περιουσιακά στοιχεία από τα ασφαλιστικά προγράμματα ζωής των δολοφονημένων εβραϊκών οικογενειών.

Δεδομένου ότι το Βατικανό ήταν επενδυτής και όχι άμεσος ασφαλιστής, δεν χρειαζόταν να επιστρέψει κανένα από τα χρήματα που έβγαζε χρησιμοποιώντας το σύστημα. Σκάνδαλα της Τράπεζας του Βατικανού Η Τράπεζα του Βατικανού, που ονομάζεται επίσης Ινστιτούτο για τα Έργα της Θρησκείας (IOR), έχει εμπλακεί σε πολλά σκάνδαλα.

Το πιο αμφιλεγόμενο είναι οι συναλλαγές της με τον Χίτλερ. Ο Gerald Posner, ιστορικός, επισημαίνει ότι το Βατικανό λάμβανε κάθε χρόνο εκκλησιαστικό φόρο από τον Χίτλερ.

Ένα σημαντικό ποσό καταβλήθηκε στην Τράπεζα του Βατικανού, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί από τις δυτικές τράπεζες.

Η Τράπεζα του Βατικανού χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι λεπτομέρειες των οποίων δεν έχουν ποτέ αποκαλυφθεί δημοσίως. Vatileaks
Το 2012 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο " Η Αγιότητά του ", το οποίο βασίζεται στα απόρρητα έγγραφα του Πάπα Βενέδικτου που διέρρευσαν.

Τα ιδιωτικά έγγραφα διέρρευσαν από τον ίδιο τον μπάτλερ του Βενέδικτου ΙΣΤ' στον συγγραφέα, τον Τζανλουίτζι Νούτσι.

Μετά την εξέταση αυτών των εγγράφων, πραγματοποιήθηκε εσωτερική έρευνα.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι άτομα που δεν προέρχονταν από το Βατικανό εκβίαζαν ομοφυλόφιλους επισκόπους, καθώς είχαν παραβιάσει τους όρκους αγαμίας τους.

Ο Πάπας Βενέδικτος CVI προχώρησε σε παραίτηση από τον Παπισμό το 2013 λόγω αυτού του σκανδάλου.
Το Αποστολικό Σωφρονιστήριο Το Αποστολικό Σωφρονιστήριο είναι ένα μυστικό δικαστήριο που ερευνά τα λεγόμενα " αποτρόπαια " εγκλήματα ατόμων.

Υποτίθεται ότι ιδρύθηκε το 1179 και παρέμεινε μυστικό μέχρι το 2009.

Μόνο ο Πάπας μπορεί να χορηγήσει άφεση αμαρτιών σε άτομα που οδηγούνται σε αυτό το δικαστήριο.

Παραδείγματα αμαρτιών είναι η απόπειρα δολοφονίας του Πάπα, η αποκάλυψη από έναν ιερέα της αμαρτίας ή της ταυτότητας ενός ατόμου που έχει εξομολογηθεί σε αυτόν κ.ο.κ.

Ο Πάπας ενεργεί ως επικεφαλής αυτού του δικαστηρίου, και ονομάζεται Μεγάλο Ποινικό Δικαστήριο, και μπορεί είτε να προσφέρει άφεση αμαρτιών είτε να αφήσει τον αυτόματο αφορισμό να ισχύσει.
Νεκρός σε δίκη Το 897 μ.Χ., η Καθολική Εκκλησία δικάζει έναν νεκρό. Γνωστή ως "Σύνοδος των πτωμάτων", η μεταθανάτια δίκη του Πάπα Φορμόζου πραγματοποιήθηκε από τον Πάπα Στέφανο ΣΤ', τον διάδοχό του.

Ο Φορμόζος κατηγορήθηκε για σφετερισμό του παπισμού

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.