Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΠΟΣΑ από τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου δεδομένα είναι δημόσια στο Internet? | Security Steps #6 = • Ελέγχουμε τους λογαριασμούς μας

 

  Πόσα από τα προσωπικά σου δεδομένα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο ίντερνετ? Το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζεις την ακριβή απάντηση. Και αν είσαι καιρό ενεργός στο διαδίκτυο, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από μηδέν.
Τα προσωπικά δεδομένα, εξ ορισμού, είναι στοιχεία για τον εαυτό μας και τη ζωή μας που δεν θέλουμε να τα γνωρίζουν όλοι οι άλλοι, ανεξαιρέτως. Το τηλέφωνο και το email μας. Η διεύθυνση κατοικίας. Για ορισμένους η ηλικία ή και το βάρος. Όμως, ειδικά με την επέλαση των social media, πολλοί χρήστες μοιράζονται προσωπικά τους δεδομένα με αγνώστους, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Μπορεί επίσης κάποιος φίλος, γνωστός, ή συγγενής μας, να κοινοποιήσει δικά μας προσωπικά στοιχεία, εν αγνοία μας. Σε αυτό το βίντεο θα δούμε πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ποια από τα προσωπικά μας δεδομένα κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Πώς να διαγράψουμε αυτά που δεν θέλουμε να είναι διαθέσιμα δημόσια. Και ποιες είναι οι κατάλληλες πρακτικές για την online συμπεριφορά μας. Ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook: https://www.pcsteps.gr/facebook-priva... Διαγραφή λογαριασμού Facebook: https://www.pcsteps.gr/delete-facebook Φόρμες Google και Bing: https://support.google.com/websearch/... https://www.google.com/webmasters/too... https://www.bing.com/webmaster/tools/... 00:00 Γεια χαρά σε όλους 02:22 Ελέγχουμε τους λογαριασμούς μας 04:22 Google yourself 06:17 Επικοινωνία με διαχειριστές 08:25 Δικαίωμα στη λήθη ―――

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.