Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Επιστήμονας που ισχυριζόταν ότι ζούσε στο «Matrix» εξαφανίστηκε ξαφνικά πριν από 30 χρόνια - The Brain and the Universe: The Jacobo Grinberg Story με τον Alex Gomez-Marin

Η περίεργη εξαφάνιση του επιστήμονα που εγείρει συζητήσεις μέχρι και σήμερα

Jacobo Grinberg Zylberbaum ήταν ένας Μεξικανός επιστήμονας με μια γοητεία για τον «μαγικό» κόσμο. Ο ίδιος πειραματίστηκε με τον σαμανισμό, την αστρολογία, την τηλεπάθεια και τον διαλογισμό πριν εξαφανιστεί ξαφνικά το 1994.

Γεννημένος στην Πόλη του Μεξικού το 1946, ο Grinberg γοητεύτηκε από νωρίς από το ανθρώπινο μυαλό. Σε ηλικία μόλις 12 ετών, είδε τη μητέρα του να πεθαίνει από όγκο στον εγκέφαλο και από τότε αποφάσισε ότι θα αφιερώσει τη ζωή του στην μελέτη του μυαλού.


Στη δεκαετία του 1970, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να μελετήσει ψυχοφυσιολογία στο Brain Research Institute, αποκτώντας μάλιστα και διδακτορικό. Λίγο αργότερα, ο Grinberg επέστρεψε στο Μεξικό και ίδρυσε το δικό του εργαστήριο στο Universidad Anáhuac, το οποίο ειδικεύεται στην ψυχοφυσιολογία.


Αργότερα, το 1987,συνέχισε το πάθος του και ίδρυσε το Instituto Nacional para el Estudio de la Conciencia (Εθνικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη της Συνείδησης).

Εκεί ο Grinberg άρχισε να συνδυάζει την επιστημονική του εξειδίκευση με μελέτες σε πράγματα όπως ο διαλογισμός, ο σαμανισμός, η τηλεπάθεια και η μαγεία και η σύνδεσή τους με την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, συνδύασε την επιστημονική του πειθαρχία με τον σαμανισμό σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τον «μαγικό κόσμο» και να αποκαλύψει τη σχέση μεταξύ επιστήμης και συνείδησης.

Παρά το γεγονός ότι έγραψε πάνω από 50 βιβλία για τέτοιου είδους θέματα, ο Grinberg και το έργο του απορρίφθηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιστημονική κοινότητα λόγω της σύνδεσής του με πράγματα όπως ο σαμανισμός.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1994, λίγες ημέρες πριν από τα 48α γενέθλιά του, εξαφανίστηκε και έκτοτε κανείς δεν τον έχει δει.

Δεδομένης της περιέργειας του Γκρίνμπεργκ για θέματα «μαγικά», άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες θεωρίες περιλαμβάνει την πεποίθηση του Γκρίνμπεργκ σε μια ολογραφική προσομοίωση της πραγματικότητας, γνωστή και ως «Matrix».

Η θεωρία υποστηρίζει ότι ζούμε σε μια προσομοιωμένη πραγματικότητα (διαφορετική από τη θεωρία της προσομοίωσης σε υπολογιστή) και ότι ο κόσμος μας είναι απλώς μια λεπτομερής ψευδαίσθηση που προβάλλεται από τον εγκέφαλό μας.

Ο Γκρίνμπεργκ πίστευε ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες, οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την «αντιληπτική πραγματικότητα» με μια ενεργητική έννοια αντί να την παρακολουθούν απλώς. Και ορισμένοι θεωρούν ότι αυτό ακριβώς του συνέβη. . . .


Άλλες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν γύρω από το όνομά του είναι πιο αναμενόμενες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τον απήγαγε η CIA επειδή «ήξερε πάρα πολλά», ενώ άλλοι λένε ότι μπορεί να τον απήγαγαν εξωγήινοι.

Κάποιοι συνδέουν τη δουλειά του με τον σαμανισμό και τον διαλογισμό με την εξαφάνισή του, υπονοώντας ότι μπορεί να είχε εμβαθύνει τόσο πολύ στη μελέτη της συνείδησης που κατά λάθος μεταπήδησε σε μια άλλη διάσταση.

Εκτός από μια υποτιθέμενη θέαση του από έναν υπάλληλο βενζινάδικου στο Νέο Μεξικό, ο επιστήμονας δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε.

Mε πληροφορίες από το UniladTech

Πρώην επιστήμονας της NASA διεξάγει πείραμα για να αποδείξει πως ζούμε σε προσομοίωση

Αν ο επιστήμονας της NASA, έχει δίκιο τότε είμαστε παγιδευμένοι μέσα σε παράλληλη πραγματικότητα όπως ακριβώς έγινε στο Matrix

Επιμέλεια - Χρήστος Χριστοφιλόπουλος

Ένας πρώην επιστήμονας της NASA διεξάγει πείραμα για να αποδείξει ότι ζούμε σε προσομοίωση.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα ζούμε στο Matrix αλλά οι άνθρωποι είναι διχασμένοι ως προς το αν έχει δίκιο.

Ο Τόμας Κάμπελ ήταν επιστήμονας της NASA και τώρα προσπαθεί να μάθει αν είμαστε όλοι παγιδευμένοι μέσα σε μια προσομοίωση.

Αν αποδειχθεί ότι είναι αληθινό, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο κόσμος γύρω μας αποτυπώνεται μέσα σε έναν υπολογιστή, ακριβώς όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι.

Τα πειράματα του Campbell θα περιλαμβάνουν μια επίδειξη που έχει σχεδιαστεί για να δείξει πώς το φως και η ύλη μπορούν να συμπεριφέρονται όπως τα κύματα και τα σωματίδια.

Σύμφωνα με τον Campbell, αν μπορεί να αφαιρέσει τον παρατηρητή, τότε η πραγματική καταγεγραμμένη πληροφορία δεν υπήρξε ποτέ.

Βασικά, όπως χωρίς τον παίκτη, το σύμπαν γύρω από έναν χαρακτήρα σε ένα βιντεοπαιχνίδι δεν υπάρχει. 

Οι επιστήμονες του Πολιτειακού Πολυτεχνείου της Καλιφόρνια (CalPoly) αρχίζουν να δουλεύουν ήδη πάνω στο πρώτο πείραμα.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η θεωρία του Campbell έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και οι άνθρωποι διχάζονται στο διαδίκτυο ως προς το αν μπορεί να έχει δίκιο.

Ένας θαυμαστής του επιστήμονα έγραψε στο Reddit για να μοιραστεί τη γνώμη του: «Λατρεύω τον Thomas Campbell, είναι μια πραγματική ιδιοφυΐα».

Ένας δεύτερος είπε: «Δεν θα βιντεοσκοπούσα καν τον εαυτό μου να κοιμάται για να αποδείξω αν είμαι στοιχειωμένος και θέλετε να μάθω αν ζω σε μια προσομοίωση;»

Ένας τρίτος έγραψε: «Αν βρισκόμασταν σε μια προσομοίωση, δεν θα έβγαζαν αρνητικά αποτελέσματα οι όποιες δοκιμές για να το αποδείξουν, αφού η προσομοίωση θα ήταν προγραμματισμένη να διαψεύδει τα αποτελέσματα;»

Παρόλα αυτά, ο Campbell εκτιμά ότι υπάρχουν πέντε πειράματα που έχουν τη δυνατότητα να «αμφισβητήσουν τη συμβατική κατανόηση της πραγματικότητας και να αποκαλύψουν βαθιές συνδέσεις μεταξύ της συνείδησης και του σύμπαντος».

Πιστεύει ότι ενώ η ανθρωπότητα μπορεί να είναι παγιδευμένη σε μια εικονική πραγματικότητα, η «συνείδησή μας δεν είναι προϊόν της προσομοίωσης - είναι θεμελιώδης για την πραγματικότητα».

Αν ο Campbell έχει δίκιο, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι τι θα σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα και θα εγείρει πολλά ερωτήματα γύρω από το τι υπάρχει πέρα από την προσομοίωσή μας και ποιος την ελέγχει.

Με πληροφορίες από uniladtech.com


Jacobo Grinberg Zylberbaum (Ciudad de México, 12 de diciembre de 1946), conocido como Jacobo Grinberg y citado en publicaciones internacionales como Grinberg-Zylberbaum, fue un neurofisiólogo y psicólogo mexicano. Se dedicó a estudiar el chamanismo mexicano, la conciencia, la parapsicología, las disciplinas orientales, la meditación y la telepatía, entre otros temas, acerca de los cuales escribió 54 libros.234



Ο Alex Gomez-Marin, PhD, είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Συμπεριφοράς Οργανισμών στο Ινστιτούτο Νευροεπιστημών στο Αλικάντε της Ισπανίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ισπανίας (CSIC) και διευθυντής του Κέντρου Pari στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Το έργο του περιλαμβάνει τη μικροσκοπική προέλευση του βέλους του χρόνου, τη νευροαιθολογία των ζώων σε διαφορετικά είδη και την τεχνητή νοημοσύνη που εφαρμόζεται στην ανθρώπινη βλακεία. Η τρέχουσα έρευνά του επικεντρώνεται στην επιστημονική μελέτη της συνείδησης στον πραγματικό κόσμο. Η ερευνητική του πρόταση, «Seeing Without Eyes», κέρδισε το ερευνητικό βραβείο Linda G. O'Bryant Noetic Sciences. Εδώ εκφράζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό του για την ευρεία καριέρα του ανθρωπολόγου/νευρολόγου Jacobo Grinberg, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1994. 00:00 Εισαγωγή 03:23 Συνεισφορές της νευροεπιστήμης του Grinberg 12:55 Συνεργική θεωρία του Grinberg My shaticism2335 :32 Μη φυσικό επίπεδο πραγματικότητας 27:26 Προσωπική πρακτική του Γκρίνμπεργκ 35:29 Ιδιοφυΐα και παραφροσύνη 40:59 Ανοιχτότητα στο παραφυσικό 43:26 Επαναλήψεις του έργου του Γκρίνμπεργκ 46:22 Συμπέρασμα Ο νέος οικοδεσπότης του Thinking Allowed, ο Jeffrey Mishlove είναι συγγραφέας του PhD, Roots of Consciousness, Psi Development Systems και The PK Man. Μεταξύ 1986 και 2002 παρουσιάστηκε και συμπαραγωγός της αρχικής δημόσιας τηλεοπτικής σειράς Thinking Allowed. Είναι ο αποδέκτης του μοναδικού διδακτορικού διπλώματος στην «παραψυχολογία» που απονεμήθηκε ποτέ από διαπιστευμένο πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ, 1980). Είναι επίσης ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου του διαγωνισμού δοκιμίου του Ινστιτούτου Bigelow 2021 σχετικά με τα καλύτερα στοιχεία για την επιβίωση της ανθρώπινης συνείδησης μετά από μόνιμο σωματικό θάνατο. (Ηχογραφήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023) Για ένα σύντομο βίντεο σχετικά με το Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη νέα σκέψη που επιτρέπεται, μεταβείτε στο   • InPresence 0253: Πώς να αξιοποιήσετε τα περισσότερα ...  

Δείτε τον νέο μας ιστότοπο για το New Thinking Allowed Foundation στη διεύθυνση
http://www.newthinkingallowed.org . Εκεί θα βρείτε την απίστευτη βάση δεδομένων μας με δυνατότητα αναζήτησης καθώς και το νέο μας, ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Επίσης, ευκαιρίες για αγορές και υποστήριξη των βιντεοπαραγωγών μας. Εκεί, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο ΔΩΡΕΑΝ, ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ μας! Για μια πλήρη, ενημερωμένη λίστα με συνδέσμους προς όλα τα βίντεό μας, ανατρέξτε στη διεύθυνση https://newthinkingallowed.com/Listin... . Για να αγοράσετε μια υψηλής ποιότητας, έντυπη έκδοση του New Thinking Allowed Magazine, μεταβείτε στη διεύθυνση nta-magazine.magcloud.com. Για να εγγραφείτε στην κοινότητα NTA Psi Experience στο Facebook, βλ  / 1953031791426543   . Για να κατεβάσετε και να ακούσετε εκδόσεις ήχου των βίντεο New Thinking Allowed, επισκεφτείτε το podcast μας στη διεύθυνση https://itunes.apple.com/us/podcast/n... . Κατεβάστε και διαβάστε το Μεγάλο Βραβείο δοκίμιο του Jeffrey Mishlove στον διαγωνισμό του Ινστιτούτου Bigelow, Beyond the Brain: The Survival of Human Consciousness After Permanent Bodily Death. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα των εθελοντών μας, βοηθώντας στην προώθηση του καναλιού YouTube New Thinking Allowed στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επεξεργασία και μετάφραση βίντεο, δημιουργία σύντομων τρέιλερ βίντεο με βάση τις συνεντεύξεις μας, βοηθώντας στην αναβάθμιση του ιστότοπού μας ή συνεισφέροντας με άλλους τρόπους ( μπορεί να μην το είχαμε καν σκεφτεί), στείλτε ένα email στο friends@newthinkingallowed.com. Για να παραγγείλετε New Thinking Allowed Dialogues: Do We Survive Death; μεταβείτε στη διεύθυνση https://amzn.to/3LzLA7Y (Ως συνεργάτης της Amazon, λαμβάνουμε μια μικρή χρέωση όταν παραγγέλνετε από εμάς.)

 

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.