«Ο κόσμος το έχει τούμπανο και τα κόμματα κρυφό καμάρι», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της «ΕΡΤNews» το βράδυ της Τετάρτης.
Υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν φυσικά και γνώριζαν την κατάσταση, ενώ το 2015 όλα μαζί πάλι ψήφισαν τη μετατροπή δασών και δασικών εκτάσεων σε βοσκοτόπια, σε συνεννόηση μάλιστα με την ΕΕ.
Ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου ν' αναδειχθούν όλες οι ευθύνες -ποινικές και πολιτικές- όπως και οι υπεύθυνοι του σκανδάλου.
Αναφερόμενος στην Κοινή Αγροτική Πολιτική που προβλέπει τη σύνδεση των επιδοτήσεων με τις εκτάσεις και όχι με την παραγωγή, σημείωσε ότι έτσι στρώνει το έδαφος για τα φαινόμενα της παρανομίας, ενώ στηρίζει τη συγκεντροποίηση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας.
Με αφορμή το συγκεκριμένο σκάνδαλο, προειδοποίησε ότι θα έρθουν περικοπές των κονδυλίων για τον αγροτικό τομέα, προκειμένου να δοθούν στην πολεμική οικονομία. Ξεκαθάρισε τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ο λαός, ούτε οι αγρότες τα πρόστιμα που θα επιβάλει η ΕΕ, τονίζοντας ότι τα λεφτά που δίνει η ΕΕ μέσω των επιδοτήσεων δεν είναι δικά της, αλλά είναι χρήματα από το ξεζούμισμα των λαών της Ευρώπης.
Σχετικά με τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, υπενθύμισε ότι πρόσφατα το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη της αντιπυρικής προστασίας, ενώ επισήμανε τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχουν οι φωτιές μέσα σε βιομηχανικές ζώνες, όπως στον Ασπρόπυργο, για την εκδήλωση μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος μέσα στον οικιστικό ιστό.
Ο Χρ. Τσοκάνης αναφέρθηκε ακόμα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την αποδέσμευση των στρατιωτικών δαπανών από τον υπολογισμό του ελλείμματος, προκειμένου να απογειωθούν οι πολεμικοί εξοπλισμοί που θα πληρώσει ο λαός, καθώς και στο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, το οποίο κατ' επιταγήν των εργοδοτών έχει ως πυρήνα την 13ωρη δουλειά, γυρνώντας τους εργαζόμενους στην εποχή του Μεσαίωνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.