Μετά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο και το Εφετείο Ρεθύμνου καταδίκασε το Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη γνωστή υπόθεση με τους αστυνομικούς τους οποίους πίεσε για να καταθέσουν ευνοϊκά για κατηγορούμενο υπόθεσης χασισοφυτείας.

Η ποινή του κ. Κεφαλογιάννη από 12 μήνες με αναστολή μειώθηκε σε πέντε μήνες με τριετή αναστολή, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή του παρότι απέφυγε να μιλήσει και πάλι για στημένη δίκη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο πρώην υπουργός, ο οποίος μετά την πρωτόδικη απόφαση απομακρύνθηκε από τη θέση του άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού, υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι η δίωξή του ήταν υποκινούμενη από πολιτικούς του αντιπάλους στην Κρήτη. Ωστόσο, απέφυγε να πει ονόματα παρότι τον προκάλεσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα.


Τον καταδίκασε και το Εφετείο
Πάντως, ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η πρωτοβουλία του να καλέσει τους αστυνομικούς στο γραφείο του για να τους δώσει γραμμή, κάτι για το οποίο ο εισαγγελέας δεν είχε καμία αμφιβολία.

Στο δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές του πρώην υπουργού που όπως και στην πρώτη δίκη, καταφέρθηκαν κατά της απόφασης του Εφετείου.