. . . ΟΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ….. ΣΤΟ TROKTIKO (...όπου θέλουν!!... απαντούν..)Διαβάστε στο : "ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ", τη τρωκτική συνέχεια . . .
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Η φωνή μας είναι η ενεργή δημοσιογραφία των πολιτών. Στείλτε μας και τις δικές σας απόψεις - κριτικές. Κάθε ιστολόγιο που κλείνει είναι ένα βαρύ κτύπημα στη δημοκρατία, κάθε νέο ιστολόγιο την ενισχύει και ελέγχει την εξουσία.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)
Η γνώση, η αλήθεια και οι αξίες είναι έννοιες σχετικές
Φίλτατε Επισκέπτη του ιστολογιού μας, πριν διαβάσεις τις επιλεκτικές αναρτήσεις μας πρέπει να γνωρίζεις την υποκειμενικότητα των θέσεών μας και εάν συναινείς τότε μπορείς να συνεχίσεις να μας επισκέπτεσαι (για δε τους ασφαλίτες, τους πληρωμένους κυβερνητικούς εγκάθετους, και για όσους έμμισθους συστημικούς "υπαλλήλους", παρόλο που δεν θα τους αφορά η παρούσα διευκρίνηση, έτσι και αλλιώς θα μπαινοβγαίνουν απρόσκλητοι και θα αποδελτιοποιούν και θα ενημερώνουν τα αφεντικά τους). Ο παρών ιστοχώρος ανήκει ιδεολογικά στην θεωρία των δύο άκρων και στην πραγματική δημοκρατία με την εξής ερμηνεία που εμείς ως δημοσιογραφία των πολιτών την ορίζουμε και υποστηρίζουμε ότι: 1. Το ένα άκρο είναι οι πολιτικοί και το άλλο οι φορολογούμενοι πολίτες. 2. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της πραγματικής δημοκρατίας πρέπει να είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Κύριο και απαραίτητο γνώρισμα με Ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία έχουν επίσης θέση δύο κομβικά σημεία της σκέψης του Καστοριάδη για τη δημοκρατία: H ανακλητότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων και ο περιορισμός των εξουσιών (καθώς και η εναλλαγή) των (μη εκλεγμένων) κρατικών αξιωματούχων. Τέλος... Εάν οι θέσεις και το σκεπτικό θεωρείς ότι δεν σε αφορά... μάλλον χάνεις πολύτιμο χρόνο να μας διαβάζεις.
"Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ... Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι, λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη." Κωστής Παλαμάς
Σημείωση: * Τα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν τις απόψεις του εκάστοτε συντάκτη και εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα τους
Δεν φιλοξενούμε και Δεν υιοθετούμε παραπλανητικές ή υβριστικές δηλώσεις, μη τεκμηριωμένες απόψεις, μονόπλευρα επιχειρήματα για αμφιλεγόμενα ζητήματα, αυτές μπορεί να εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και μόνον. Σχόλια που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα διαγράφονται άμεσα και χωρίς άλλη προειδοποίηση
Οι Χρήστες μπορούν να εκφράζουν γνώμες - απόψεις κόσμια και σύμφωνα με τους νόμους της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών τους, που επιτρέπονται από το ισχύον σύνταγμα μας και παράλληλα τηρούν τους όρους δεοντολογίας χρήσης του ιστοτόπου μας - ειδάλλως θα αποκλείονται.
. . . ΟΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ….. ΣΤΟ TROKTIKO (...όπου θέλουν!!... απαντούν..)



Από κοντά και η φυλλάδα του Κουρή να αναφερθεί για την «κοινωνική ευθιξία» του πλουτοκράτη που ζητάει από την κυβέρνηση «μέτρα για την στήριξη των φτωχών και των συνταξιούχων».
Δείγματα «στρατευμένης» (πληρωμένης;) δημοσιογραφίας. Αλήθεια είναι τόσο χαχόλοι οι αναγνώστες τους που μπορεί να χωνέψουν αμάσητο τέτοιο παραμύθι;
Αυτός ο καπιταλιστής υπέθετε ότι λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα έπαιρναν την κατηφόρα εντελώς και αυτός σαν πρόεδρος της MARFIN με τα κεφάλαια απ’ τους εμίρηδες μου διαθέτει θα είχε πλήρη επικράτηση του ομίλου του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ουσιαστικά δηλαδή θα ήταν ο βασικός νόμιμος τοκογλύφος του τραπεζικού μας συστήματος.
..."Σήμερα δεν έχουμε μια συνηθισμένη συζήτηση κάποιου νομοσχεδίου. Σήμερα μέσα στο αρνητικά φορτισμένο κλίμα γίνεται ο ενταφιασμός και ταυτόχρονα το πρώτο μνημόσυνο του εθνικού μας αερομεταφορέα. Και μετά το μνημόσυνο όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις ανοίγεται η διαθήκη.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ! ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!
Αντιπροσωπεία των σκοπιανών βρίσκεται τη Βουλγαρία, σε επίσημη επίσκεψη (χθες 29 Οκτώβρη). Εκεί, έγιναν ΕΠΙΣΗΜΕΣ συναντήσεις με την γερμανική εταιρία RWE (προνομιακό «εταίρο» της κυβέρνησης – ας την πούμε κυβέρνηση – Καραμανλή, για να ξεπουλήσουν ότι απέμεινε και να γεμίσουν την Ελλάδα με «εργοστάσια» Λιθάνθρακα).
Το τελευταίο καιρό παρακολουθούμε ένα θέατρο σκιών, με σουρεαλιστικά στοιχεία και συμπεριφορές κακόγουστης παράστασης, επαρχιακού θεάτρου, φαντασμαγορικών εντυπώσεων και αδιέξοδων παραλογισμών.
Η πολιτική και οι πολιτικοί, αδυνατούν να εκφράσουν λόγο και να παράξουν έργο.
Η ειδησεογραφία της ενημέρωσης των πολιτών, κατάντησε μονοθεματικό τηλεοπτικό show, με αντικρουόμενες πληροφορίες αναλόγως μέσου, μέσα σε ένα ανίερο πόλεμο εκδοτών / καναλαρχών και υπερασπιστικών συσχετισμών και συμφερόντων.
Η κρατική διαφήμιση είναι το ζητούμενο και το μοίρασμα της πίτας, σαν το άλλοθι για τα δημόσια έργα, (που βρίσκουν και εκεί λύσεις), κατά τα άλλα το λιγότερο κράτος, έχει την έννοια του λιγότερου και αναποτελεσματικού ελέγχου, για την επίτευξη των άνομων συμφερόντων τους.
Ο καθένας γράφει ή διαδίδει προφορικά, σε έντυπα ή σε οπτικοαουστικά μέσα, το μακρύ του και το κοντό του.
Προβάλλει τη δική του εμμονή σαν ιδέα, επιδιώκοντας να την επιβάλλει ως τη πιο σωστή εκδοχή, του σκεπτικού της δικής του αλήθειας, απέναντι στη δήθεν πλάνη ή το υποκριτικό ψέμα του αντιπάλου, εξυπηρετώντας τη γραμμή του χρηματοδότη του επενδυτή.
Η κυβέρνηση όπως πάντα, απούσα ή κωφεύει εσκεμμένα. Ο Καραμανλής ψάχνει σε φίλο του χρυσοχόο για το δακτυλίδι της διαδοχής. Νέα ήθη και πολιτική Σημίτη. Το θέμα είναι αν θα τσιμπήσει η Ντόρα. Ο μπαμπάς το’ πιάσε το υπονοούμενο και μίλησε για "ξεφόρτωμα" στον αντίπαλο. (Τι σκέψη φοβερή – ξεπέρασε και τη σκέψη του Μάο)
Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αποδείξει ότι ΔΕΝ είναι κυβέρνηση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, προσεύχεται να δηλώσει "απών" ο Βενιζέλος το βράδυ των ευρωεκλογών. Κάποια Άννα "παρούσα" στα υπόψη της διαδοχής, προς το παρόν αν και αντιμετωπίζεται με αναθέσεις πρωτοβουλιών, παραμένει ενεργή και παρούσα.
Το ΚΚΕ ψάχνεται για τον Αρσένιο, και αν ή πότε έχει πληρώσει την τελευταία ετήσια συνδρομή στο κόμμα. Η Αλέκα παρακολουθεί τη Λιάνα, για τυχόν μεταγραφή στο μαχαλά της Γιάννας. Οι διαψεύσεις καμιά φορά διαψεύδονται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετράει τα κουκιά και καλλωπίζει τον Τσίπρα. Ο Αλαβάνος κρατάει σημειώσεις για το βιβλίο – αυτοβιογραφία συνηθίζεται να λέγεται της υστεροφημίας.
Η αγωνία, όμως για τυχόν μονοψήφιο αριθμό, θα του χαλάσει το πολλαπλασιασμό της επιτυχίας του και τη βιασύνη του να παραδώσει και να προλάβει κακές δημοσκοπήσεις.
Το ΛΑΟΣ, ξύνει τα γαμψά νύχια και ξανά λιμάρει τα κοφτερά δόντια, πανέτοιμο σαν λυσσασμένη ύαινα, να κατασπαράξει το πτώμα, ένα πτώμα που ΔΕΝ έχει ακόμη διευκρινισθεί αν θα υπάρξει ως θύμα ή ως συνδαιτυμόνας στην εξουσία
Όλοι αυτοί, κυρίως όμως των βουλευτών του λεγόμενου δικομματικού εναγκαλισμού και εξουσίας, έχουν χάσει τη συνταγματική τους εγκυρότητα και αξιοπιστία , την πολιτική τους περηφάνια και αναγνωριστική ταυτότητα, αυτό που λέμε απλά : "αξιοπρέπεια και αρετή".
Οι υπόλοιποι υπόσχονται μεν, αλλά χωρίς να έχουν βαρύτητα και πολιτικό κόστος.
Προβεβλημένα στελέχη του άλλοτε ή του τώρα, ανήμπορα να αρθούν στο ύψος, στις επιταγές και τα συνταγματικά άρθρα, που τους επιτάσσει η λαϊκή ετυμηγορία και εντολή, την ηθική δηλ. υποχρέωση του δικαιώματός τους, να λειτουργήσουν με τη συνείδηση τους, ως αντιπρόσωποι των ψηφοφόρων τους, αλλά, νισάφι πια, υπακούοντας υποκριτικά στις γελοιότητες, της περί δήθεν κομματικής πειθαρχίας, όπως τώρα, όπως και οι άλλοι άλλοτε, ως δειλοί και αναποφάσιστοι, προσβλέποντας σε μικροκομματικά ωφελήματα, εσκεμμένως ανίκανοι να τολμήσουν να αναθεωρήσουν εκείνα τα άρθρα, που τους ετεροκαθορίζουν τα διάφορα μεγάλο συμφέροντα και οι λοιποί συντεχνιακοί συσχετισμοί.
Κράτος – Εκκλησία, το άθλιο δίδυμο της διαπλοκής και της συναλλαγής.
Είμαστε η χώρα του ορθόδοξου Ισλαμιστάν, η χώρα των πιστών πολιτικών και των εξαθλιωμένων ευχαριστημένων κατοίκων, περιμένοντας το δικό τους βουλευτή να υπουργοποιηθεί και να ανταποδώσει τα οφειλόμενα, της κάλπης και του κομματικού παιχνιδιού στον αγώνα των υμετέρων.
Αυτό που ΔΕΝ γράφτηκε ή ΔΕΝ ειπώθηκε ποτέ , είναι το "δια ταύτα" , το "τι" ακριβώς θέλουμε ως κοινωνία.
Τα προεκλογικά ωραία λόγια των δημαγωγών πολιτικών, ξεχνιούνται, την επαύριον της δευτέρας των εκλογών, με τη γνωστή χιλιοειπωμένη και πολύσπούδαστη θρασύτατη ατάκα :
". . . μαζί έως εδώ και όλα καλά, αλλά από σήμερα και πέρα τα κεφάλια μέσα."
Η τετραετία αργεί, τώρα αρχίζει το βόλεμα και το έργο της εξόφλησης των "κουμπαριών" – υποστηριχτών και χορηγών άδολων "ευεργετών".
Τα σκάνδαλα, σαν το ανεμοβρόχι, που σου κλείνει τα μάτια και σου στροβιλίζει τα αυτιά, "κάπου ρε παιδιά ένα απάγκιο να γλυτώσουμε !!1", και εκεί που λες τελειώσαμε . . .
Να !!! η "μαύρη καταιγίδα" !!! Και η λογιστική δεξιότητα των μοναχών επενδυτών - διαπραγματευτών.
Η κυβέρνηση Καραμανλή, ΔΕΝ ξέρω πόσα σκάνδαλα θα χρεωθεί ακόμη, αλλά αυτό που πρέπει να της αναγνωρισθεί, είναι το γεγονός, ότι κάθε φορά που αναδεικνύεται ένα καινούριο σκάνδαλο, η καλοπληρωμένη ενημέρωση, σκεπάζει σε ενδιαφέρον και πλοκή, όλα τα προηγούμενα και τα καθιστά, άχρωμα, αρχειοθετούμενα και παλιά.
Είμαστε η χώρα με τα αμέτρητα σκάνδαλα, που κυριαρχεί πάντα το τελευταίο.
Το Βατοπέδι έχει κάνει κοιλιά, πάλιωσε και αυτό, ας περιμένουμε κάτι καλύτερο, πιο ενδιαφέρον κάτι που να ενέχεται πιο χειροπιαστά και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη :
"Δικομματισμός – Συμψηφισμός" και πάλι φτου !!! κι’ απ΄την αρχή.
Τελικά, βροχή τα σκάνδαλα και οι νέες πρακτικές, ακόμη πιο ρυθμιστικές, έγιναν τόσες πολλές που χορτάσαμε μεταρρυθμίσεις και κρατικές αναδομήσεις.
Η κομματικοποίηση, ορκισμένος εχθρός της πολιτικοποίησης, του ελεύθερου και του δημοκρατικού διαλόγου και των ηθικών αρχών της ευνομούμενης πολιτείας.
Το "κόμμα πάνω από όλα", όλα δικαιολογούνται, όλα συγχωρούνται, αρκεί να είναι ενάντια στις επιδιώξεις ή στο αυτονόητο δίκαιο του άλλου.
Η χώρα, ακυβέρνητο καράβι μεσοπέλαγα αρμενίζει, χωρίς πρόγραμμα, όραμα και προορισμό.
Η ταπεινότητα έγινε η "ηθική του παράτυπου μεν αλλά του νόμιμου δε", και η λεγόμενη σεμνότητα, "η άμυνα της ξεφτίλας και της αποδοχής του λιγότερου που ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον".
Οι πολίτες, ανήμποροι να αντιδράσουν, συνταξιδεύουν, επιδιώκοντας να πάρουν μία καμπίνα για να γλυτώσουν το κατάστρωμα Ίσως πολλοί να ΜΗΝ ξέρουν κολύμπι.
Οι λαϊκοί και οι περιβόητοι μαζικοί αγώνες, απαξιώνονται.
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης, έπαψε από πολλά χρόνια να ελπίζει σε εργατοπατέρες και εργατοσυνδικαλιστές, τύπου "γραφικού Μανώλη" και άλλων τινών, που "βρομί
ζουν", με την ανέλπιστη παρουσία τους, τα έδρανα του βουλευτικού ή υπουργικού θώκου.
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης, υποψιασμένος τώρα πια, γνωρίζει τη συμπαιγνία της διαπλοκής, της συναλλαγής και αναβάθμισης των αήθως μπροστάρηδων : "Βουλευτής ο κύριος Τάδε"
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης, ΔΕΝ συμμετέχει τώρα πια, γιατί γνωρίζει τα φτηνά και αλλοιωμένα ντοκιμαντέρ, και τα αναξιόπιστα ρεπορτάζ, βορά στην αποενημέρωση και στρέβλωση των όποιων δικαίων αιτημάτων του.
Τα σχόλια και οι διαπιστώσεις από τους ταλαντούχους "φτωχοπρόδρομους" αστέρια της τηλεθέασης, στην λεγόμενη "αποκλειστική ενημέρωση των οκτώ", αλλά και ειδικότερα στις μεταμεσονύχτιες εκπομπές, του "φύλαρχου Παπούα", και των άλλων καλοπληρωμένων έγκυρων και λεγομένων "σοβαρών ταλέντων", με τους κακόγουστους προσκεκλημένους, "μαϊντανούς",
Τα βλέπει όλα αυτά και σιωπά για την απογοητευτική και απερίγραφτη κατάντια της αισθητικής του.
Η ΜΗ συμμετοχή, είναι το μέσο και η δύναμη που του απέμεινε. Ας τα ισοπεδώσουν όλα.
Θα χάσει όποιος έχει τα πολλά, ο άνεργος, ο μισθοσυντήρητος και ο μικροσυνταξιούχος, ΔΕΝ έχει να φοβηθεί και έτσι ΔΕΝ ανησυχεί για καμιά οικονομική κρίση, αυτό που ανησυχεί, θλίβεται και διαπιστώνει, είναι για τη κρίση των αξιών . . . και όπως έλεγε και ο Ελύτης :
" . . .Δεν λυπάμαι τους ποιητές που μείνανε χωρίς κοινό... Λυπάμαι το κοινό που έμεινε χωρίς ποιητές. . .".
Έτσι εκτός από ποιητές, ξεμείναμε και από καλόπιστους διασκευαστές, αφού και εκεί τα διαπλεκόμενα, μας φόρτωσαν, επιβάλλοντας έναν ανεκδιήγητο Λαζόπουλο, εκτός από κακόγουστο . και μεροληπτικό, σαν το μέτρο της ηθικής και της νεοελληνικής αισθητικής . . .ουφ !!! συγχύστηκα πάλι !!!
Τι να γράψω και τι να σχολιάσω, για τους φτωχούς τραπεζίτες που σαν αρπαχτικά βλέπουν τα 28 δις στα ταμεία τους ; ή το φτωχό βιοπαλαιστή στη Πάτρα που του πήραν ένα σκαμπό και ένα τραπέζι για να αποπληρώσει το ΙΚΑ ;
Κάποιοι με τη λαϊκή φτώχεια πλουτίζουν και οι πραγματικοί φτωχοί, εύχονται ότι είναι καλά, γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
Πάντα στο βαρέλι το ζητούμενο είναι το να ΜΗΝ φτάσεις στο πάτο, εκτός και στη θεατρική παράσταση, παίζει και το να ελπίζεις . . . να ελπίζεις στον από μηχανής θεό. Αυτά.
Στο DNA μας...| Babylon Greek-English |
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μπροστά σ' αυτήν την πρόκληση δεν έχει τίποτα άλλο να πει από το « Alors , c ' est la guerre », « Πόλεμος λοιπόν ». Και απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 1940
" Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν δια την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της. Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία, μη αναγνωρίζουσα εις ημάς το δικαίωμα να ζούμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3 ην πρωινήν την παράδοσιν τμημάτων του εθνικού εδάφους, κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν, και μου ανεκοίνωσεν ότι, προς κατάληψιν αυτών, η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6 ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρέσβυν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ' εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν του πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε δια την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας και τας ιεράς μας παραδόσεις.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών" .
Είναι το ΟΧΙ, που δια στόματος του πρωθυπουργού, βροντοφώνησε και στην πράξη επικύρωσε και τίμησε ο ελληνικός λαός και ο ελληνικός στρατός στο αλβανικό μέτωπο αναγκάζοντας τον αλαζόνα εισβολέα να υποστεί ταπεινωτικές ήττες και ντροπιασμένος να υποχωρήσει μέσα από τα αλβανικά σύνορα., περιμένοντας με αγωνία τη βοήθεια του ισχυρού του συμμάχου.
Το περασμένο Σάββατο (25/10/08), ο Walter Veltroni, ηγέτης του «Δημοκρατικού Κόμματος» Ιταλίας, μίλησε σε μια τεράστια συγκέντρωση 500.000 πολιτών, στο Circo Massimo της Ρώμης (χώρος ιπποδρομιών και τσίρκου της αρχαίας Ρώμης).
Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr
Δεν είχε λήξει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής η συζήτηση στη Βουλή για το μέγα ερώτημα:
είναι άγονη η ψηφοφορία για τη σύσταση της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής» (που θα ρωτήσει τους υπουργούς όσα δεν μπορούν να ρωτήσουν οι εισαγγελείς), αφού δεν υπάρχει απαρτία;
Τελικά το θέμα απαντάται διά ψηφοφορίας. Αλλο ένα μέγα νομικό ερώτημα είναι:
αν υπερψηφιζόταν τώρα η αποκαλούμενη προανακριτική, θα μπορούσε μετά η Βουλή να συστήσει προανακριτική με το ίδιο θέμα;
Η λογική απάντηση είναι «ναι» από τη στιγμή που θα υπήρχαν νέα στοιχεία.
Αλλά η «νεότητα» των στοιχείων θα ήταν ένα ακόμη θέμα αντιπαράθεσης στη Βουλή:
η κυβέρνηση θα υποστήριζε ότι τα στοιχεία είναι γερασμένα (με λίφτινγκ) και η αντιπολίτευση θα ξιφουλκούσε για τη φρεσκάδα τους.
Τελικά το θέμα θα έπρεπε να απαντηθεί διά ψηφοφορίας. Από την άλλη, ακόμη κι αν υπερψηφιζόταν τώρα η προανακριτική επιτροπή και ο κ. Σανιδάς αποφάσιζε να ξαναστείλει την ίδια δικογραφία κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος στη Βουλή, τυπικά αυτά θα έπρεπε να θεωρηθούν νέα στοιχεία.
Αλλά η κυβέρνηση θα υποστήριζε ότι είναι ουσιαστικά παλαιά στοιχεία (ορθώς) και η αντιπολίτευση θα υποστήριζε ότι σύμφωνα με τον νόμο είναι νέα στοιχεία (πάλι ορθώς).
Τελικά το ζήτημα θα ξεκαθαριζόταν με ψηφοφορία στη Βουλή.
Ολα αυτά τα μπερδεμένα νομικά θέλουν απλώς να καταδείξουν τη σοφία του λαού που λέει ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινίζει» (στην περίπτωσή μας τις νομικές διατάξεις).
Ο έλεγχος των υπουργών για πιθανές πράξεις ή παραλείψεις των είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας (ή πολλών ψηφοφοριών ή και αποχής) που σημαίνει ότι για να πέσει φως στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου απαιτείται πολιτική βούληση.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν αποδεικνύεται ότι ο κ. Καραμανλής και η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. δεν έχουν την πολιτική βούληση για τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Ούτε καν για τη σύσταση μιας επιτροπής που δεν κατηγορεί κανένα, αλλά απλώς εξετάζει τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης.
Εξ αυτού λοιπόν μπορούμε να κάνουμε μια προβολή στο μέλλον. Θα συγκροτηθεί σε σώμα η Εξεταστική Επιτροπή.
Οι υπουργοί δεν θα κληθούν ή δεν θα προλάβουν να καταθέσουν τα πραγματικά στοιχεία και στις 15 Δεκεμβρίου θα προκύψουν πολλά και θεωρητικά πορίσματα:
η Ν.Δ. θα λέει «πόσο κακό είναι το ΠΑΣΟΚ που άνοιξε την υπόθεση της Βιστωνίδας», το ΠΑΣΟΚ «πόσο κακή είναι η Ν.Δ. που έκανε τις χρυσοφόρες ανταλλαγές», ο Συνασπισμός «πόσο κακός είναι ο δικομματισμός, που παράγει σκάνδαλα», το ΚΚΕ «πόσο κακός είναι ο καπιταλισμός, διότι στον σοσιαλισμό δεν υπάρχει ιδιοκτησία για να ανταλλάσσεται σκανδαλωδώς» (αλλά ούτε μονές και μοναχοί).
Κατόπιν με δεδομένη την οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές – εδώ έγιναν εκλογές πέρυσι διότι η οικονομία πήγαινε «καλά», δεν θα γίνουν τώρα που η οικονομία πάει άσχημα;
Αν υπάρχουν αδικήματα θα παραγραφούν. Ο κ. Εφραίμ, με την παραγραφή ανά χείρας, θα ζητήσει τη δικαίωση (σκάνδαλο ανταλλαγής δεν μπορεί να γίνει μόνο από ένα) και στο τέλος θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς με λιγότερα...
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - Νάσος Ζαγγογιάννης.
Επικοινωνήστε μαζί μας : nasosgr.zangi@gmail.com
Με αφορμή την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κ. Τζαβέλλα , να εξεταστεί εάν προσβάλλεται το άκρως εμπεριστατωμένο βούλευμα του ...
Αν παρόλα αυτά υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα που χρεώνονται (δεν μας αφορούν), παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα κατεβάσουμε, διότι εμείς δεν χρεώνουμε ούτε έχουμε έσοδα από άλλες πηγές, αφεντικά, διαφημίσεις κλπ.
Επίσης: Αναρτήσεις άλλων ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το παρόν ιστολόγιο "Στοχασμός-Πολιτική".

Θα αφήσω γένια και μαλλιά για να με λένε γέρο τον πόνο πουχω στην καρδιά μονάχος τον ξέρω. Γλεντάτε νέοι τον ντουνιά γιατί καιρός διαβαίνει Και όποιο μπει στη μαύρη γη ποτέ δεν ξαναβγαίνει
Επιλέξτε μία από τις εκπομπές μας "ON DEMAND"
και στο: http://vimeo.com/16310364
Αμοιβή 100.000 ευρώ από το Wikileaks για το μεγαλύτερο μυστικό της Ευρώπης: Τα τρία μεγάλα Τ (Trade: ΤΤΙΡ ως το «το ΝΑΤΟ της οικονομίας») Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού , τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων και Υπηρεσιών [VIDEO: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΕΠΕΙΓΟΝ]
Το WikiLeaks προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 100.000 ευρώ προκειμένου να το προσφέρει ως αμοιβή για αυτό που θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό μυστικό
Ζαρατούστρα - Το «δώρο» του Νίτσε στην ανθρωπότηταΤάδε ἔφη Ζαρατούστρα του Νίτσε: Το ταξίδι του πνεύματος προς τον Υπεράνθρωπο – Ντοκιμαντέρ