Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Τηλεμαραθώνιος για ένα νοσοκομείο στη Γάζα

Συγχαρητήρια για αυτή τη ανθρωπιστική πρωτοβουλία της ΕΡΤ και στους φορείς που διοργανώνουν αυτό τον Τηλεμαραθώνιο.


Είναι μια εθνική δραστηριότητα που αναβαθμίζει την πολιτική και τους πολιτικούς μας και καθιστά το κρατικό μας κανάλι ουσιαστικό αρωγό στο φίλο λαό της Παλαιστίνης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ :


"Οι μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, νοσοκομεία και άλλα κτήρια στην περιοχή της Γάζας, καθώς και οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων σε είδη πρώτης ανάγκης, οδήγησαν στην απόφαση να διοργανωθεί ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης."


Και συμπληρώνουμε εμείς :


Αύριο στον Τηλεμαραθώνιο ελπίζoυμε ότι θα έχουμε όλοι την ευκαιρία ν' ακούσουμε από πρώτο χέρι τις μαρτυρίες όλων όσων βρέθηκαν, στη διάρκεια των βομβαρδισμών μέσα στη φλεγόμενη Γάζα, (κατά την διάρκεια των τελευταίων βομβαρδισμών του Ισραήλ) :


Ηλία Καρανίκα (Ευρυτανίας), Σοφία Σακοράφα (Β' Αθήνας), Τάσο Κουράκη (Θεσσαλονίκης), Μιχάλη Τιμοσίδη (Καβάλας), Θοδωρή Δρίτσα (Πειραιά), Γιάννη Μπανιά (Αθήνας), Θάλεια Δραγώνα (Επικρατείας) και τον Γιώργο Κίρκο (γιατρό, πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας των κοινοβουλίων Ελλάδας-Παλαιστίνης).

Ελπίζουμε ότι η ΕΡΤ να ΜΗΝ μας απογοη-τεύσει και με καλεσμένους άσχετους με τα παραπάνω ονόματα ή και κάποιους άλλους που πήγαν, με κίνδυνο της ζωής του στη ζώνη πυρός, με αστέρες του Life style ή με τους γνωστούς μαϊντανούς των panels.


Στην ίδια ανακοίνωση διαβάζουμε επίσης ότι :


gaza_children_s

"Η ΕΡΤ σε συνεργασία με 11 φορείς (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, UNICEF, Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΓΕΣΕΒΕ, Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθήνας) διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου Τηλεμαραθώνιο για την έμπρακτη βοήθεια και αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Τηλεμαραθώνιος θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 και την EPTworld, από τις 17.00 έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας"


Και συνεχίζει η ανακοίνωση :

" Ο Τηλεμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί σε δύο στούντιο της ΕΡΤ, το Δ και το Γ.

Παρουσιαστές θα είναι στο στούντιο Δ ανά ώρα, ο Βασίλης Λυριτζής με το Δημήτρη Οικονόμου, η Κατερίνα Μπακογιάννη με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, η Πόπη Τσαπανίδου, η Μπήλιω Τσουκαλά, η Ειρήνη Νικολοπούλου, ο Προκόπης Δούκας και η Μαρία Χούκλη.

Στο στούντιο Γ, η Ρίκα Βαγιάννη και η Μάριον Μιχελιδάκη θα υποδεχτούν τα μουσικά σχήματα που θα πλαισιώσουν το καλλιτεχνικό κομμάτι του Τηλεμαραθωνίου.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει και ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για τις ανάγκες της διοργάνωσης, από όπου η Μαρίνα Μπεκιάρη θα μας ενημερώνει για τις προσφορές των συμπολιτών μας.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στην αποκατάσταση του Χριστιανικού Νοσοκομείου στην περιοχή, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς στους τελευταίους βομβαρδισμούς. Το νοσοκομείο, που θα σχεδιαστεί από την αρχή από μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Οι 11 φορείς που διοργανώνουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια, φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν, τόσα χρήματα ώστε να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, για το καλό του πολύπαθου λαού της περιοχής της Γάζας. "

Καλή επιτυχία και ελπίζουμε στη Μεγάλη Συμμετοχή του τηλεοπτικού κοινού να είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν υπάρξει, για την δυνατότητα επίτευξης αυτού του πράγματι ιερού σκοπού για ένα Νοσοκομείο στη Γάζα που το έχει απόλυτη ανάγκη.

Νάσος Ζαγγογιάννης

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.