Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Το «Κονβόι της Ελπίδας» για τα παιδιά της Γάζας, παραμένει στην Αίγυπτο λόγω «γραφειοκρατικών διαδικασιών»… μαζί και η ελληνική αντιπροσωπεία

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας (European campaign to end the siege on Gaza), που έχει έδρα της το Λονδίνο και Τμήματα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, απηύθυνε επιστολή-έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση και ειδικότερα στον Gordon Brown προσωπικά, καλώντας τον ν’ ασκήσει πιέσεις στον ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu, ώστε ν’ ανοίξουν τα σύνορα για να μπει ανθρωπιστική στο αποκλεισμένο ναζιστικό στρατόπεδο της Γάζας, όπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν αποκλεισμένοι επί 3 χρόνια.

Στην επιστολή, που δεν θα δούμε σε κανένα ελληνικό ΜΜΕ, επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Πως μπορεί η συλλογική συνείδηση να παραμένει σιωπηλή και ανίκανη ενώ στερούν σε παιδιά την ελάχιστη ανακούφιση στην οποία έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά τους στέρησε ο πόλεμος;

Η ευρωπαϊκή σιωπή για όσα συμβαίνουν σήμερα στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, θα πρέπει να εκληφθεί ως συγκεκριμένη συμπαράσταση στο Ισραήλ που δολοφόνησε περισσότερους από 300 ασθενείς (οι νεκροί μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, από ελλείψεις φαρμάκων), ενώ εκατοντάδες άλλοι αναμένουν το ίδιο τέλος».


Ενημέρωση από το «Κονβόι της Ελπίδας» (Κονβόι Αμάλ στην αραβική γλώσσα)

Οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες, μαζί και η ελληνική, όπως αποκλειστικά ενημέρωσε χθες το “Στοχασμός-Πολιτική”, μετέβησαν από το Κάιρο στο Port Said (το λιμάνι στο Σουέζ), αναμένοντας την εκκίνηση για το πέρασμα της Ράφας και την είσοδο στη μαρτυρική Γάζα.


Ο γερουσιαστής Fernando Rossi από την Ιταλία, δήλωσε ότι συνεχίζονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη Γάζα και την παράδοση στις αρχές της Γάζας των ασθενοφόρων, φαρμάκων, νοσοκομειακού τεχνικού εξοπλισμού, αναπηρικών παιδικών καροτσιών και υπολογιστών για τυφλά παιδιά.


Από την ελληνική αντιπροσωπεία, (φώτο) ο Γιώργος Αναστόπουλος (εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας) και ο συγγραφέας Νίκος Κλειτσίκας, επισκέφθηκαν την Ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο και ενημέρωσαν για τους σκοπούς της ανθρωπιστικής αποστολής και τα προβλήματα γραφειοκρατίας που τίθενται από τις Αιγυπτιακές αρχές.


Το “Στοχασμός-Πολιτική” μεταφέρει αυτές τις ειδήσεις από τη Μ. Ανατολή και επειδή τα επίσημα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν ΤΙΠΟΤΑ (άραγε το Ισραήλ έχει επιβάλει εμπάργκο και στα ελληνικά ΜΜΕ;) και καλεί τα blogs να τις διαδώσουν. Ν’ αποδείξουμε οι μη επαγγελματίες bloggers, για μία ακόμη φορά, την ανεξαρτησία μας από κανάλια και εφημερίδες.

Επίσης, εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τα ερωτήματα που συνεχώς διατυπώνουμε:


- ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ;

- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ;

Η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΝΟΧΑ;


Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη;

Πάμε για ευρωεκλογές και κανένας δεν μιλάει για το έγκλημα που συνεχίζεται να διαπράττεται στη Γάζα;

Τελικά κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει το πολιτικό κουράγιο να πει την αλήθεια στους ευρωπαϊκούς λαούς;

Δηλώσεις του Νίκου Κλειτσίκα στα αραβικά ΜΜΕ, > εδώ<


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.