Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η Ν.Δ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ


Άρθρο του δικηγόρου, Δημήτρη Καραμήτσα,
Αντιπροέδρου του Ν.ΙΝΚΑ


Ο χρόνος κυλάει αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.

Η ελληνική δεξιά, από τον καιρό των αριστοκρατικών κομμάτων της αρχαιότητας μέχρι σήμερα, έχει μία μόνιμη τάση να αποφεύγει και να πολεμά την δημοκρατία.

Η τάση της αυτή είναι ταυτόσημη και επακόλουθη της θέσης για τον άνθρωπο.

Κατά την δοξασία της, υπάρχουν οι λίγοι, οι ελάχιστοι «άριστοι» που μπορούν και πρέπει να μιλούν και να αποφασίζουν και οι πολλοί που δεν πρέπει να έχουν κανένα, ούτε στοιχειώδες δικαίωμα έκφρασης και απόφασης, αλλά θα πρέπει «για το καλό όλων» να ακολουθούν τυφλά και πιστά, σαν πειθαρχημένο κοπάδι και εκλεκτούς.

Αυτοί οι λίγοι και εκλεκτοί απαντούν και βρίσκονται ανά την ιστορία σε μία πολύ-υποστατή θέση αριστείας: εκλεκτοί του Θεού, μεγάλοι πολέμαρχοι μακελάρηδες, εκλεκτοί της οικονομικής ισχύος, «πεφωτισμένοι» , εξ αίματος ανώτεροι, οι πολιτικά συγκροτημένοι και ορθοί κλπ. . Η ψυχοπαθολογική τους διάσταση είναι πραγματικά για γέλια, αλλά επειδή υπάρχουν κοπάδια στερημένων που τους ακολουθούν έχει προκαλέσει τελικά δάκρυα και κλάματα στην ανθρωπότητα.

Η Νεοελληνική Δεξιά δεν αντέχει την Δημοκρατία, έστω αυτή την λίγη και ψευδεπίγραφη.

Σταθερά προσηλωμένη στους Βασιλείς των υπηκόων Ελλήνων και στις χούντες γαλουχεί γενιές και γενιές Ελλήνων με μία τεράστια απέχθεια ακόμα και προς αυτή την ελάχιστη «δημοκρατία» και επιδιώκει να μην έχει κανένα τέτοιο κώλυμα ως προς την ανεξέλεγκτη δράσης της. Είχαν κάποιοι την ελπίδα ότι η ελληνική δεξιά έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ότι μπορεί να συμβαδίσει με την ελάχιστη έκφραση του κοπαδιού των ανθρώπων, διαψεύστηκαν οικτρά με την τελευταία προσχηματική απόφαση για κλείσιμο της Βουλής (διακοπή εργασιών λόγω Ευρωεκλογών). Εγώ στους μόνους που ελπίζω είναι σε κάποιους ελεύθερους ανθρώπους, που από λάθος ή παράδοση βρίσκονται στις τάξεις της. Αυτοί μπορεί να σημάνουν κάποια άλλη πρόοδο αρκεί να απομονώσουν τον εαυτό τους από το κοπάδι.

Προξενεί πράγματι τεράστια εντύπωση, όχι η απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής, αφού κινείται στα γνωστά πλαίσια δράσης της δεξιάς, αλλά η πιθανή νομιμοφανής αιτιολογία. Με ποιο τρόπο άραγε η λειτουργία της Βουλής εμποδίζει την διενέργεια των ευρωεκλογών ; Μήπως οι υποψήφιοι των ευρωεκλογών είναι βουλευτές, που πρέπει να φύγουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να τάξουν για μία ακόμα φορά λαγούς και πετραχείλια στους ψηφοφόρους τους ;

Περίεργα πράγματα και αιτιολογία δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να την αναζητήσουμε μόνο ως προς τις συνέπειες … . Η μία η γνωστή είναι αυτή της παραγραφής αδικημάτων υπουργών.

Ενας ακόμα «πρωθυπουργός της κάθαρσης» (ο προηγούμενος ήταν ο Μητσοτάκης) βρίσκεται βουτηγμένος μέσα στα σκάνδαλα και τις μίζες. Πετάει λοιπόν το καπάκι στον θεσμικό διάλογο και σφραγίζει το θέατρο του παραλόγου για να μην υπάρχουν οσμές προς τα έξω.

Είναι δυνατόν όμως να πιστεύει ότι οι οσμές και η βρωμιά που αποπνέει η κυβέρνησή του και έχει ζώσει όλη την χώρα είναι δυνατόν να σφραγιστούν μαζί με την Βουλή και να χωρέσουν μέσα της ; Αν εκτιμά κάτι τέτοιο είναι γελασμένος.

Εάν πάλι κάποιοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά και αποφάσισαν πως δεν μπορούν πλέον να μαντεύουν παραπλανήσεις και αποπλανήσεις πολιτικών προσώπων και υπουργών, πως απώλεσαν τις μαντικές τους ικανότητες που άγουν προς απαλλαγή των υπουργών, τότε τον δικαιολογώ απόλυτα. Δεν είχε ο πρωθυπουργός κάτι άλλο να κάνει από το να κλείσει την Βουλή για να μπορέσουν να ξεκουραστούν και να ξαναβρούν στο μέλλον τις μαντικές τους ικανότητες. Αφού βαρέθηκε η κυβέρνηση να απέχει από τις συζητήσεις στην Βουλή, είπε να αλλάξει το ρεπερτόριο και να κλείσει την Βουλή, για να ικανοποιήσει έτσι και το «κάρμα» της, μαζί με κάποιους οπαδούς της.

Βεβαίως, σύμφωνα με τις αρχές του πολιτεύματος και όσα διδάσκουν στα σχολεία και τις σχολές, μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο που διεξάγεται στην Βουλή, επιτυγχάνεται πάντοτε η καλύτερη για την κοινωνία λύση. Είναι όμως σαφές πως η «κυβέρνηση των αρίστων» δεν χρειάζεται την Βουλή, δεν την έχει ανάγκη. Ιδίως δεν την έχει ανάγκη να ασχολείται συνεχώς με τα σκάνδαλα της ολιγαρχίας και να μειώνει την εικόνα της προς τα πρόβατα (ειδικά όσα εμμένουν να την ακολουθούν).

Φαίνεται πως η κυβέρνηση των «αρίστων», που αυτό-ορίζονται ανά την ιστορική πορεία ως ποιμένες του λαού πρέπει να έχει τα χέρια της λυμένα για να εκπληρώσει άνευ αντιπολιτεύσεως τα σχέδια της και δη εν μέσω τεράστιας κρίσης. Τούτο δε είναι το δεύτερο συμπέρασμα – συνέπεια της διακοπής των εργασιών της Βουλής: πλέον η κυβέρνηση υποκαθιστά την Βουλή στο νομοθετικό της έργο και ανενόχλητα μπορεί να δράσει για το ξεπούλημα του έθνους ολόκληρου και της χώρας στους «πεφωτισμένους» και «άριστους», χωρίς να είναι υποχρεωμένη να χάνει το χρόνο της και να υπερασπίζεται τις επιλογές της ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Ετσι η χώρα μας στα χέρια του μεγάλου τιμονιέρη, αυτού του ασχέτου της πολιτικής που κατόρθωσε λόγω της ασχετοσύνης του να κυβερνάται η χώρα και να ξεπουλιέται με αποφάσεις υφυπουργίσκων και γενικών γραμματέων, θα βρει τον δρόμο της προς την πλήρη και ανενόχλητη ανοικτή οικοπεδοποίηση.


Τώρα θα ξεπληρωθούν τα πολιτικά γραμμάτια, ως ελπίζουν, με ένα επιπλέον συστηματικό τεράστιο άρμεγμα από τους «άριστους» πατρωνές τους, με την διαφορά ότι το κοπάδι των ψηφοφόρων το έχουν αρμέξει συστηματικά και αρνείται να τους δώσει αυτή την αυθαίρετη δυνατότητα. Αλλωστε, αυτά τα πρόβατα ενίοτε μετατρέπονται και σε λύκους και οι λύκοι δαγκώνουν … .

Ας τα προτρέψουμε να το πράξουν διότι, εάν πειθαρχήσουν, σε λίγο εκτός από κουρά, αφαίμαξη και άρμεγμα θα οδηγηθούν και σε σφαγή, ώστε να αποτελέσουν το επόμενο δείπνο και συμπόσιο των «αρίστων».


Σημ: Η φώτο από >εδώ<
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.