Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ Τόπος διαλόγου για τις αγωνίες και την έκφραση της κοινωνίας


ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
"admin
Το συγκεκριμένο Βήμα Διαλόγου ολοκλήρωσε τον κύκλο του και σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας τα τελευταία χρόνια! Οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί μας συνεχίζονται στο διαδίκτυο γενικότερα και στους χώρους συζήτησης που έχουν δημιουργηθεί στα διάφορα sites και blogs και στα οποία αναπτύσσονται πολιτικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Επίσημη πηγή ενημέρωσης για τα θέματα που αφορούν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και τις δράσεις του, αποτελεί το νέο ανανεωμένο portal www.pasok.gr. Ευχαριστώ! O χώρος συζήτησης έχει κλείσει"
________________________________

Aυτά γράφτηκαν πριν από ακριβώς δύο μήνες στο forum του dialogos. Απλά έτσι για να θυμούμαστε.

Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί ενώ δεν μας πρόσφεραν απολύτως τίποτε κατόρθωσαν να μας κάνουν ακόμη πιο δυνατούς κι ελεύθερους στη σκέψη.

Δεν θρηνολογούμε για ο,τι χάσαμε, γιατί η μεγάλη παρέα μας ξανάσμιξε σε χρόνο dt.

Ηταν η Παρασκευή στις 12 Ιούνη το απόγευμα όταν οι αξιόλογοι σύντροφοι Δημήτρης και JohnK με πληροφόρησαν για τις εξελίξεις και ότι αλλάξαμε στέγη .

Αύριο λοιπόν συμπληρώνουμε δυο ακριβώς μήνες εδώ μέσα.

Με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ να είμαστε όλοι γεροί , να περνάτε καλά στις διακοπές σας και να επανέλθετε με περισσότερη διάθεση και κέφι γιατί έρχεται άσχημο Φθινόπωρο και βαρύς Χειμώνας.


Σχόλιο: Στις 18-6-09 είχαμε γράψει: "Ποιοι ανεγκέφαλοι στο ΠΑΣΟΚ φίμωσαν το ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ των μελών και φίλων του κινήματος;"
Από τότε πέρασαν σχεδόν μήνες και αύριο ο παραπάνω χώρος συμπλήρωσε δύο μήνες λειτουργίας (Παρ Jun 12, 2009 8:32 pm από JohnK).
Αυτά τα γενέθλια είναι συμβολικά για δύο λόγους:
1ο. Διέσωσαν το δημοκρατικό διάλογο που ο ίδιος ο ΓΑΠ εγκαινίασε και
2ο. Απέδειξαν οι συμμετέχοντες σύντροφοι ότι μπορούμε να νοιώθουμε ΠΑΣΟΚ και εκτός του επίσημου χώρου.

Συνήθως μία τέτοια κίνηση έχει χαρακτήρα διαφοροποίησης ή αντίδρασης. Εδώ όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Κάποιοι ενοχλήθηκαν και βρήκαν τη κατάλληλη ευκαιρία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές μας.

Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια έχασε το δυναμικό χαρακτήρα του κινήματος, των έντονων συζητήσεων και των δυναμικών συλλογικών κινήσεων και περιχαρακώθηκε πίσω από ομάδες διαφορετικών τάσεων. Ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων είναι υποστηριχτές του προέδρου, θέλουν να εκφραστούν αλλά σιωπούν καρτερικά για κάποια δυναμική αντίδραση του ΓΑΠ, στην ανυπαρξία οράματος για το χρονοδιάγραμμα της λαϊκής συμμετοχής και νέας ώθησης στη ήδη επιβραδυνόμενη δυναμική του κινήματος.

Στην άλλη πλευρά είναι οι μικρές αρχηγικές ομάδες που δρουν και αυτές με σιωπή αλλά με σχέδιο. Είναι οι δήθεν ικανότεροι να ηγηθούν στη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, θεμιτό μεν ως νόμιμο αλλά συγκυριακά πολιτικά ΜΗ ηθικό. Είναι για τους υποψιασμένους γνωρίζοντες τα αγκάθια του ΠΑΣΟΚ... τα οποία αν ΔΕΝ επιτευχθούν οι αρχηγικοί τους στόχοι τους είναι έτοιμοι για όλα ακόμη και για άλλες επιλογές.

Στο καταργημένο διάλογο είχαν γραφτεί πολλά ελπίζουμε και στο νέο αυτό Βήμα του Ελεύθερου Διαλόγου να γραφτούν περισσότερα...

Καλή επιτυχία Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι, ο ιστοχώρος του "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" εύχεται τα χρόνια πολλά στους συγγραφείς και τους αναγνώστες του "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"

Νάσος
===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.