Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Εδώ που μας κατάντησαν η καλύτερη σωτηρία είναι η φράου Μέργκελ!


Γράφει ο Δευκαλίων

Αφήνουμε την απεργία των οδηγών ΤΑΞΙ να μονοπωλεί τις στήλες και τις εκπομπές των προστάτιδων δυνάμεων του Ελληνικού Τουρισμού (φίλο-κυβερνητικές εφημερίδες και τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς) και τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να προσπαθεί να βρει πειστικές φορολογικές δικαιολογίες για τον «υδατοσυλλέκτη» (κοινώς πισίνα) του εξοχικού του και θα ασχοληθούμε και σήμερα με την επικείμενη σύνοδο της ΕΕ για το πρόβλημα της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης.
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα με τίτλο:
«Χωρίς Κέρδος κέρατα και μόνο οι κάτοχοι CDS κερδισμένοι», είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι καλύτερα να μην υπάρξει λύση παρά να προκύψει μία λύση που θα οδηγήσει και σε χρεοκοπία (άσχετα με τον χαρακτηρισμό επιλεκτική, περιορισμένη κλπ), σε πληρωμή των CDS και σε επαναδιαπραγμάτευση χωρίς όμως ουσιαστική μείωση του χρέους.
Τελικά φαίνεται ότι ο Θεός της Ελλάδας λειτούργησε ακόμα μία φορά. Η φράου Μέργκελ, για δικούς της λόγους που τους έχουμε αναλύσει πολλές φορές και συνίστανται στην νομισματική επιλογή της υποτίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου, οδήγησε την έκτακτη σύνοδο της Πέμπτης σε αποτυχία πριν καν αρχίσουν οι εργασίες της.
Ακριβώς όπως τα είχαμε προβλέψει. Συγκεκριμένα με δηλώσεις η φράου Μέργκελ απέκλεισε την άμεση εξεύρεση λύσης στην σύνοδο της Πέμπτης. Απέκλεισε με αυτό τον τρόπο και την θεωρητική περίπτωση να προκύψει μία λύση που θα περιείχε και την έννοια της χρεοκοπίας. ...

Από κοντά και ο διοικητής της ΕΚΤ Ζ. Κ. Τρισέ, που μπέρδεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση με την θέση του να μην συμμετάσχουν ιδιώτες στην εξεύρεση λύσης για το Ελληνικό Χρέος. Θέση που είναι σαφώς αντίθετη με την θέση της φράου Μέργκελ. Θέση όμως που δυσκολεύει σαφώς στην υιοθέτηση της οποιασδήποτε απόφασης. Συνεπώς, τουλάχιστον για αυτήν Πέμπτη απόφαση για την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση δεν προβλέπεται. Άρα δεν έχουμε και απόφαση στην οποία θα περιέχεται η έννοια και η λέξη χρεοκοπία.
Φυσικά αυτή η εξέλιξη πιθανότατα να θεωρηθεί από τις προστάτιδες δυνάμεις του Ελληνικού Τουρισμού (φίλο-κυβερνητικές εφημερίδες και τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς) σαν αρνητική, αλλά σε αυτούς καταλογίζεται άγνοια και ανοησία.
Επίσης μπορεί να θεωρηθεί αρνητική και σε πολλούς από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ακόμα δεν έχουν απαντήσει στον εαυτόν τους αν ψήφισαν ΟΧΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΉ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Όμως, σ’ αυτούς καταλογίζεται έντονο και οξύ ψυχολογικό άγος από το αναπάντητο προαναφερόμενο ερώτημα, αλλά κυρίως από την δικαιολογημένη μανία καταδίωξης που βιώνουν όλοι οι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Εκείνοι όμως που σίγουρα θα πλαντάξουν στο κλάμα και θα περάσουν Black-καρά Black Σαββατοκύριακο είναι οι κάθε λογής κερδοσκόποι (θυμάστε αυτούς που τους σημαδεύει ο γΑΠ με το πιστόλι πάνω στο τραπέζι και κινδυνεύουν να χάσουν τα πουκάμισα τους), που περίμεναν πως και πως την απόφαση για επιλεκτική χρεοκοπία για να πάνε Ταμείο, ώστε να περάσουν άνετο και χλιδάτο καλοκαίρι, και φυσικά την υπόλοιπη ζωή τους, αφού είναι πολλά τα λεφτά.
Θα πει ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος αναγνώστης… 
«Καλά ρε φίλε Δευκαλίωνα, πανηγυρίζεις γιατί πέρασε της φράου Μέργκελ;».
Δυστυχώς για όλους μας θα απαντήσω «Τι να κάνω ρε παιδιά. Εδώ που μας κατάντησαν η καλύτερη σωτηρία είναι η φράου Μέργκελ»!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.