Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου για το θάνατο του Γιάννη Σκουλαρίκη 15.09.2008









Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Γιάννη Σκουλαρίκη:

Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του φίλου και συναγωνιστή Γιάννη Σκουλαρίκη.


Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Δημοκρατίας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια αφιερώθηκε στην μάχη της υπεράσπισης των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού.


Στην πρώτη γραμμή του «Ανένδοτου», με την συμμετοχή του στις φοιτητικές και πολιτικές δίκες της δεκαετίας του ´60, έως την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την θέση του Νομικού Συμβούλου της ΓΣΕΕ.


Στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, που για αυτό τον φυλάκισε και τον εξόρισε.


Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την οικοδόμηση μιας Ελλάδας ανεξάρτητης, δημοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης, πρωτοστάτησε στην Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε βουλευτής του Κινήματος από το 1974.


Υπηρέτησε από πολλές θέσεις στις κυβερνήσεις, πάντα κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου, αφήνοντας έργο που αποτελεί παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.


Τα τελευταία του χρόνια αφιερώθηκε και στο όραμα – όραμα που μοιραζόμασταν – μιας Ολυμπίας, διεθνούς κέντρου ειρήνης, εκεχειρίας, πολιτισμού και αθλητισμού.


Ο Γιάννης Σκουλαρίκης απέδειξε με την πολιτική και την κοινωνική του δράση, ότι αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για την Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Η Δημοκρατική Παράταξη έχασε έναν αγωνιστή.


Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.





===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.