Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Το πρόβλημα με την επικοινωνιακή διαχείριση της εξεταστικής . . . Είναι ότι η απλή, κοινή λογική υφίσταται διαρκείς επιθέσεις και τραύματα. ! ! !

Η κοινή λογική και η Εξεταστική

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

Ας υποθέσουμε ότι ο δικηγόρος της Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κουκοβίνος δεν είχε κάνει τον εκβιασμό ή έστω δεν είχε καταγραφεί σε βίντεο. Αυτό θα σήμαινε ενοχή του πρωθυπουργού; Δηλαδή ακόμη κι αν ήταν αξιόπιστη η κ. Σωτηροπούλου η οποία δήλωσε ότι ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε το όνομα του πρωθυπουργού, ποιος μάς λέει ότι θα ήταν αξιόπιστος ο κ. Ψωμιάδης;

Να σημειώσουμε ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έχει πει κατά καιρούς πολλά, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν αξιολογήθηκαν ως σοβαρά. Ακόμη δηλαδή κι αν είπε «ποιος είμαι εγώ να πάω κόντρα στον Καραμανλή;», υπάρχει άνθρωπος που θα πίστευε ότι του είπε προσωπικά ο πρωθυπουργός να συναινέσει στη σκανδαλώδη παραχώρηση των οικοπέδων στη Μονή;

Ας υποθέσουμε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έστησε τη «σκευωρία των τριών ημερών» (τόσο κράτησε η μαρτυρία της κ. Σωτηροπούλου, πριν την γκρεμίσει η προβολή του βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό). Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ΠΑΣΟΚ οργάνωσε την ψευδομαρτυρία, στην οποία μετείχε και ο εκπρόσωπος του κόμματος. Από την άλλη μεριά ο κ. Αντώναρος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είδε το DVD (που σημειωτέον ήταν στα χέρια επιχειρηματία με υψηλές διασυνδέσεις στη Ν.Δ.) και ήξερε την αναξιοπιστία της κ. Σωτηροπούλου. Δεν θα μπορούσε δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να στήσει ένα άλλο μάρτυρα, που ο/ η σύζυγός του/της δεν θα είναι καταγραμμένος σε DVD, ώστε να μην εκτεθεί πριν αλέκτωρα φωνήσαι; Χάθηκαν οι ψευδομάρτυρες για να στηθεί μια αξιοπρεπής «σκευωρία»;

Το πρόβλημα με την επικοινωνιακή διαχείριση της εξεταστικής δεν είναι ότι δεν θα βρούμε τους ένοχους για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Δεν είναι καν το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά δεν θα μάθουμε ακριβώς τι έγινε με τα λεφτά μας και τα 260 ακίνητα που δόθηκαν στη Μονή. Είναι ότι η απλή, κοινή λογική υφίσταται διαρκείς επιθέσεις και τραύματα.

Η εξεταστική επιτροπή δυστυχώς απαξιώνεται.

Εξελίσσεται σε ένα θέατρο χρήσιμο μόνο να τροφοδοτεί το απέραντο κουβεντολόι που στήνεται κάθε μέρα από τις μοιρολογίστρες των οκτώ.

Οι πολίτες θα συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη στην πολιτική και οι πολλοί επιτήδειοι πολιτικοί και ρασοφόροι θα έχουν το πράσινο φως και για νέα σκάνδαλα.


===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.