Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Η ομιλία Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη...

.
.
Στην Νέα Υόρκη βρέθηκε για λίγες ώρες την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου κατευθυνόμενος προς το Μεξικό όπου συγκαλείται η διάσκεψη της Σοσσιαλιστικής Διεθνούς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσσιαλιστικής Διεθνούς μίλησε σε πάνελ το οποίο συνδιοργάνωσαν στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο New School οι: «Economists For Peace and Security» , «The Charles Leopold Mayer Foundation Initiative For Re- thinking the Economy» and the «Levy Economics institute of Bard College» at the «Schwartz Center Economic Policy Analysis» , New School, New York . Live ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Θέμα του πάνελ «Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η διεθνής ασφάλεια και η νέα διακυβέρνηση». Στη συζήτηση την οποία παρακολουθήσαν προσπωπικότητες του δημοσίου βίου της πολιτείας των ΗΠΑ, φοιτητές και καθηγητές, το ενδιαφέρον των εισηγητών εστιάστηκε στην παγκόσιμα οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη ενώ αρεκτοί απο τους διακεκριμένους εισηγητές κατέθεσαν και συγκεριμένς προτάσεις διεξόδου από την παγκόσμια οικονομική ύφεση αντιπροτείνοντας μια νέα οικονομική πολιτική με πράσινο χρώμα, σεβασμό στον περιβάλλον, και στροφή σε μια νέα μορφή διακυβέρνησης των λαών με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, λιγότερο κράτος και συμμετχοή των πολιτών στις αποφάσεις. Στην συζήτηση, που ξεκίνησε από το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα(τ.ω. ΝΥ) συμμετείχαν οι:
James K. Galbraith, Lucy Law Webster, Joseph Stiglitz, Marshal Auerback, Pierre Calame, Marcellus Andrews, Jeff Madrick, Allen Sinai, Perry Mehrling, Gary Dymski, Bernard Schwarzt, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Bill Black, Jack Blum, Richard Medley, Barkley Rosser, John Eatwell, Paul Davidson, Ping Chen, Luiz Carlos Bresser Pereira και ο Γιώργος Παπανδρέου.
.

===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.