Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ο κ. Ραγκούσης, απαντά στο αίτημα του ΕΜΠ για παράδοση της σημαίας, ώστε αυτή να αποτελέσει έκθεμα του υπό δημιουργία μουσείου ιστορικής μνήμης.

Με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 35ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Η πορεία έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι, μετά την κεντρική εκδήλωση που θα αρχίσει στις 2, οπότε θα κλείσουν και οι πύλες.

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να περιφρουρήσουν τους δρόμους από όπου θα περάσει η πορεία, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου θα παραμείνουν ως περιφρούρηση καθηγητές, φοιτητές και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

Αναμένονται αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλει, ενώ θα κλείσουν δρόμοι. Από τις 2 το μεσημέρι και έως το τέλος της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων σε τμήματα των δρόμων: Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Ακαδημίας, Βασ. Γεωργίου Α', Αθηνάς, πλατεία Συντάγματος, πλατεία Ομονοίας, Αιόλου, Γέλωνος, Π. Κόκκαλη, Μακεδόνων, Δορυλαίου, Βασ. Αμαλίας, Πειραιώς, Ερμού, Τσόχα, Βασ. Αλεξάνδρου, Αρδηττού, Βασ. Κωνσταντίνου, Καρέα, Μεσογείων, Παπαδιαμαντοπούλου, Ξενίας, Λούρου, Λαμψάκου, Ποντοηράκλειας, Πυρρή, Βεντήρη, Χατζηγιάννη Μέξη, Ηριδανού, Δ. Αιγινήτου, Σεμιτέλου, Κερασούντος, Καρτάλη, Κηφισίας και Μιχαλακοπούλου.

Μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, οι οδηγοί δεν θα επιτρέπεται να σταθμεύουν τα οχήματά τους, ενώ θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία σε τμήματα των οδών: Στουρνάρη, Πατησίων, Τοσίτσα, Πολυτεχνείου, Μπουμπουλίνας, Τζωρτζ, Μπόταση, Κάνιγγος, Σολωμού, Καποδιστρίου, Πλατεία Εξαρχείων, Χαλκοκονδύλη, Αβέρωφ, Βερανζέρου και Σπ.Τρικούπη.


Τιμή στους ήρωες

Χθές, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το γραμματέα Γιάννη Ραγκούση, απέτισε φόρο τιμής, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε στα ιδανικά της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73 και τη σημασία του σήμερα. Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου. Η κατάθεση πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα, γεγονός που καταμαρτυρεί, κατά την ΟΝΝΕΔ, το πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας που διακατέχει όλες τις πολιτικές νεολαίες.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους να τιμήσουν την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, το 1973, κατά της δικτατορίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να μην δεχτούν να πληρώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ.Τσίπρας, θα καταθέσει στεφάνι σήμερα. Η ΚΠΕ του κόμματος καλεί, στο μήνυμά της για την επέτειο, όλο το «ιδιαίτερα τη νεολαία, να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις και τις πορείες σε όλη την Ελλάδα για να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη '73».

Στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στεφάνια αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ, του ΔΗΚΚΙ, των συνταξιούχων και δεκάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας.

Παραδίδεται η σημαία

Το ΠΑΣΟΚ, παρουσία του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου, προγραμματίζει τις επόμενες μέρες να παραδώσει την σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Προεδρείο της Βουλής, αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρύτανη του ΕΜΠ, Κ. Μουτζούρη και τον πρόεδρο του ΣΦΕΑ 1967-1974, Δ. Πρωτοψάλτη, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Με την επιστολή του αυτή, ο κ. Ραγκούσης, απαντά στο αίτημα του ΕΜΠ για παράδοση της σημαίας, ώστε αυτή να αποτελέσει έκθεμα του υπό δημιουργία μουσείου ιστορικής μνήμης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ραγκούσης, μετά το 1980 "η ΠΑΣΠ λόγω της αδυναμίας συγκρότησης του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ανέλαβε ως η τότε πλειοψηφούσα παράταξη το καθήκον της φύλαξης και ανταποκρίθηκε με απόλυτη ευθύνη στο χρέος της", προσθέτοντας ότι "η ΠΑΣΠ, η Ν. ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει επανειλημμένα να συγκροτηθεί το Προεδρείο του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη για τη διαφύλαξη της σημαίας".

"Έως ότου το Κ.Σ. της ΕΦΕΕ αποφασίσει πιστεύουμε ότι, η σημαία μπορεί να φυλάσσεται στη Βουλή των Ελλήνων το προεδρείο της οποίας θα μπορεί να παραδίδει τη σημαία κάθε χρόνο στις φοιτητικές παρατάξεις για τις ανάγκες του εορτασμού" σημειώνει ο κ. Ραγκούσης, προσθέτοντας ότι "πιστεύουμε δε, ότι ουδείς θα έχει αντίρρηση τη σημαία να παραλαμβάνει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ μαζί με τoυς εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων, τιμής ένεκεν για τη πολύχρονη φύλαξη της σημαίας από την παράταξη".

Πηγή : http://www.news247.gr
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.