Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Ο Τελευταίος . . . Προϋπολογισμός του : "βλέποντας . . . και κάνοντας" . . . του χρόνου βλέπουμε !!!

Προϋπολογισμός 2009, η παρουσίαση.


ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

===========================================================
Ο προϋπολογισμός, όμηρος του χρέους
Φιλοδοξία για αύξηση των εσόδων κατά 12% – 350 εκατ. ευρώ στο Ταμείο για τη Φτώχεια

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης παρουσιάζει τον προϋπολογισμό του 2009.

Στον αέρα βρίσκεται ο προϋπολογισμός του 2009 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, όχι μόνον εξαιτίας των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και λόγω των φιλόδοξων στόχων που θέτει, κυρίως στο σκέλος των εσόδων, προκειμένου να επιτευχθεί έστω και ως άσκηση επί χάρτου η μείωση του ελλείμματος στο 2% του ΑΕΠ από 2,5% φέτος.

Σε μια περίοδο κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης, κι ενώ η αποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού παραμένει χαμηλή, ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των εσόδων κατά 7,1 δισ. ευρώ ή κατά 12% σε σχέση με φέτος.

Η κοινοτική επιταγή για συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής από τη μια και το υψηλό κόστος για την εξυπηρέτηση του χρέους από την άλλη περιορίζουν δραστικά τα περιθώρια για παροχές και επενδύσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Το Ταμείο για τη Φτώχεια, μέσω του οποίου θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, θα χρηματοδοτηθεί με 350 εκατ। ευρώ έναντι του 1 δισ. ευρώ που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Οικονομίας κατά τη δημιουργία του. Επίσης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συρρικνώνεται κατά 8,8% σε σχέση με το 2007, στα 8,8 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους υπουργούς και τα στελέχη της Ν.Δ. να μην παρασύρονται «στις ανευθυνολογίες, που ακούγονται από διάφορες άλλες πλευρές»

kathimerini.gr

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.