Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Στον «αέρα» ο νέος προϋπολογισμός


Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2009 τελεί υπό αναθεώρηση. Το παραδέχθηκε εμμέσως και ο υπουργός Οικονομίας επικαλούμενος τη διεθνή κρίση. Κατά τα λοιπά ο προϋπολογισμός ύστερα από πενθήμερη συζήτηση υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία.


Ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό, προκειμένου η χώρα να αλλάξει πορεία και να βγει από τον κλοιό της κρίσης με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, ζήτησε χθες από τη Βουλή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Την ίδια στιγμή έσπευσε, όσο πιο κατηγορηματικά μπορούσε, να βάλει τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης των δύο μεγαλύτερων κομμάτων τα οποία -όπως κατήγγειλε- εξυφαίνονται στο παρασκήνιο από εξωθεσμικά κέντρα που φοβούνται την κυβερνητική αλλαγή, επιθυμούν να βάλουν τη βούληση του λαού στην άκρη.

«Είναι ανάγκη να προσφύγουμε στον λαό. Λαού θέλοντος το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Οσοι ψάχνουν κολυμπήθρα του Σιλωάμ και χέρι βοηθείας δεν θα το βρουν στο ΠΑΣΟΚ. Ψάξτε αλλού! Όχι στο ΠΑΣΟΚ. Πέντε χρόνια της Ν.Δ. στην εξουσία ήταν αρκετά για να δείξουν ότι δεν έχουμε τίποτα κοινό μεταξύ μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έκανε λόγο για κρίση θεσμών και αξιών που χτυπά την κοινωνία και την οικονομία και μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν αναγνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημα αλλά αναζητά συνεχώς άλλοθι για να χρεώσει την αποτυχία της.

«Η Ν.Δ. κατάφερε να φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, τη συμπίεση της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων νοικοκυριών μέσω της ακρίβειας και φοροεπιδρομών, την υποβάθμιση της παραγωγικής βάσης, την εγκατάλειψη της περιφέρειας και το τεράστιο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας.

Για την έξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν, όπως είπε, μαγικές συνταγές, τόνισε ωστόσο την ανάγκη για μια νέα εθνική κοινωνική συμφωνία με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που θα διασφαλίσει την έξοδο από την κρίση και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα : ΗΜΕΡΙΣΙΑ online
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.