Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

οι πολίτες θέλουν ισχυρούς δικαστές, ανεπηρέαστους από κάθε παρέμβαση . . .

"Οι πολίτες νιώθουν ανασφάλεια" ana-mpa

"Το κράτος δεν είναι φέουδο του εκάστοτε νικητή των εκλογών", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μιλώντας στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, τονίζοντας ότι "εδώ και πέντε χρόνια οι πολίτες νιώθουν ότι ζουν σε ένα ανασφαλές περιβάλλον".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις υποθέσεις του Βατοπαιδίου, της Siemens και των υποκλοπών, ενώ έκανε λόγο για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος. "Ο πολίτης αισθάνεται ότι δεν ισχύει το δίκαιο στη χώρα μας. Περνάει η αντίληψη ότι ο καθένας είναι για τον εαυτό του", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και υποστήριξε, ότι η αντίληψη που έχει σήμερα η κυβέρνηση έχει επιφέρει μια βαθιά κρίση Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος προς τους δικαστές και τους εισαγγελείς ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι ο ρόλος τους είναι καθοριστικός και ότι οφείλουν να προστατεύουν το δίκαιο.
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ακόμη για επιλεκτικές κομματικές διώξεις δικαστών, για δικαστές που έχουν αναλάβει ρόλο συμβούλου υπουργών, τονίζοντας όμως ότι αυτά τα φαινόμενα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου είπε ότι επιχειρήθηκε παραγραφή από την κυβέρνηση και παράλληλα ζήτησε αξιοκρατία και διαφάνεια.
Τάχθηκε κατά της κατάργησης του αυτοδιοίκητου και ανέφερε ότι ο ίδιος στέκεται στο πλευρό των δικαστών και "σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση, λαού θέλοντος".

Ακόμη ανέφερε ότι :

οι πολίτες θέλουν ισχυρούς δικαστές, ανεπηρέαστους από κάθε παρέμβαση και ότι οι δικαστές δεν μπορούν να μετατραπούν σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων.
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.