Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Συνέντευξη Παπανδρέου στο Ζάππειο

Εκλογές τώρα ή το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές ζήτησε ο Παπανδρέου και στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει συναινετική επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά από ερώτηση του Παπαχρήστου των ΝΕΩΝ σχετικά με το αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει , έδειξε ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 που είχε ερωτηθεί σχετικά.

Στημένο μας φάνηκε αλλά τέλοσπαντων...

Ορθά απέφυγε να απαντήσει για το ποιο θα είναι το οικονομικό επιτελείο μιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ καθώς είναι λάθος να ράβεις κουστούμια πριν καν εκλεγείς.

Υπέρ της επανεκλογής του Κάρολου Παπούλια τάχθηκε ο Παπανδρέου αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή για το αν θα επιδιώξει διάλυση της Βουλής ή όχι.

Πολύ καλή ερώτηση από τον Άγγελο Κωβαίο του ΒΗΜΑτος σχετικά με τους νόμους της Νέας Δημοκρατίας που θα καταργήσει το ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει δεκάδες νόμους χωρίς να αναφέρει κάποια ιδιαίτερα γνωστή νομοθετική ρύθμιση.

Δεύτερη ερώτηση για το θέμα του ΠτΔ από τον Κωνσταντίνο Ζούλα. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Παπούλια μόνο αν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απαξίωση της Ολυμπιακής τα 5 τελευταία χρόνια και τάχθηκε υπέρ ενός μεικτού συστήματος κρατικών και ιδιωτικών κεφαλαίων στη συγκεκριμένη επιχείρηση .

Για την πρόταση Βγενόπουλου : "Είμαστε ανοικτοί σε κάθε συζήτηση"

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για τις προτάσεις αλλαγής του εκλογικού νόμου και απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο αν και όπως είπε το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε και μερικές έδρες παραπάνω.

Δήλωσε : "Δεν παίζουμε με τους θεσμούς τελευταία στιγμή"

Σε ερώτηση για τη σύγκριση με τον Καραμανλή , ζήτησε να κριθεί με ίσους όρους και να κριθεί από το έργο που έχει κάνει μέχρι τώρα από τις θέσεις που πέρασε .

Ζήτησε να τον κρίνουν και σαν πρωθυπουργό αφού πρώτα τον δουν να κυβερνά.

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ

- Τι θέση θα δίνατε στον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση σας ;

- Θα σας απαντήσω μετά τις εκλογές

Αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα Σημιτη.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης στελεχών από άλλους χώρους αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς .

Μετανιωμένος για την ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο Παπανδρέου και δεσμεύτηκε για την αναθεώρηση του.

Κατά του κομματικού ρουσφετιού τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ . Μας τα είπαν κι άλλοι...

Να ανοιχθούν όλες οι υποθέσεις που απασχόλησαν τον τόπο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι εμπλεκόμενοι από όπου και αν προέρχονται . Κατηγόρησε τον Καραμανλή για κουκούλωμα αυτών των υποθέσεων.

Μπερδεμένα τα όσα είπε ο Παπανδρέου για τη συμμετοχή των ιδιωτών στους δημόσιους οργανισμούς . Δεν αρνήθηκε την συμμετοχή αλλά ζήτησε τη θέσπιση και την τήρηση κανόνων.

Δεσμεύτηκε παράλληλα να προσπαθήσει να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ.

Επανέλαβε την πάγια θέση του περί της εύρεσης των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δηλώνοντας ότι "Λεφτά υπάρχουν"

Απέφυγε άκομψα να απαντήσει στο αν δέχθηκε κάποιο απολογητικό τηλεφώνημα από τον Κώστα Καραμανλή για το επεισόδιο με τα δακρυγόνα στον Πειραιά.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης βέτο για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε και δεσμεύτηκε για μια δυναμική εξωτερική πολιτική και όχι παθητική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
==========================================================

Διαβάστε όλη τη Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου,
προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ

=============================================================


"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.