Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Το μετέωρο βήμα του Έστερνάχ

Πολιτικός κόσμος και κοσμάκης, διαβάζω ότι συνέρρευσε για να συντροφεύσει τον Αλ. Παπαδόπουλο στις συγκυριακές πολιτικές του αναζητήσεις με ευκαιρία την παρουσίαση του βιβλίου του: «Τα βήματα του Έστερναχ».

Ο Αλ. Παπαδόπουλος θεώρησε ότι έκανε το χρέος του και αυτός επισημαίνοντας ότι «μόνη λύση για την Ελλάδα είναι οι εκλογές άμεσα για να προκύψει μία κυβέρνηση που θα έχει το σθένος να πάρει αποφάσεις, ίσως αρκετά οδυνηρές, για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Άρα, διαπιστώνει και τούτος ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι ζήτημα υπευθυνότητας την οποία ο ίδιος εννοεί ως πολιτικό σθένος και κυβερνητική αποφασιστικότητα.

Και ο αφελής καθημερινός άνθρωπος ακούγοντας όλα αυτά διερωτάται:
«καλά, το σθένος και η αποφασιστικότητα τους έλειψε τόσα χρόνια με τις ισχυρότατες μονοκομματικές κυβερνήσεις, τα καλπονοθεύτηκα εκλογικά συστήματα, την λιτότητα και τους αδιαμφισβήτητους καταλληλότερους των νταβάδων και οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό χάλι;»

Τι να σου πω καλέ μου άνθρωπε, για να το λέει και ο Παπαδόπουλος κάτι θα ξέρει!
Αν όμως έτσι πράγματι συμβαίνει, το βήμα του Έστερνάχ αποτελεί το πλέον μετέωρο πολιτικά βήμα της μεταπολίτευσης.

Αν παρόλα τα αντιδημοκρατικά μέτρα που εφαρμόστηκαν μετά την μεταπολίτευση (στο όνομα της αποτελεσματικότητας), αυτή η ριμάδα η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού διαχείρισης δείχνει την παραλυτική ανεπάρκειά της, προδίδοντας ταυτόχρονα, πόσο ελεεινοί υπήρξαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήτες και το πολιτικό σύστημα που ανέδειξε τις ηγεσίες που κυβέρνησαν, τότε δεν αντιλαμβάνομαι που οδηγεί ο βηματισμός όσων ευθύνονται αντικειμενικά για την παρούσα κατάσταση. Που το πάνε, δηλαδή αντί να ντρέπονται!

Σίγουρα, όχι εκ νέου στην εξουσία.
Εκτός αν απευθύνονται σε μαζοχιστές και αποχαυνωμένους τηλεθεατές!

Μια και ο Αλ. Παπαδόπουλος πιστεύει ότι «οι αλήθειες πρέπει να διατυπωθούν πριν από τις εκλογές και όχι αφού γίνουν οι εκλογές, προκειμένου να κερδηθεί η εμπιστοσύνη της υποψιασμένης πλέον κοινωνίας και να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική εντολή για βαθύτερες τομές», ας πουν επιτέλους την αλήθεια και ας εξαφανιστούν από τα μάτια του κόσμου.

Αν δεν μπορούν να περιγράψουν γιατί απέτυχαν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους με την αποχώρησή τους από την πολιτική σκηνή, δεν θα μπορέσουν ποτέ να πείσουν κανένα ότι έχουν ακόμη κάτι να προσφέρουν στο τόπο.

Η μεγαλύτερη προσφορά αυτών που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας είναι να πάψουν να ποδοπατούν τη συνείδηση των πολιτών με το μετέωρο βήμα τους.

Λάθος την έχετε δει τη δουλειά! Αποκλείεται να ανεχθούμε την πρόθεσή σας να φορτώσετε στη κοινωνία την δική σας ιδιοτέλεια, πατρωνία και ανεπάρκεια. Δεν κυβερνήσαμε λαός και δικομματισμός παρέα. Δεν τα τρώγαμε μαζί…

Ωπ, αφήστε τις γενικεύσεις και τα στρογγυλεμένα διαπλεκόμενα ιδεολογήματα και βρείτε τα με τους νταβάδες και τους πελάτες σας, μαζί δεν έχουμε πλέον τίποτε να πούμε!

Η μόνη «ισχυρή εντολή»του εκλογικού σώματος που θα μπορούσε να έχει κάποια αξία και ίσως να έβαζε τα πράγματα και το πολιτικό σύστημα στη θέση τους, θα ήταν, φυσικά, η εντολή να …ξεκουμπιστείτε πάτρωνες και πελάτες από την εξουσία.
===============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.