Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η απάντηση της δημοσιογράφου για την καταγγελία του sibilla

Ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" είναι επώνυμο blog και υπογράφει με ονοματεπώνυμο όλες του τις αναρτήσεις.

Για τους ίδιους λόγους δεοντολογίας για τους οποίους η επιστολή της κ. Γ. Δάμα, συνδέεται με τη προηγούμενη του blog "troktiko", αναδημοσιεύει και τη παρακάτω ανάρτηση χωρίς άλλα σχόλια, και όταν τοποθετεί και ο υπεύθυνος διαχειριστής της "σίβυλλα" θα ακολουθήσει η τελική δική μας τοποθετήση.

Με αφορμή την καταγγελία που έκανε το blog- sibilla για δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" για την Γάζα η θιγόμενη δημοσιογράφος απάντησε:

Επειδή έγινε αναδημοσίευση θα βάλουμε την απάντηση της γιατί αυτό είναι το σωστό:

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_5902.html



"Προς τον υπεύθυνο του Blog
Επειδή στο Blog σας δημοσιεύτηκαν ισχυρισμοί εξόχως συκοφαντικοί και ανακριβείς για το άτομό μου, οι οποίοι βλάπτουν άμεσα την τιμή και υπόληψή μου ως ενεργού δημοσιογράφου επι μία εικοσαετία, επιπλέον δε τροφοτεί και άλλα Blogs με περιεχόμενα δυσφημιστικά και υβριστικά για το άτομό μου.
Επειδή ειδικότερα:
-Παρουσιάζετε τα δημοσιεύματά μου για την Γάζα και την συνέντευξη σε εμένα απο μαχητή της Χαμάς -όχι ως αποτέλεσμα ενδελεχούς επιτόπιας έρευνας και ρεπορτάζ αλλά ως αποτέλεσμα απάτης, ότι δήθεν δεν μετέβην καθόλου στη... Γάζα σας ενημερώνω ότι:Εχω σφαργισμένη βίζα εισόδου-εξόδου για το ταξίδι μου στη Γάζα μαζί με μέλη του "Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης" και τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες (μεταξύ των όποίων τον γιατρό-μεταφραστή αραβικής καταγωγής) που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια του ρεπορτάζ και ασφαλώς στη συγκεκριμένη συνέντευξη του μαχητή. Επίσης υπάρχει σειρά πολυάριθμων φωτογραφιών με τον συγκεκριμένο αλλά και άλλους μαχητές της Χαμάς απο την διάρκεια του ταξιδιού μου.
-Ακόμα περισσότερο με παρουσιάζετε ως ....πράκτορα της Μοσάντ την ίδια στιγμή που απο τα δημοσιεύματά μου προκύπτει αβίαστα το γνήσιο ενδιαφέρον και η αγωνία μου για την χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Αυτή η "θέση" σας είναι εξόχως υβριστική για εμένα ως ενεργή πολιτικά και κοινωνικά πολίτη και επαγγελματία και αυτή καθ'αυτή εξυπηρετεί άγνωστα σε εμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Για τους λόγους αυτούς
Σας ζητώ να ανακαλέσετε δημόσια και να ζητήσετε συγνώμη για τα δημοσιεύματα του Blogs σας.
Σας ζητώ να κατονομάσετε τις "πηγές" σας.
Επιφυλάσσομαι σε αντίθετη περίπτωση να στραφώ εναντίον σας ζητώντας ποινικές, αστικές, και πειθαρχικές ευθύνες σας και την παραδειγματική τιμωρία σας".

Αθήνα 11-2-2009

Γεωργία Δάμα


troktiko:

Όπως είδατε βάλαμε όλη την απάντηση σας που πάει προς άλλο blog αλλά για να μην έχετε παράπονο την αναρτήσαμε. Αυτό είναι το δίκαιο.
Αλλά μια απορία. Μα καλά πήγατε κάνατε το ρεπορτάζ ,έχετε φωτογραφίες και βάλατε αυτό το κείμενο στην εφημερίδα σας; Γιατί αδικείται τον εαυτό σας ; Άποψη μας είναι ότι από την στιγμή που έχετε φωτογραφίες από το μέρος και φαίνεστε έπρεπε να τις βάλετε. Αλλά δικαίωμα σας. Όποια άλλη απάντηση θέλετε καλό είναι να απευθυνθείτε στο blog που έκανε το θέμα. Δεν το γνωρίζουμε για να σας απαντήσουμε.Θέλετε και συγνώμη; Την έχετε παρότι δεν είναι δικό μας το κείμενο. Αλλά δεν μας απασχολεί αν είναι ή όχι δικό μας. Και εκ μέρους άλλων θα ζητούσαμε συγνώμη από την στιγμή που θεωρείται εαυτόν θιγμένο.
Όταν γράφουμε εμείς κάτι το υποστηρίζουμε κιόλας αν έχουμε δίκιο. Αλλά για κάτι που δεν είναι δικό μας δεν μπορούμε να το κάνουμε.
Μόνο μην απειλείται. Αυτό είναι το χειρότερο. Ποτέ μην το κάνετε. Όταν λέτε δηλαδή πειθαρχική ευθύνη τι εννοείτε; Ότι θα πάτε στο δικαστικό συμβούλιο των υπονόμων;
Και είδατε ότι παρότι λέτε ότι εξυπηρετούμε άλλα συμφέροντα και αυτό είναι συκοφαντικό, άντε εμείς δεν θα σας πάμε πουθενά.

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.