Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ελληνικές φυλακές: συνεχίζεται η απεργία πείνας

Φυλακές. Κρατούμενοι, δεσμοφύλακες, κελιά, συσσίτιο, προαύλιος χώρος, εξέγερση, αποχή συσσιτίου, απεργία πείνας. Για κάποιους, αυτό αποτελεί καθημερινότητα. Άνθρωποι που ζουν δέκα δέκα σε κελιά του ενός, με τουαλέτα χωρίς πόρτα και ποντίκια να χορεύουν γύρω τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Αν η φυλακή ήταν πόλη…
Ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, μας μιλάει για την απεργία πείνας που ξεκινάει μαζικά στις ελληνικές φυλακές, αλλά και για την Πρωτοβουλία, που, όπως λέει, φιλοδοξεί να γίνει η «ντουντούκα των ανθρώπων χωρίς φωνή».

Άνθρωποι που κοιμούνται σε τουαλέτες επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος, συλλαμβάνονται για εμπορία ναρκωτικών, ενώ οι περισσότεροι είναι χρήστες και χρειάζονται περίθαλψη, και μεταφέρονται στο νοσοκομείο για τη στοιχειώδη βοήθεια με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, μέσα σε αστυνομικές κλούβες.

Οι ελληνικές φυλακές του 2008 μοιάζουν με τις τουρκικές στο Εξπρές του Μεσονυκτίου. Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζονται λες και δεν είναι άνθρωποι, αλλά ζώα. Ζουν σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τους «συμμορφώνει» για να μπορέσουν να επανενταχτούν στην κοινωνία. Το μόνο που δεν συμβαίνει είναι αυτό.

Ο εγκλεισμός σε μια ελληνική φυλακή φαντάζει σαν μια κατάσταση που κανείς από μας δεν θα ήθελε να βιώνει. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να αλλάξει.
>>>tvxs.gr<<< Δείτε το video εδώ
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.