Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΓΑΠ : Εξωτερική πολιτική σημαίνει επένδυση στην ισχύ της χώρας μας και στον Έλληνα.


ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Χρόνια τώρα προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα μύθο η δεξιά: Ότι στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, υπάρχει σύγκλιση μεταξύ όλων των κομμάτων και, βεβαίως, και με το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, οι συγκρίσεις αποκαλύπτουν τις συντριπτικές μας διαφορές. Διότι ακριβώς αυτός ο μύθος είναι απλώς μια προσπάθεια να συγκαλύψετε, κ. Καραμανλή, τις αποτυχίες σας στην εξωτερική πολιτική. Αποτύχατε παταγωδώς.

Παραλάβατε την Ελλάδα της αισιοδοξίας και του κύρους, την Ελλάδα της ασφάλειας και του μεγαλείου των Ολυμπιακών Αγώνων, μια Ελλάδα που πρωταγωνιστούσε στα Βαλκάνια, σημαντικό παίχτη στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, την Ελλάδα που συνδιαμόρφωνε τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα που έβαζε και πετύχαινε στόχους, όπως την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Αυτά παραλάβατε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

Και τι παραδίδετε; . . .
Η συνέχεια εδώ
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.