Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Παραδίδετε σήμερα μια χώρα με τον λαό απαισιόδοξο και την διεθνή κοινότητα να μας αγνοεί ή να μας μνημονεύει για τα αρνητικά της...

«Παραλάβατε μια Ελλάδα της αισιοδοξίας, του διεθνούς κύρους, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Μεσογείου και παραδίδετε σήμερα μια χώρα με τον λαό απαισιόδοξο και την διεθνή κοινότητα να μας αγνοεί ή να μας μνημονεύει για τα αρνητικά της» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική και παρουσίασε το πλαίσιο της νέας Εθνικής Στρατηγικής .

Ο Γ. Α. Παπανδρέου εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για πλήρη απραξία από το διεθνές γίγνεσθαι και υιοθέτηση στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής του φοβικού δόγματος: «η μη θέση είναι θέση», το όποιο είναι επικίνδυνο ιδιαιτέρως για τις μικρές χώρες. Αιχμηρός ήταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για την εγκατάλειψη του Ελσίνκι και την «διμεροποίηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων», την απραξία της Αθήνας στην αναγνώριση της FYROM από τις ΗΠΑ και τον εγκλωβισμό της σε μάχη χαρακωμάτων, καθώς και την απουσία της από τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επίσκεψη του Ομπάμα στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι η αποτυχία της Ν.Δ να έχει η χώρα στρατηγικό ρόλο στην Μ. Ανατολή άφησε το περιθώριο στην γείτονα να θεωρήσει τον εαυτό της απαραίτητο. «Το ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσε ευρύτατες συναινέσεις πάνω σε στόχους και σχέδιο» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι ήδη «εξελίσσεται μια εργολαβία μεταξύ των δυο δεξιών κομμάτων», της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, που αφήνει στο κενό την επικοινωνιακή προσπάθεια του κ. Καραμανλή να εκφράσει τον λεγόμενο μεσαίο χώρο.

Η νέα Εθνική Στρατηγική έχει τρεις βασικές παραμέτρους:

  • Οι εθνικές μας υποθέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των εξελίξεων που συγκλονίζουν την ανθρωπότητα. Απαιτείται ξανά να εντάξουμε τις δικές μας περιφερειακές υποθέσεις σε γενικότερη στρατηγική της Ε.Ε για την περιοχή.
  • Χρειάζεται ένας πλανήτης ευνομούμενος, διεθνούς δίκαιου που θα διαχειριστούμε από κοινού, δημοκρατικά και προς όφελος όλων.
  • Διασφάλιση της δυναμικής συμμετοχής του ελληνισμού στην διεθνή σκηνή

Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική μάχη του Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι ευρωεκλογές προσλαμβάνουν ένα διπλό πολιτικό χαρακτήρα και απαιτείται «να δώσουν όλοι οι πολίτες ένα καθαρό και σαφές μήνυμα για την αλλαγή σελίδας στην διακυβέρνηση της χώρας».

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.