Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Κύκλωμα διαφθοράς σε νοσοκομεία . . . και ο Αβραμόπουλος κοιτάει . . .

Γιατί άραγε κοιτάει αλλού ;


Προμήθεια υλικών με τιμές έως 1.000% πάνω

Σκανδαλώδης μακροχρόνια ολιγωρία (ή συνενοχή) εποπτικών αρχών και αρμόδιων υπουργείων

Θύματα μιας πρωτοφανούς, μακρόχρονης λεηλασίας έπεσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία και τα κρατικά νοσοκομεία -άρα και οι Έλληνες φορολογούμενοι- από τη δράση πολυσχιδούς κυκλώματος που «δραστηριοποιείτο» στην υπερτιμολόγηση υλικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Με όχημα υπεράκτιες κυπριακές εταιρείες είτε μέσω ίδρυσης «θυγατρικών» εταιρειών, επιτήδειοι προμηθευτές κατάφερναν να πωλούν σε ελληνικά νοσοκομεία υλικά σε τιμές έως και 1.000% υψηλότερες από αυτές που προμηθεύονταν τα νοσοκομεία της Κύπρου τα ίδια υλικά.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι ενώ το 2001 οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικών προϊόντων ήταν 1,3 δισ. ευρώ, το 2007 εκτινάχθηκαν στα 3,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, απορίες προκαλεί και η χρόνια απουσία δραστικής απάντησης εκ μέρους συναρμόδιων υπουργείων και ελληνικών εποπτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα των Ελεγκτών Υγείας, η κατάσταση αυτή προκλήθηκε από έλλειψη συνεργασίας μεταξύ νοσοκομείων και υπηρεσιών, την ανυπαρξία έρευνας αγοράς, ενώ πιθανολογείται και σχέση διαπλοκής μεταξύ γιατρών και προμηθευτών.

«Είμαστε ξέφραγο αμπέλι» λέει, παράλληλα, στην «Κ» έμπειρος γιατρός αναφορικά με τη δράση ενός μικροβίου το οποίο «σαρώνει» στις μονάδες εντατικής θεραπείας των ελληνικών νοσοκομείων λόγω ελλιπούς απολύμανσης, ενώ συνάδελφοί του μιλούν στην «Κ» γι' αυτό που βιώνουν καθημερινά, στον πυρήνα των προβλημάτων του ΕΣΥ.

ΣXETIKA ΘEMATA :
Κυκλώματα λεηλατούν τα νοσοκομεία_(...EΛΛAΔA...)
Θανατηφόρο μικρόβιο χτυπά τις εντατικές στην Ελλάδα_(...EΛΛAΔA...)
ΕΣΥ, το ένα στρεβλό πάνω στο άλλο_(...EΛΛAΔA...)
Αντί να λύνονται τα προβλήματα δημιουργούνται και άλλα_(...EΛΛAΔA...)
Μείζον πρόβλημα η φθίνουσα χρηματοδότηση_(...EΛΛAΔA...)
Απαραίτηση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας_(...EΛΛAΔA...)

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.