Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Γαλλικό Κοινοβούλιο: όχι στο νόμο ελέγχου των χρηστών του Διαδικτύου

Όπως έγινε άμεσα γνωστό, τα σχέδια του γάλλου προέδρου Σαρκοζύ για την παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου και την επιβολή στους παρόχους του ρόλου του αστυφύλακα ("τρία χτυπήματα" και διακοπή σύνδεσης) απορρίφθηκαν από τους βουλευτές του Γαλλικού Κοινοβουλίου.

Για το θέμα γράφει ο vrypan και inlovewithlife

Για το θέμα όμως ΔΕΝ γράφει η ιστοσελίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η οποία παρακολουθεί κάθε εξέλιξη σε σχετικά θέματα, και είναι ενημερωμένη μέχρι 28 Απριλίου, αλλά, τι περίεργο, περί απόρριψης του νόμου Σαρκοζύ ούτε λέξη.


Και τι να πουν βέβαια, αφού όλοι μαζί αποκαλύψαμε πόσο τρύπια ήταν η απόπειρά τους για δήθεν "διαβούλευση" προκειμένου να περάσει και στην Ελλάδα μια "συμφωνία Ολιβιέν", που τόσο την θαύμαζε η Διευθύντρια του ΟΠΙ σε συνέντευξη που είχε δώσει πέρσι στον Ματθαίο Τσιμιτάκη.

Κι ενώ απάντησαν διάφορες θεωρητικολογίες για την "δημοκρατική οδό" που είναι η διαβούλευση (με ερωτήσεις επιπέδου : θα επεκταθεί στα επόμενα χρόνια η ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των χρηστών), ουδέποτε κατάφεραν να δώσουν μια στοιχειώδη απάντηση στο Υπόμνημα της digitalrights, πέραν του ότι "παραλάβαμε το έγγραφο". Απάντηση, την οποία ο Συνήγορος του Πολίτη θεώρησε "ικανοποιητική".

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.