Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Εφιάλτης με τη γρίππη των χοίρων.

Παγκόσμιος συναγερμός για μια πανδημία, που μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα, αλλά μας απειλεί, επικρατεί ύστερα από το ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων, που ξεκίνησε από το Μεξικό, πέρασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δείχνει να εξαπλώνεται απειλητικά. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αύριο πραγματοποιείται έκτακτη συνάντηση εμπειρογνωμόνων στην έδρα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη, ενώ χθες έγινε ειδική σύσκεψη για το θέμα στο Λευκό Οίκο. Μέχρι χθες το βράδυ ο συναγερμός της ΠΟΥ ήταν στο επίπεδο 3 της εξάβαθμης κλίμακας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω άνοδό του, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο απολογισμός των θυμάτων του ιού ξεπέρασε ήδη τους ογδόντα νεκρούς στο Μεξικό.
Οι γιατροί έχουν υπό επιτήρηση άλλα 1.300 άτομα που ίσως έχουν προσβληθεί, ενώ στις ΗΠΑ είναι τουλάχιστον έντεκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όλοι όμως οι προσβληθέντες φαίνεται να ανταποκρίνονται στην αγωγή που τους χορηγείται. Ενδεικτικό του πανικού στο Μεξικό είναι ότι οι πολίτες κλείστηκαν στα σπίτια τους, ενώ διεθνώς έχουν ήδη στηθεί μηχανισμοί ελέγχων στα αεροδρόμια. Αποτέλεσμα των πρώτων ελέγχων είναι ότι ήδη δέκα φοιτητές από τη Νέα Ζηλανδία, που επέστρεψαν από εκδρομή στο Μεξικό, έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς παρουσίασαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη των χοίρων.
Η συνέχεια του Ρεπορτάζ στην Espresso
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.