Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Είναι προφανές ότι, μοναδικό τους μέλημα είναι η συγκάλυψη, η παραγραφή και ο αντιπερισπασμός,

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες

Σήμερα, στη Βουλή, κατατέθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση SIEMENS. Όλοι ξέρουμε ότι η χώρα μας, από το 2004, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία γενικευμένη κρίση αξιών, απαξίωσης θεσμών και προσώπων. Έχουμε φαινόμενα διαφθοράς, πράξεις αυθαιρεσίας της εξουσίας, υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, ιδιοποίησης του δημόσιου πλούτου. Και όλα αυτά, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, παρακολουθήσαμε μία διαδικασία όπου, επί 18 μήνες, μόνο ένας Εισαγγελέας επιχειρούσε να ερευνήσει. Σε άλλες χώρες, για την ίδια υπόθεση, υπήρχαν εκατοντάδες άτομα. Εδώ, είχαμε για 18 μήνες ένα και μόνον Εισαγγελέα.

Στο τέλος της διαδικασίας αυτής, ενώ περιμέναμε να υπάρξει εξατομικευμένη δίωξη, ασκήθηκε δίωξη in rem, δηλαδή αντί να έχουμε ταυτοποίηση προσώπων, ασκήθηκε μία γενική δίωξη.

Αυτό που είναι σαφές, και το γνωρίζουμε όλοι μας, είναι ότι η ανάμειξη πολιτικών προσώπων σε παρόμοιες υποθέσεις εμπεδώνει και καλλιεργεί ένα νοσηρό κλίμα συνολικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου. Είναι κάτι το οποίο ο πολιτικός κόσμος, στο σύνολό του, πρέπει να αποκρούσει. Και θα σας θυμίσω ότι πολλές φορές, και στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό, μαζί τα μεγάλα κόμματα, να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό, ρίχνοντας άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν παρόμοια σκάνδαλα.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, για να υπάρξει διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, για τη διαχείριση του δημόσιου πλούτου, για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος.

Η κυβέρνηση, μέχρι πρόσφατα, αντιδρούσε παριστάνοντας τον θεατή, τον αμήχανο μάλιστα θεατή των τεκταινομένων. Σήμερα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κουκουλώσει τα σκάνδαλα, να εμποδίσει τη διερεύνησή τους από τη Βουλή. Δεν είναι το μόνο σκάνδαλο στο οποίο γίνονται αυτά τα πράγματα. Αντιστοίχως, έχουμε παρόμοια αντιμετώπιση από την κυβέρνηση τής υπόθεσης των υποκλοπών, των απαγωγών των Πακιστανών, της ληστείας των αποθεματικών των Ταμείων, των δομημένων ομολόγων. Σε μία σειρά από σκάνδαλα, είναι παρόμοια η τακτική της κυβέρνησης.

Εμείς, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, ζητούμε για άλλη μια φορά να εξεταστεί και να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση της SIEMENS. Γι' αυτό το λόγο, καταθέσαμε την πρόταση αυτή. Καλούμε όλα τα άλλα κόμματα και, κυρίως βεβαίως, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει την αυτονόητη για μας αυτή πρόταση, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της SIEMENS.

Περισσότερα >εδώ<
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.