Κυριακή 19 Απριλίου 2009

«Ανθρώπινο, πάρα πολύ ανθρώπινο» ("Menschliches, Allzumenschliches", 1878- Friedrich Wilhelm Nietzsche)

.
. . .από τις αρχές του 1876 ο Νίτσε είχε για λόγους υγείας αναγκαστεί να σταματήσει να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο, το καλοκαίρι του έτους 1878 επήλθε ρήξη ανάμεσα σε αυτόν και τον Βάγκνερ και η φιλία των δύο ανδρών έσπασε διαπαντός. Κύρια αιτία της σύγκρουσης ήταν η συνεχής ερωτοτροπία του Βάγκνερ με χριστιανικά θέματα σε συνδυασμό με έναν έντονο σωβινισμό και αντισημιτισμό, τρία πράγματα που κατ’ εξοχήν αποστρεφόταν ο Νίτσε. Μέσα στο ίδιο έτος (1878) εξέδωσε και το αφοριστικό βιβλίο του «Ανθρώπινο, πάρα πολύ ανθρώπινο» («Menschliches, Allzumenschliches», το οποίο δέχθηκε τα μαζικά πυρά αποδοκιμασίας από την κατεστημένη διανόηση της εποχής) και είδε επίσης να πεθαίνει ο αγαπημένος του καθηγητής Ρίτσλ. . . (Διαβάστε όλο το άρθρο >εδώ<)

Δείτε το ντοκιμαντέρ: Nietzsche - Ομάδα TVXS

Ένα ντοκιμαντέρ για έναν από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους όλων των εποχών, τον -άθεο- Φρειδερίκο Νίτσε. O Νίτσε πέθανε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα (1900), όμως οι θέσεις του είναι ακόμα και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρες, με συνεχείς επιρροές στις ανθρωπιστικές επιστήμες. (πηγή:TVXS)

Αξίζει της προσοχή σας: "Βιογραφικό ενός παρεξηγημένου φιλοσόφου"
Έγραψαν τα forums: 1 - 2 - 3 - 4 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.