Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Η δημοσκόπηση της Public Issue έρχεται ως αυτονόητη καταγραφή της κοινής γνώμης.

Με 7,5 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, τη μεγαλύτερη διαφορά από το Σεπτέμβριο του 2008, οπότε και πέρασε μπροστά το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Μάλιστα, για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει το όριο της αυτοδυναμίας, καθώς φτάνει τις 149 έδρες εάν μπουν στη Βουλή και οι Οικολόγοι, ενώ σε πεντακομματική βουλή παίρνει 152 έδρες.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41,5%, η ΝΔ 34%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, το ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι 3%.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος Public Issue Γιάννης Μαυρής εκτίμησε ότι το άνοιγμα της ψαλίδας οφείλεται σε απώλειες της ΝΔ, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να ανακάμψει και να ξεπεράσει το όριο του 34 – 35%, παρά τον ανασχηματισμό. Παράλληλα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ανοδική πορεία κυρίως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αδυναμία να οικειοποιηθεί το μεγάλο ρεύμα διαμαρτυρίας, ενώ και οι ψηφοφόροι του ενδιάμεσου χώρου, στρέφονται από τη ΝΔ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Μαυρής αναφέρθηκε και στην ανάκαμψη του δικομματισμού, μετά την κρίση του Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι η κρίση, η ανασφάλεια και η κοινωνική φοβία ευνοούν ένα κοινωνικό συντηρητισμό που λειτουργεί προς όφελος των δύο μεγάλων κομμάτων.
Δείτε το σχετικό βίντεο

Σχόλιο:

Το ότι αυτές οι τάσεις καταγράφονται είναι αναμενόμενες και αυτονόητες καταγραφές. Η ΜΗ αναστροφή του πολιτικού κλίματος είναι και αυτή λογική και αυτονόητη, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες της δεξιάς παράταξης να τις αναστρέψει.

Ο πανικός της επερχόμενης ήττας έχει κυριεύσει και το κόμμα του κ.Καρατζαφέρη, όπου με φιλότιμες προσπάθειες στελεχών του να αρπάξει ότι μπορεί σε δυσαρέσκεια ψήφων, προσπαθεί να οργανώσει χοροεσπερίδες (διάλογο για ευρωβουλή το λένε τώρα). Χοροεσπερίδες σε ένα βυθιζόμενο κρουαζιερόπλοιο γίνονται ; Ασφαλώς ΟΧΙ!!!

Η Δεξιά παράταξη δυστυχώς καταρρέει μέσα σε ένα βόρβορο σήψης, αναξιοκρατίας και αναξιοπιστίας. Η δυστυχής κατάληξη του φέρελπις αρχηγού της Δεξιάς να βάλλει και αυτός ένα λιθαράκι στην ιστορία αυτού του τόπου ως δήθεν πρωθυπουργού κατέληξε εδώ και πολύ καιρό σε ιλαροτραγωδία.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές, αν και από πολύ καιρό είχαν την τάση απεγκλωβισμού τους, από τα Μεγάλα ιδιοτελή συμφέροντα έφτασαν και αυτές σε τέλμα. Τώρα άρχισε η εκτόνωσή τους . . . είναι σαν την συμπιεσμένη ελατηριωτή σπείρα που σου ξεφεύγει ανεξέλεγκτα από το μουδιασμένο χέρι. . . θα δούμε τις επόμενες ημέρες αρκετά σκαμπανεβάσματα και αυξομειώσεις ποσοστών . . . μέχρι να αρχίσει η διερευνητική των προσεγγίσεων στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Μανολιός είναι έτοιμος για αλλαγή ενδυμασίας ; ή όπως λένε "τα ρούχα του αλλιώς"; θα μπορέσει ο ΓΑΠ να κρατήσει βουλωμένα τα αυτιά του στις σειρήνες των Μεγάλων συμφερόντων ; Έχει τα κότσια να τα βάλλει με τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των μεγάλων συμφερόντων ; "Νταβατζήδες" του είχε ονομάσει ο απερχόμενος και κουρασμένος καταλληλότερος. Κουράστηκε ως φαίνεται και μετά άρχισε η αφαίμαξη των κρατικών ταμείων με το να τους "χαρτζιλικώνει" συνεχώς και αδιαλείπτως επί μια πενταετία με δημόσια έργα και κρατικές διαφημίσεις. Νόμιμα και Ηθικά - χωρίς λόγο !!!

Τώρα η σκυτάλη της εξουσίας ουσιαστικά έχει περάσει περάσει στη δημοκρατική παράταξη. Η τυπική παράδοση έχει να κάνει με τη συνταγματική επιταγή.

Για μας που πιστεύουμε σε αρχές και θέσεις . . . Τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη και τα συμβόλαια με το λαό. "Το πως και με ποιους θα πορευτούμε", είναι το ζητούμενο.

Έπεται συνέχεια

ΝΖ.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.