Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Καραβάνες μεν, αλλά θέλουν πάλι γάνωμα...

Διαβάσαμε σε διάφορα Blog την ενέργεια του ΠΑΣΟΚ να κλείσει το βήμα διαλόγου που είχε ανοίξει προεκλογικά. Διαβάστε αναλυτικά (και ενδεικτικά) στο Στοχασμός-Πολιτική και στο Σίβυλλα τις λεπτομέρειες.

Εμείς απλά να προσθέσουμε για το φίλο Γ.Ελενόπουλο, τον γραμματέα Γ.Ραγκούση, τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν.Αθανασάκη κ.α. οτι - κατα την ταπεινή μας γνώμη - η παρουσία του κόμματος τους στο διαδίκτυο οφείλεται σε μερικές...ανεξάρτητες μεμονωμένες και απομονωμένες προσπάθειες πρώην φίλων και στελεχών του πάλαι ποτέ κινήματος.

Οι φίλοι, οι γκόμενες, οι γκόμενοι, οι γυναίκες κλπ που απολαμβάνουν τα φράγκα και τις θέσεις εδώ και πέντε χρόνια στο ΠΑΣΟΚ δεν προοιωνίζουν τίποτε το καλό για το μέλλον.

Για το συγκεκριμένο φαινόμενο θα γράψουμε σύντομα και αναλυτικά και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του(γιατί όλοι "παλιές καραβάνες" είναι...και είμαστε). Οι εθελοντές μαλάκες - αυτόχειρες- μας τελείωσαν...

Σχόλιο: Πιστεύω τῷ φίλῳ. Πιστὸν φίλον ἐν κινδύνοις γιγνώσκεις. Ὁ φίλος τὸν φίλον ἐν πόνοις καὶ κινδύνοις οὐ λείπει. Τοῖς τῶν φίλων λόγοις ἀεὶ πιστεύομεν. Εἰ κινδυνεύετε, ὢ φίλοι, τοὺς τῶν ἀνθρώπων τρόπους γιγνώσκετε* οἱ μὲν γὰρ ἄπιστοι φίλοι οὐ μετέχουσι τοῦ κινδύνου, οἱ δὲ πιστοὶ συγκινδυνεύουσι τοῖς φίλοις. Πιστοῖς φίλοις μᾶλλον ἣ χρυσῷ καὶ ἀργύρῳ πιστεύομεν. Οἱ ἀγαθοὶ ἄνθρωποι καὶ ἐν κινδύνοις ἀεὶ ἀγαθὸν ἔχουσι θυμόν* τῷ γὰρ θεῶ πιστεύουσιν. Ὢ φίλε, ὁ θεὸς τοὺς ἀγαθοὺς ἀνθρώπους οὐ λείπει. Πολλοὶ ἄνθρωποι τῷ πλούτῳ μᾶλλον ἥ τῳ θεῶ πιστεύουσιν.

Το παραπάνω σήμερα ίσως ΔΕΝ σημαίνει τίποτα... αλλά στο μέλλον θα δείξει την αξία της φιλίας, όπως τότε όταν το κίνημα έγινε δύο κομμάτια από προσωπικές φιλοδοξίες.
Κάποιοι ξέχασαν και νομίζουν ότι τα βρήκαν στο "όλον", κάποιοι άλλοι όμως παρέμειναν στη θέση τους για ένα κίνημα με αρχές και πρόγραμμα.

Για τη παραπάνω αναφορά θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε.
Μερικά από εκείνα τα στοιχεία που αιτιολογούν πλήρως τη φίμωση του διαλόγου του ΠΑΣΟΚ.


Σε προηγούμενη ανάρτηση τοποθετήθηκα για το θέμα του διαλόγου. Τώρα θα δώσω το σκεπτικό της κοινοποίησης αυτής της φίμωσης, μετά από μία βδομάδα σιωπής.

1ο Στοιχείο: «Πρός τους συντρόφους του dialogos

Σας είχα σε ανύποπτο χρόνο –και στο συνέδριο και στους εθελοντές – ότι αυτός ο χώρος το dialogos πρέπει να κλείσει.

Σας είχα εξηγήσει και τους λόγους που δέν είναι της παρούσης να αναλυθούν εκ νέου.

Δεδομένου ότι αυτό το blog είναι αυθεντικά ΠΑΣΟΚ και συμμετοχικό, έχει καλή επισκεψημότητα και επηρεάζει στο πλαίσιο του δυνατού κάποια πράγματα....

Σας προσκαλώ να συμμετεχεται με άρθρα επιστολές και σχόλια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας και σεβόμενοι της κοινές μας αξίες την Δημοκρατία και τους συνομιλητές μας.

Έτσι με ενωμένες φωνές θα θίξουμε όλα όσα μας ενοχλούν και θα δουλέψουμε από κοινού»


2ο Στοιχείο: Γιατι εκλεισε το φορουμ διαλογου του ΠΑΣΟΚ

3ο Στοιχείο: Κάλεσμα Ευ. Βενιζέλου για διαδικτυακή συνέντευξη (από το παπαγαλάκι)

4ο Στοιχείο: Κάλεσμα Ευ. Βενιζέλου για διαδικτυακή συνέντευξη


5ο Στοιχείο: Όταν πριν από 9 μήνες είχε γραφτεί: Για διαλόγους θα μιλάμε τώρα !!!
(65 μηνύματα * έχει αρχίσει 9 μήνες πριν από το χρήστη zangoyan)

. . . ίσως τότε είχε κάποιο νόημα, ήταν σε ανύποπτο χρόνο, τώρα ο χρόνος είναι πολύ υποψιασμένος!!!

. . .τα πρόσφατα γεγονότα (περασμένης διετίας) νομίζουν μερικοί ότι "ξεχνιούνται εύκολα".

Νάσος.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.