Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα και τίποτε ΔΕΝ έχει κινηθεί από μέρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού!!!

Κύριε Ζησιμόπουλε που είναι η συνέπεια; Τι περιμένετε;
...να πεθάνουν οι Απεργοί πείνας και μετά να δώσετε λύση;

127 ημέρες απεργίας πείνας τού Θεόδωρου Τενέζου, 2 ημέρες απεργίας δίψας τριών ανθρώπων, 9 ημέρες απεργίας πείνας τού 59 χρόνου καί ασθενούς γιατρού Γιώργου Κοσμόπουλου, μία κατάληψη και οι ξυλοδαρμοί των διαμαρτυρόμενων πολιτών από τα ΜΑΤ,

ΔΕΝ
αρκούν φαίνεται στον επικεφαλής της Αντιμονοπωλιακής Αρχής, "υπερυπουργό" Σπύρο Ζησιμόπουλο για να εφαρμόσει αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν στην συνάντηση της Δευτέρας 15-6-2009 με τούς απεργούς.

[ΣΣ: Είχαμε γράψει τότε με θέμα,
"ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ 15-6-2009"]

Ο υφυπουργός Γιώργος Βλάχος συνεπής στα συμφωνηθέντα, εντός 24 ωρών εξέδωσε και απέστειλε προς την Επιτροπή Αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.1 του Ν.703/77, με την οποία ζητά να διερευνηθεί εξ αρχής το σύνολο των καταγγελιών τού Θεόδωρου Τενέζου, ικανοποιώντας το βασικό αίτημα του.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της Επιτροπής μετά από πέντε ημέρες, αγνοώντας επιδεικτικά τούς άμεσους κινδύνους για τη ζωή τού Θεόδωρου Τενέζου, οι οποίοι τονίστηκαν κατά τη συνάντηση και πού ο κ.Βλάχος έλαβε όπως απεδείχθη σοβαρά υπόψιν ενεργοποιώντας ταχύτατα τη διαδικασία,φέρεται να υπαναχωρεί από τη συμφωνία.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε ότι εκ μέρους της Επιτροπής, θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία:

1ον πλήρους διερεύνησης τού συνόλου των καταγγελιών Τενέζου ανταποκρινόμενος στην Αίτηση τού υπουργού και

2ον Nα συγκαλέσει άμεσα την ολομέλεια της Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.703/77, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης η οποία αφορούσε μέρος μόνο τής καταγγελίας Τενέζου, πράγμα νομικά και πραγματικά απαραίτητο για την πλήρη έρευνα.

Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα και τίποτε ΔΕΝ έχει κινηθεί.

Ο υπουργός υπήρξε συνεπής.
Ο πρόεδρος τής Επιτροπής Ανταγωνισμού ΟΧΙ.

Είναι φανερό ότι παίζει με τη ζωή τού Θεόδωρου Τενέζου. Καί ΟΧΙ μόνο!
Και το ερώτημα επαναλαμβάνεται τώρα ζητώντας επειγόντως απάντηση:
Είναι ο Σπύρος Ζησιμόπουλος υπεράνω υπουργών και Βουλής, δηλαδή λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται στο πολιτικό μας σύστημα;

Ποιός επιτέλους κυβερνά αυτό το τόπο;

Η διαφαινόμενη ανενεργή στάση του Επικεφαλής τής Αντιμονοπωλιακής Αρχής δυναμιτίζει επικίνδυνα τη προσπάθεια λήξης της διαμαρτυρίας.

Ο Σπύρος Ζησιμόπουλος και όσοι τον στηρίζουν θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για πιθανό θάνατο τού Θεόδωρου Τενέζου και τού Γιώργου Κοσμόπουλου αν τούς σύρουν τις προσεχείς μέρες σε εκ νέου κλιμάκωση της απεργίας με ολική στέρηση νερού.



==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.