Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

.
ΠΑΣΟΚ: Τους θύμισαν τα παπαγαλάκια

Με την υπενθύμιση του προεκλογικού σποτ της Ν.Δ. με τα πράσινα παπαγαλάκια, που φώναζαν τάχα κινδυνολογώντας «φόροι, φόροι, φόροι...»,

[Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...]

απάντησε το ΠΑΣΟΚ στο νέο φοροπακέτο της κυβέρνησης, καταγγέλλοντάς την επί της ουσίας ότι εφαρμόζει τώρα αυτά τα οποία κορόιδευε και διέψευδε δι' αυτού του σποτ πριν από μερικές εβδομάδες.

Παράλληλα εμφάνισε εαυτόν δικαιωμένο, καθώς, όπως είπε χθες ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του τομέα Οικονομίας, «προειδοποιήσαμε πριν από τις εκλογές για τους νέους φόρους που έρχονται και ζητήσαμε από την κυβέρνηση να πει καθαρά στους πολίτες τι τους επιφυλάσσει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για το σύνολο της οικονομικής της πολιτικής. Τόνισε ότι «η αύξηση των φόρων που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο είναι η εύκολη επιλογή για μια κυβέρνηση που δεν έχει ούτε σχέδιο πραγματικής εξυγίανσης ούτε σχέδιο παραγωγικής αναδιάρθρωσης και ανάταξης της οικονομίας». Υπογράμμισε ακόμα ότι «η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα σε περίοδο ύφεσης είναι καταστροφική για την οικονομία και εξοντωτική για τη μέση ελληνική οικογένεια».

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο ΟΟΣΑ επιβεβαιώνουν την είσοδο της Ελλάδας σε τροχιά ύφεσης και δημοσιονομικής εκτροπής και αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχει σοβαρό σχέδιο η κυβέρνηση, που να πείθει ότι μπορεί η χώρα να ορθοποδήσει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής.

«Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και δημοσιονομικής εκτροπής, εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης της Ν.Δ., που δεν έλαβε κανένα μέτρο στήριξης της οικονομίας το 2008, όπως έκαναν άλλες χώρες».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν λέει όλη την αλήθεια για τη δημοσιονομική κατάσταση και την κάλεσε να μη φυγομαχεί, αλλά να δώσει όλα τα στοιχεία για την πραγματική δημοσιονομική κατάσταση της οικονομίας.

«Η πολιτική της Ν.Δ. έχει χρεοκοπήσει και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Δανείζεται για να σπαταλά, αντί να επενδύει στο παρόν και το μέλλον της χώρας μας», πρότεινε.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση, για να μπει και πάλι η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, είναι:

* Αντιμετώπιση της οικονομικής υστέρησης της χώρας, χρηματοδότηση και αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού για μια νέα οικονομία με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη.

* Ενίσχυση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής και μείωση του κόστους χρηματοδότησης παραγωγικών επενδύσεων.

* Εφαρμογή κανόνων διαφάνειας, συμμετοχής και συνυπευθυνότητας.

* Σοβαρή δημοσιονομική εξυγίανση, με ριζική αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού.

* Διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων, που θα στηρίξουν τις μεγάλες αλλαγές.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.