Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Βασικός σχολιασμός της επικαιρότητας

.
Χρέωσαν το Δημόσιο 100 δις ευρώ επιπλέον μέσα σε 5 μόλις χρόνια.
Και τώρα γονατίζουν και πάλι τον μέσο Έλληνα. Πληρώνουμε, δηλαδή, τα σπασμένα τους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ως πότε;

Η πολιτική «άρπα-κόλλα» στο απόγειό της, χωρίς να δίνουν οποιαδήποτε λύση. Φορολογούν ακόμη και τα καρτοκινητά της νεολαίας, την ώρα που αφήνουν στο απυρόβλητο τα υπερκέρδη των τραπεζών.

2. Τα δικά μας 7 συγκεκριμένα μέτρα – δεσμεύσεις μας για φορολογική δικαιοσύνη

Εδώ και μήνες, ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχει περιγράψει με ξεκάθαρο τρόπο τα 7 βασικά μέτρα της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης:

Για να πετύχουμε τη φορολογική δικαιοσύνη και την αναδιανομή, προτείνουμε 7 συγκεκριμένα μέτρα:
Πρώτον, όλα τα εισοδήματα, από εργασία, από μερίσματα, από ενοίκια, από υπεραξίες, θα φορολογούνται με τον ίδιο δίκαιο τρόπο, με βάση μια ενιαία φορολογική κλίμακα.
Δεύτερον, ένα όριο αφορολόγητου εισοδήματος θα ισχύει για όλους.
Τρίτον, κάθε χρόνο οι φορολογικές κλίμακες θα προσαρμόζονται, ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν παραπάνω φόρο εξαιτίας του πληθωρισμού.
Τέταρτον, μειώνουμε το συντελεστή φορολόγησης στα κέρδη που μένουν στην επιχείρηση και βοηθούν στην ανάπτυξη, βοηθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Πέμπτον, φορολογούμε τα μερίσματα από μετοχές ως εισόδημα φυσικών προσώπων, και όχι αυτοτελώς, με 10% για όλους, όπως η σημερινή κυβέρνηση.
Έκτον, φορολογούμε τα κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές, αφού ληφθούν υπόψη τυχόν ζημιές.
Και έβδομον, καταργούμε το νόμο της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολόγηση στα ακίνητα και επαναφέρουμε τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Και από αυτό δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε η εκκλησιαστική περιουσία που αξιοποιείται οικονομικά, ούτε ουδείς άλλος.
--
Απόσπασμα από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Δ.Ε.Θ | 13.09.2008
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.