Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Τα μέτρα της κυβέρνησης, οι καταναλωτές και η πραγματική οικονομία της χώρας:

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ.

Τα νέα έκτακτα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης έρχονται να συνεχίσουν ένα φαύλο κύκλο μέτρων που, όχι άδικα, αποκλήθηκαν φοροεπιδρομή και έρχονται άμεσα να θίξουν την, ούτως ή άλλως, μειωμένη δυνατότητα των Ελλήνων να έχουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, που πλέον θεωρούνται δεδομένες στον σύγχρονο κόσμο.

Ως πολίτες καταναλωτές διαμαρτυρόμαστε για τα μέτρα καθώς θίγουν την δυνατότητα πρόσβασης σε καθημερινά αγαθά και υπηρεσίες.

Επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση, αντί να εξεύρει έσοδα από τις επιχειρήσεις μεγάλης υπέρογκης κερδοφορίας στις οποίες έχει μειώσει από την έναρξη της διακυβέρνησής της τους φορολογικούς συντελεστές, αντί να φορολογήσει τα κέρδη από το χρηματιστήριο (που αποτελούν ακραία έκφανση της μη πραγματικής οικονομίας) στρέφεται σε άμεσα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες και έρχεται να χρεώσει σε όλους τους Ελληνες εξίσου, χωρίς αναλογική διάκριση και κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που επιτάσσει το άρθρο 4 §5 του Συντάγματος που προβλέπει ότι: «Οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» . Αναφερόμαστε στο Σύνταγμα και την διάταξη αυτή για να ανοίξουμε το κύκλο της δικαστικής διεκδίκησης για την ακύρωση των μέτρων.

Βεβαίως τα ελλείμματα τα προκάλεσε η δική της πολιτική και μία από τις κύριες ελλειμματογόνες πολιτικές είναι αυτή της φοροαπαλλαγής των μεγάλων επιχειρήσεων. Η τελευταία σε συνδυασμό με την ανενόχλητη έξαρση της αισχροκέρδειας, ήλθε ουσιαστικά να νομιμοποιήσει τις αντικοινωνικές καταχρηστικές πρακτικές κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων:Ασυδοσία και αισχροκέρδεια με ευνοϊκότατο για αυτές φορολογικό καθεστώς. Η ασυδοσία και η αισχροκέρδεια δεν υφίστανται μόνο, αλλά και δεν φορολογούνται.

Ως πολίτες καταναλωτές βιώσαμε και βιώνουμε την συνεχή μείωση των εισοδημάτων μας και των δυνατοτήτων μας στην κάλυψη βιοτικών αναγκών και για αυτό διαμαρτυρόμαστε εντονότατα.

Η παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας είναι πράξη παράνομη και αντισυνταγματική και θίγει περαιτέρω τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή στην χώρα μας.

Θα σταθούμε όμως και σε κάτι ειδικότερο αλλά επίσης ουσιωδέστατο για όλους.

Κατά το ξεκίνημα της διεθνούς κρίσης πρώτοι επισημάναμε τις αναγκαιότητες και προτεραιότητες για την χώρα και την οικονομία μας χρησιμοποιώντας τον όρο «πραγματική οικονομία». Τον όρο αυτό που αναλύσαμε προχωρώντας και σε συγκεκριμένες προτάσεις, χρησιμοποίησε στην συνέχεια το πανελλήνιο και η ίδια η κυβέρνηση.

Η χώρα μας βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε παραγωγική απαξίωση και παραγωγικό αδιέξοδο. Η παρούσα κυβέρνηση δεν έκανε την παραμικρή παραγωγική πρόταση προς τους Ελληνες, δεν υπέδειξε καν τομείς της οικονομίας, οι οποίοι θα προσέφεραν την δυνατότητα επιτυχημένης παραγωγής.

Ετσι, όχι μόνο μειώθηκε η παραγωγική δυνατότητα της χώρας, όχι μόνο υπήρξε παραγωγική απαξίωση και καταβαράθρωση αυτής διεθνώς, αλλά ήλθαν και τα συνεπαγόμενα αυτής: η μείωση της δυνατότητας εσόδων για το κράτος μέσω της φορολόγησης, το διαρκώς αυξανόμενο έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών εξαγωγών, η μείωση του κυκλοφορούντος χρήματος στην χώρα.

Στις περιπτώσεις αυτές η διέξοδος είναι μία και λέγεται αύξηση της παραγωγής.

Η κυβέρνηση αντί να στραφεί και να ενεργήσει σε αυτό τον σκοπό, έρχεται και αυξάνει τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα με αποτέλεσμα τα ελληνικά προϊόντα να γίνονται ακόμα λιγότερο ανταγωνιστικά στο διεθνές και ημεδαπό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερα ελλείμματα παραγωγής και εμπορικών ισοζυγίων, κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων, μεγαλύτερη παραγωγική απαξίωση και υποτέλεια, αύξηση της ανεργίας, αλλά και μείωση των φορολογητέων κερδών.

Ταυτόχρονα, σε μία εποχή που οι Δ.Τ.Κ. κυμαίνονται σε όλη την Ευρώπη γύρω στο μηδέν, η πολιτική αυτή επιλογή της κυβέρνησης θα επιφέρει περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών. Για ένα δοκιμαζόμενο λαό του οποίου πάνω από το 25% βιώνει κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας και ένα 30% και πλέον βρίσκεται στις παρυφές των ορίων της φτώχειας, οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι πραγματικά καταστροφικές και θίγουν την πλειοψηφία των πολιτών – καταναλωτών.

Η κυβέρνηση, αντί να στραφεί στην φορολόγηση των υπερκερδών και στα άκοπα χρηματιστηριακά κέρδη συνεχίζει να στηρίζει την πλουτοκρατία και στρέφεται ξανά εναντίον της πραγματικής οικονομίας των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας εξαναγκάζοντάς την σε περαιτέρω ανέχεια και υποβάθμιση.

Εάν θέλουν ας εννοήσουν τα ανωτέρω, εμείς ως ενεργό μέρος της υγιώς σκεπτόμενης Ελληνικής κοινωνίας θα πράξουμε κάθε τι δυνατό και νόμιμο για να αλλάξουν αυτές οι καταστροφικές για την κοινωνία μας πολιτικές.


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.