Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Διεθνές Συμπόσιο – International Symposium: Ιερουσαλήμ (11)


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟΥ


Θέλω να σας απευθύνω τους πλέον ειλικρινείς και εγκάρδιους χαιρετισμούς μου.


Δυστυχώς μια προγραμματισμένη περιοδεία στα πλαίσια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας δεν μου επιτρέπει να είμαι κοντά σας όπως θα επιθυμούσα.


Η φιλία ανάμεσα στον Ελληνικό και στον Παλαιστινιακό λαό παραμένει ασκίαστη και ισχυρή.


Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιάσερ Αραφάτ έβαλαν βαθειά θεμέλια για αυτή τη φιλία. Τη θεμελίωσαν απάνω στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης.


Υποστηρίζουμε με την ίδια θέρμη το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να διαθέτει κρατική οντότητα, να ζει με ασφάλεια στα εδάφη του.


Η ειρήνη και η συνύπαρξη προϋποθέτουν αλληλοσεβασμό, ειλικρίνεια και αποδοχή της διαφορετικότητας. Πίστη στις πανανθρώπινες αξίες και στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.


Η ΕλληνοΠαλαιστινιακή φιλία συμβολίζει την συνύπαρξη των πολιτισμών, τη συνεργασία και την συνεννόηση ανάμεσα σε κοινωνίες και ανθρώπους με διαφορετικά χαρακτηριστικά.


Με εκτίμηση

Γιάννης Βούρος


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.