Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Εξελίξεις στη Siemens

ana-mpa
Στις συλλήψεις των Γιώργου Σκαρπέλη (πρώην στέλεχος του ΟΤΕ) και Ηλία Γεωργίου (πρώην στέλεχος της Siemens) προχώρησε η αστυνομία, με βάση τα εντάλματα που εκδόθηκαν από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens.

Οι δυο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οδηγήθηκαν στον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, προσήχθησαν στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής τους και ακολούθως στον ανακριτή.

Οι δυο κατηγορούμενοι δια των συνηγόρων τους Αγγελου Πάρσαλη και Δημήτρη Τσοβόλα αντίστοιχα, υπέβαλαν μήνυση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σακελάκο, σε βάρος του ανακριτή τον οποίο κατηγορούν για παράβαση καθήκοντος και υπεξαγωγή εγγράφων.

Η μήνυσή τους θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνηθεί από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Ενώπιον του ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι υπέβαλαν αίτηση ανάκλησης του εντάλματος σύλληψής τους, η οποία απερρίφθη, οπότε παραμένουν κρατούμενοι.

Οι κ. Τσοβόλας και Πάρσαλης σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους κατήγγειλαν διαδικασίες, που όπως είπαν, καταπατούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, επεσήμαναν ότι καλούνται να απολογηθούν ενώ ακόμη δεν έχει φωτοτυπηθεί ολόκληρη η δικογραφία που τους αφορά, και επιφυλάχθηκαν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης και για το πρώην στέλεχος της Siemens Χρήστο Καραβέλα εξέδωσε ο κ. Νίκος Ζαγοριανός.

Ο κ. Καραβέλας που είχε κληθεί σε απολογία και δια του συνηγόρου του είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Γιάννη Μαρκουλάκο ο εντολέας του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί.

Ο κ. Καραβέλας έχει κληθεί για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν τη σύμβαση 8002 του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.