Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΓΑΠ: "Άλλη πορεία για την διακυβέρνηση της χώρας"

ana.mpa

"Άλλη πορεία για την διακυβέρνηση της χώρας"

«Υπάρχουν συμφέροντα που σήμερα βολεύονται και καλοπερνάνε με την ανομία, την ατιμωρησία, την αδικία, την ανισότητα. Συμφέροντα που δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα κράτος δικαίου. Για αυτούς ο μόνος φόβος είναι το ΠΑΣΟΚ. Κανέναν άλλον δεν φοβούνται. Διότι μόνο το ΠΑΣΟΚ σήμερα εγγυάται μια άλλη πορεία για την διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου μιλώντας στην Λάρισα.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται κυβέρνηση αξιόπιστη και δυναμική και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό και θα μας χτυπούν όπως μπορούν, γι’ αυτό θέλουν να πριμοδοτούν τους μικρότερους και την αποχή, (καθώς) φοβούνται την μεγάλη αλλαγή».

«Δεν ιδρώνει το αυτί τους για την ψήφο διαμαρτυρίας. Αλλά τρέμουν μια κυβέρνηση προοδευτική με βούληση για μια νέα πορεία» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το μήνυμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ενώ απευθύνθηκε «ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που έχουν απογοητευτεί και θεωρούν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», αλλά και στους ψηφοφόρους της ΝΔ «που εμπιστεύτηκαν και ένιωσαν την εγκατάλειψη» λέγοντας ότι «τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» και καλώντας τους να δώσουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και με την ψήφο τους το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα.

«Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα σε κρίση οικονομική, θεσμική, πολιτική και αξιών. Είναι ψήφος στους υπαίτιους της διαφθοράς και της παραγραφής! Είναι ψήφος σ’ αυτούς που επενδύουν στο ψέμα! Είναι ψήφος σε αυτούς που ζουν προστατευμένοι από την πραγματικότητα που ζει καθημερινά ο πολίτης» είπε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας, ψήφος για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση».

«Την κρίση, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τη δημιούργησαν πολιτικές και πολιτικοί που μέτρο δεν είχαν τον άνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον, αλλά την ασύδοτη κερδοσκοπία οι οποία ταυτίζεται, στη συνείδηση του ευρωπαίου πολίτη, με συγκεκριμένα συντηρητικά κόμματα και πρόσωπα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλώντας για σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα επιτρέψει «να διεκδικήσουμε σοσιαλιστή Πρόεδρο της Επιτροπής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η μάχη της 7ης Ιουνίου είναι «μια μάχη για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές της βαρβαρότητας» και πρόσθεσε ότι «όταν το είπα αυτό, η κυβέρνηση έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και διέπραξε μια ακόμη βαρβαρότητα χρησιμοποιώντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ σαν ανθρώπινη ασπίδα για να κρύψουν το σκάνδαλο της πολιτικής τους».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν ευθύνονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, για «τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, δεν έχουν καμιά ευθύνη για την θεσμική βαρβαρότητα που διαπράχθηκε όταν έκλεισαν τη Βουλή για να πετύχουν την παραγραφή, καμιά ευθύνη για την ανομία και την ατιμωρησία των ισχυρών, για τη βαρβαρότητα των stage, που κρατάει χιλιάδες νέα παιδιά στην ομηρεία και καταρρακώνει την αξιοπρέπειά τους, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία με την απάτη των ομολόγων, για τη λεηλασία της δημόσιας γης, της δημόσιας περιουσίας, για το μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, για τα εκατομμύρια που χάνονται στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς».

«Ντροπή σας κύριε Καραμανλή» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος και στην υπόθεση της Siemens είπε ότι «όταν έρχονται νέα στοιχεία όπως τώρα με την Mayo, σφυρίζουν κλέφτικα».

«Η θέση μας είναι διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα. Για όλες τις υποθέσεις. Όποιον και αν αφορούν. Έρευνα για τα πάντα. Και αυτή η θέση δικαιώνεται» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Και απόψε από εδώ, από τη Λάρισα, από τη Θεσσαλία, ζητώ από τον κ. Καραμανλή να πάψει επιτέλους να κρύβεται και να πεί καθαρά στους ¨Έλληνες πολίτες ποιους νέους φόρους ετοιμάζεται να επιβάλλει μετά τις ευρωεκλογές» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θέλουμε τον ψηφοφόρο της ΝΔ σύμμαχο στην προσπάθειά μας να κάνουμε μια νέα αρχή».

Αναφερόμενος στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, αλλά και της αγροτιάς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η Λάρισα ξέρει καλά τα έργα αυτής της κυβέρνησης που εγκατέλειψε τους αγρότες, τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, ενώ οι αγρότες ξέρουν πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια κυβέρνηση που τους εξαπάτησε».

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της αγροτικής πολιτικής της και για το ότι ήταν «ουσιαστικά απούσα από κάθε διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες», αναφέρθηκε στα 10 μέτρα άμεσης στήριξης των αγροτών για την αντιμετώπιση της κρίσης που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία όπως ή σύνδεσή της με την Εγνατία, τα έργα της Κάρλας και τα προβλήματα στην βιομηχανία μετάλλου, τσιμέντου και κατασκευών.

«Δεσμευόμαστε να δώσουμε μάχες στην Ε.Ε. και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και μετά το 2013» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεσμευόμενος παράλληλα να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα των υδάτινων πόρων της περιοχής ώστε να αποφευχθεί η «ερημοποίηση» της Θεσσαλίας.

Επίσης αναφερόμενος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις και πρότεινε οι αγώνες να είναι «πράσινοι», περιβαλλοντικά φιλικοί και η Ελλάδα να πρωτοπορήσει με ένα πρότυπο διοργάνωσής τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στους πέντε εθνικούς στόχους που έχει θέσει το Κίνημα, αναφέρθηκε και στους στόχους των σοσιαλιστών στην Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας είπε ότι «η συντήρηση λέει πως η αναθεώρηση απαιτεί ομοφωνία και άρα δεν γίνεται».

«Μας λένε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να σκύψουμε το κεφάλι. Να παραιτηθούμε. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και δεν είδα οι Έλληνες να θέλουν να παραιτηθούν» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πέρα από κομματικές προτιμήσεις, να πάμε μαζί σε μια πορεία για μια νέα αρχή. Διότι δεν ζητώ να απλά να αλλάξουμε κόμμα στην κυβέρνηση, αλλά να αλλάξουμε πολιτική για τον τόπο» τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «αυτό το μήνυμα ο ελληνικός λαός θα το δώσει - όσο σκληρό και αν είναι - σε κάθε εξωθεσμικό κέντρο. Θα στηρίξει τον αγώνα μας γιατί γνωρίζει ότι δεν χρωστάω σε κανέναν».

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ψήφος που δίνει κυβερνητική προοπτική στα όνειρα του λαού μας», είπε ο κ. Παπανδρέου καλώντας να «μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη, αλλά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τονίζοντας ότι η «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που «φωνάζει» ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τη νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές».
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.