Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Δύο ερωτήματα τα οποία ακόμη ΔΕΝ έχουν απαντηθεί:


Περίεργα, αν όχι επικίνδυνα “παιχνίδια”, στις πλάτες του Παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης! Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια; (Πηγή: σίβυλλα)

Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό μέσο, τώρα πλέον ίσως του κόσμου, και εγκυρότατο “Aljazeera”, για δύο συνεχόμενες ημέρες έχει βασικό θέμα στην ιστοσελίδα του την Αθήνα, με αφορμή το Διεθνές Συμπόσιο «Ιερουσαλήμ, Πρωτεύουσα του Αραβικού Πολιτισμού 2009 - H Ευρώπη για την Ιερουσαλήμ και τη Γάζα», που πραγματοποιήθηκε με τεράστια διεθνή επιτυχία στις 22 Ιούνη 2009.
Το “Aljazeera” επισημαίνει (αναδημοσίευση από greeksrethink):
«Ο Αμπάς προσπάθησε να ματαιώσει συνέδριο για την Ιερουσαλήμ στην Αθήνα
Σύμφωνα με Ελληνικές πηγές
Ο Αμπάς προσπάθησε να ματαιώσει συνέδριο για την Ιερουσαλήμ στην Αθήνα
Ελληνική πολιτική πηγή ανέφερε πως ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς παρενέβη για να ματαιώσει το συνέδριο αλληλεγγύης προς την Ιερουσαλήμ στην Ελληνική πρωτεύουσα και άσκησε ισχυρή πίεση για να περιορίσει την προσέλευση των συμμετεχόντων, παρόλα αυτά το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία.
Το συνέδριο έγινε στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα με τη μορφή διεθνούς συμποσίου με τίτλο "Ιερουσαλήμ Πρωτεύουσα του Αραβικού Πολιτισμού 2009 - Η Ευρώπη για την Ιερουσαλήμ και τη Γάζα". Το γεγονός αυτό διοργανώθηκε από την "Ελληνο-παλαιστινιακή Φιλία" & την "Ευρώπη για τα Ιεροσόλυμα", με τη συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα, την Παλαιστίνη και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, βουλευτών, θρησκευτικών ηγετών και στοχαστών, διανοούμενων και εκπρόσωπων των θεσμών της κοινωνίας των πολιτών.
Ωστόσο πηγές στο ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν τις απολύτως ακριβείς πληροφορίες που παραθέτονται, πως υπήρξε σειρά επαφών από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο με σκοπό να "περικυκλώσει και να μειώσει τις συμμετοχές στο συνέδριο όσο το δυνατόν περισσότερο".
Η πηγή πρόσθεσε επίσης πως ο Αμπάς επικοινώνησε προσωπικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ζήτησε να ασκήσει πίεση στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του ώστε να μη συμμετάσχουν στο συνέδριο "ώστε το επίπεδο πολιτικής παρουσίας να είναι η ελάχιστη δυνατή". Ο Αμπάς επικοινώνησε επίσης και με ηγετικά στελέχη και άλλου Ελληνικού κόμματος με τον ίδιο στόχο, διαβεβαιώνει η πηγή, όπου τονίζει "τα επιχειρήματα που ανέδειξε ο κ. Αμπάς για να ασκήσει πίεση στους πολιτικούς ήταν ότι οι Έλληνες διοργανωτές του συνεδρίου είναι προσκείμενοι στην κυβέρνηση του Ισμαήλ Χανίγια της Γάζας και δε συμφωνούν με τις απόψεις της PLO και της Παλαιστινιακής Αρχής που υιοθετεί μία προσέγγιση διαπραγμάτευσης για να συνομιλεί με το Ισραήλ".
Με βάση τις ίδιες πηγές ο Αμπάς εξέφρασε την απογοήτευσή του σχετικά με την αύξηση της δραστηριότητας ομάδων στην Ελλάδα που υποστηρίζουν το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων και για την άρση της πολιορκίας της Γάζας, και κάλεσε όλους "για οτιδήποτε σχετίζεται με τις δράσεις των Παλαιστινίων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά μέσω της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO),τις αντιπροσωπείες και πρεσβείες τους στο εξωτερικό.”».
* Τι μπορεί να συμβαίνει;
Ελπίζοντας να μην αληθεύουν όλα τα παραπάνω, γιατί θα είναι τραγικό τόσο για τον κύριο Αμπάς (“πρόεδρος” του οποίου η θητεία έχει λήξει 9 Γενάρη 2009, χωρίς την στήριξη των 3 κυριότερων Παλαιστινιακών κομμάτων: Φατάχ, Χαμάς, Λαϊκό Μέτωπο…), που θεωρεί αντι-Παλαιστινιακή ενέργεια τις προσπάθειες άρσης του ναζιστικού αποκλεισμού της Γάζας και το δικαίωμα Επιστροφής των Προσφύγων στη γη τους (Αποφάσεις ΟΗΕ), όσο και για ελληνικά πολιτικά κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς…
Βέβαια, δεν μας παραξενεύουν όλα αυτά, αν σκεφτούμε ότι προχθές ο ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Φαρούκ Καντούμι, κατήγγειλε ως διεφθαρμένο το καθεστώς του Αμπάς.
Αναμένουμε… ελπίζουμε να δώσει μια απάντηση και η «Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία», που διοργάνωσε αυτό το Διεθνές Συμπόσιο με την τόση μεγάλη επιτυχία.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.