Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Έκκληση Απεργών Πείνας: Ανάκληση της προηγούμενης απόφασης,


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τής εταιρείας IRONTENCO AE η οποία έχει καταγγείλει το Ελληνικό καρτέλ τού χάλυβα

Θέμα: Ανάκληση τής προηγούμενης απόφασης, προϋπόθεση πλήρους έρευνας τού καρτέλ χάλυβα.

24 ημέρες μετά από τη συνάντηση τού υφυπουργού Ανάπτυξης κ.Γιώργου Βλάχου και τού κ.Σπύρου Ζησιμόπουλου με τούς απεργούς πείνας, συνέρχεται αύριο Τετάρτη 8-7-2009 η ολομέλεια τής Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να λάβει απόφαση ανάκλησης τής προηγούμενης απόφασης επί της καταγγελίας μας.

Έχει προηγηθεί :

-Η υποβολή στον υφυπουργό ανάπτυξης νέων στοιχείων επί της καταγγελίας μας, όπως καί υπαρχόντων τα οποία δεν ελήφθησαν υπ'οψιν κατά τη διαδικασία λήψης της προς ανάκληση απόφασης.

Συγκεκριμένα υπεβλήθησαν:
1. Νέα συγκεκριμένα στοιχεία για τον τρόπο οργάνωσης καί λειτουργίας της ελληνικής αγοράς χάλυβα σε καρτέλ, παράγωγο της οποίας υπήρξε η καταστροφή της εταιρείας μας, προερχόμενα από παράγοντες της αγοράς.
2. Νέα στοιχεία από το ΤΕΕ για εναρμονισμένες πρακτικές καθορισμού τιμών στην ελληνική αγορά χάλυβα (καρτέλ) κατά την περίοδο 2007-2008, όμοια των ήδη κατατεθειμένων στοιχείων από την εταιρεία μας από το 2006 τα οποία κάλυπταν το διάστημα 2000-2006.
3. Το νέο στοιχείο της επιστολής - αιτιολογημένης γνώμης - της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φέρει την υπογραφή τού Αντιπροέδρου της Κομισσιόν κ.Gunter Verheugen προς την κ.Ντόρα Μπακογιάννη, και το οποίο αποδεικνύει την προστασία του τομέα χάλυβα στην Ελλάδα.
4. Τό νέο στοιχείο των εξτρε κίνησης τραπεζικών λογαριασμών σχετικά με τις πληρωμές της IRON TENCO ΑΕ μηνός Ιουνίου 2006 προς την Λιανός ΑΕ που αποδεικνύει τα πραγματικά περιστατικά της καταστροφής τής εταιρείας μας.
5. Το υπόμνημα υποβολής στοιχείων μετά τού συνόλου των σχετικών στοιχείων τής 17-10-2006 τά οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά την έκδοση της προς ανάκληση απόφασης
6. Την υπάρχουσα προ της έκδοσης της προς ανάκληση απόφασης, επαναληπτική καταγγελία της εταιρείας μας με όλα τα στοιχεία τού συλλογικού μποϊκοτάζ σε βάρος της εταιρείας μας περιλαμβανομένων, η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη της προς ανάκληση απόφασης.
7. Την οδηγία της ΕΕ της 3-12-2008 για την εφαρμογή τού άρθρου 82 της συνθήκης ΕΚ, η οποία δέν χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη της προς ανάκληση απόφασης.

* Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία και κατ'εφαρμογή τού Άρθρου 9, παρ.1 τού ν.703/77 ο υφυπουργός αίτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όπως διεξάγει έρευνα επί τού συνόλου των καταγγελιών τής εταιρείας μας έρευνα η οποία κατά δήλωση τού κ. Ζησιμόπουλου άρχισε.

Έχει επίσης προηγηθεί:
Η αίτηση, εκ μέρους τής εταιρείας μας, ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης κατ'εφαρμογή τού Άρθρου 13 τού ν.703/77 μετά την υποβολή των παραπάνω αναφερθέντων στοιχείων μέσω τού υφυπουργού Ανάπτυξης, τα οποία και ετέθησαν υπ'οψιν της Επιτροπής.

Η εταιρεία IRON TENCO AE η οποία έχει καταγγείλει το ελληνικό καρτέλ χάλυβα εν όψει τής συνεδρίασης της 8-7-2009 στην οποία θα ληφθεί η απόφαση επί της αίτησης μας για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:

1 Η Αίτησή μας είναι νομικά και ουσιαστικά βάσιμη, η δε ανάκληση της προηγούμενης απόφασης είναι νομικά και ουσιαστικά απαραίτητη για την διεξαγωγή τής έρευνας επί τού συνόλου της καταγγελίας μας αποτελεί δε προϋπόθεση διεξαγωγής πλήρους έρευνας στον κλάδο τού χάλυβα.

2. Η διαδικασία λήψης της απόφασης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδυάζεται με οιασδήποτε μορφής απόπειρα αναζήτησης ευθυνών αλλά να αφεθούν οι υπηρεσίες της Επιτροπής ανεπηρέαστες να επιτελέσουν το καθήκον τους.

3. Η ανάκληση της προηγούμενης απόφασης θα αποτελέσει επαναφορά της νομιμότητας στον χειρισμό της υπόθεσης μας και συνεπώς κάθε έγκληση για παραβάσεις κατά την προηγούμενη διαδικασία θα είναι άνευ αντικειμένου .

4 Η απόφαση τής ανάκλησης σε καμιά περίπτωση δεν αναδεικνύει νικητές και ηττημένους αλλά θα πρέπει από κοινού να χαιρετιστεί σαν κοινή νίκη τής Επιτροπής Ανταγωνισμού καί των πολιτών με μοναδικό αποδέκτη τον αγώνα επικράτησης των κανόνων τού υγιούς Ανταγωνισμού για μία πραγματικά ελεύθερη ελληνική αγορά προς όφελος τού συνόλου των Ελλήνων πολιτών.

Αθήνα 7-7-2009

Θεόδωρος Τενέζος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

IRONTENCO AE - Τηλ. 6982009287


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.